Отиди на
Форум "Наука"

Топ Потребители


Най-харесвано

Showing content with the highest reputation on 29.07.2020 от всички места

 1. 2 2 харесвания
  Това е кутригурите като минали след сърната. Гледай преди да преминат. Не става дума за заселване, а за хора живеещи там отдавна, дори ги нарича кимерийци. Т.е. Отдавна са там. Това за Азия си е твоя спекулация. Сега въпросът е, първо кутригури ли имаме или първо е описанието на Йорданес. И защо той не позиционира кутригури. За това в предния пост поисках да се датира, ако може. Имаме хунски племена на Крим без да се наричат кутригури. А българите по-горе. После или преди това имаме кутригури и утигури на Крим. А българите пак ли са там горе? И ако кутригури са били преди това на Крим къде изчезват, че стават алциагири. Ако може тук и някой друг да се включи да помага. Баянавите българи вероятно се наричат така, след като почват да плащат данък на хазарите. Покорени, почернени българи. А от кое племе са повечето не знам. Като се делят братята, всеки си взема подвласното население. И вероятно тогава всички са размесени. По-рано писа, че нямало спор за кутригурите, но кутригурите никога не са наричани българи. Та, има спор. Дори котрагите не са. Но поне за тях пише, че се броят за едно племе с българите, които били оногундури според Теофан. Всички се пънат да отъждествят кутригурите с котрагите, но всички бягат от варианта, да отъждествят утигурите на същинските българи, оногундури. А ако не беше Теофан с този си текст 200 години след събитията, изобщо нямаше да говорим за тях. Но дори и той позиционира българите западно от Азов. А не на Крим. Около това на Йорданес. Като се прибера ще ги нарисувам на тази карта. Никой друг не нарича българите така. Ако може до тогава да датираме ще е добре, понеже това е едната ключалка за правилен отговор.
 2. 2 2 харесвания
  100 000 войни не е имал дори Александър Македонски. Говорим за народ от 100 000 души.Като трябва да гледаме с голям скептицизъм към подобни числа.
 3. 2 2 харесвания
  Изгледай последните петнайсетина минути на видеото по-горе . Чирцов обяснява за недоразуменията в разсъжденията (а не във вярванията) ...
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...