Отиди на
Форум "Наука"

Mr.Shades

Потребител
  • Брой отговори

    556
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Mr.Shades

  1. Първата му книга, която прочетох беше "Морт" и то преди месец-два, сега съм преполовил "Жътварят". Той има необикновена дарба да взима нещо сложно и многопластово и да го представя във съвсем забавен и разбираем вид, като не отнема от дълбокия смисъл. Инак казано, човека пише за страх, не съм чел друго по-забавно нещо от неговите.
    Ето и едно цитатче:
    Scientists have calculated that the chance of anything patently absurd actually existing are millions to one. But magicians have calculated that million-to-one chances crop up nine times out of ten.

    • Upvote 2
  2. Има три книжки на архимандрит Серафим, които са написани много достъпно като за миряни:

    Нашата вяра (съставена съвместно с еп. Николай Макариополски) - тук е разгледана накратко библейската история в І част, във ІІ част е катехизиса, т.е. това, което е предмет на темата - разяснение на текстовете на Символа на вярата и в ІІІ част има някои полезни данни за православното богуслужение - пояснение за частите на св. литургия, за облеклото на духовенството, за структурата на христ. храм, за тайнствата и др.

    Другите две ще ги спомена по-накратко, тъй като те вече са извън предмета на темата - Нашата любов и Ншатата надежда - в тях са разгледани 10 божи заповеди и блаженствата текст по текст.

    Струва ми се, че тези книжки са едно чудесно начало за хората, които искат да се запознаят по-добре с православието.

    Откъде мога да намеря първата книга от поредицата?

  3. Нужда от физкултура трябва да има!
    Да се вкарват обаче повече часове по физкултура, не. Родолюбието няма смисъл, даже не мога да си представя какво биха ни преподавали там.
    За такива допълнителни часове няма място, и ако се вкарат то трябва да е за сметка на други или да се натовари и без това тежката програма в горните класове, което е недопустимо.
    Последна година съм и знам, че такива мерки биха били неподходящи.

  4. Намерих един любопитен документ в интернета, в него е представен разпита на мъжка проститутка в средновековна Англия. Документа е на латински, но има превод на английски.
    Дава хубава представа как се е развивала най-старата професия на света, както и какви са били клиентите, проститутките,

    и как закона е процедирал с тях.

    Boyd Mazo Karras (1996) (2).pdf

    • Upvote 1
  5. Стига....за съжаление само.

    Интересното е, че заплатите на учителите не са ниски само тук, а дори и на Запад. Само кандинавските страни и Полша мисля са по-добре в това отношение от останалата Европа.

    • Upvote 1
  6. Защо не се заключи тая тема, плодовете й са отровни и тя не е нищо повече от трибуна върху която непрестанно се сблъскват 2 гледни точки не искащи да разберат отсрещния.

  7. Мен не ме бива в тази сфера на изкуството, но ще се опитам отново.

    Последният самурай на Филипините
    ------
    Самотен тигър
    с копие в сърцето,
    в зелената гора
    умира.



    В блатата
    -----
    Водата лющи
    кожа,
    сърцето ми
    жеравите вземат

    • Upvote 2
  8. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/02/14/2241938_obmislia_se_istoriia_da_ne_se_izuchava_v_11_i_12_klas/?ref=rss

    Днес ми попадна тази новина, на пръв прочит си помислих, че е станало объркване, но те наистина мислят да го направят това. Какво въобще може да доведе брилянтните умове от секция "образование" да обмислят такава възможност?

    • Upvote 1
  9. А знаеш ли как влияе социалната среда и, че стресът предразполага към злоупотреба с наркотици и алкохол и т.н.? Тоест те са предразположени към това не защото са гейове, а заради неприемането им от обществото и това, че трябва да се крият за да избягнат тормоз.

  10. Митак нещо не си разбрал. Да си либерал означава да подкрепяш освен хомосексуализма, също и педофилията, зоофилията, инцеста и прочие девиации. Облъчването в тази насока започна, ама до България още не е дошло и сигурно за това с Алвата не сте разбрали че партийната линия вече се е сменила. А що се отнася до методитие, либерализмът е вид тоталитаризъм тоже и е нормално да ползва похватите на по-грубите си предшественици.

    Въпреки, че поста е насочен към Митака, Стефан дискретно е сложил на мерника си всички либерали затова ще си направя труда да дам кратък отговор.

    Значи подкрепям педофилията, но още не го знам? Може би съм неосъзнат зоофил или педофил както всички либерали, това ли казвате товарищ Стефан?

    Петните каквато там полит. идеология имате в сърцето си и в това което някои биха нарекли ум.

    • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...