Отиди на
Форум "Наука"

MudlerXBG

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ MudlerXBG

  1. В последно време, поради говора в някои западни диалекти, се появява частицата "Да" в "Нека" конструкциите. Въпросът ми е - ще се утвърди ли като правилно: Нека ДА се посмеем ... ,или правилно ще остане само: Нека се посмеем ...
  2. MudlerXBG

    Пунктуация

    Пред въпросителни думи в изречението пише ли се запетая ? пример: Чудех се, кой е това или Чудех се кой е това ? пример: Той ме попита, кога ще е готово или Той ме попита кога ще е готово ? :!!!:
  3. Какви точно са правилата тук ? Забелязах някои неща свързани с това, дали става въпрос за подлог или допълнение. Както и, че след някои предлози (на,от) се използва - когото.
  4. Моля ви, дайте някакви правила, че никъде не мога да намеря ...
  5. Важат ли правилата за В (ВЪВ) и С (СЪС) за чуждите думи? Искам да кажа - правилно е да се напише: във влака, но правилно ли ще е във Vbox (примерно) или има други правила?
  6. От известно време се питам, кое е правилното - "Днес" или "Днеска" . Ще е страхотно, ако можете да ми помогнете ... :!!!:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...