Отиди на
Форум "Наука"

plamenoid

Потребител
  • Брой отговори

    49
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ plamenoid

  1. По темата,луд ли автора да седни да разисква такива работи с живи хора...огромна грешка...трябва с мъртви и червия Ханс да им превличеш вниманието...аз съм болен от рак на дебелото черво,ама червия Ханс ме ликува много добре...мисля че дебелото ми черво се е влюбило в в червия Ханс който го маниполира да не умре. п.с.Ако някой се пита каква е тази глупост,такава която хората могат да възприемат....иначи мога мога да измисля и по-голяма която нама да поемат.
  2. Невски бих се учудил,ако не си запознат детайлно с политиката на Тачър...само едно нещо не разбирам,харесваш Тачър,би гласувал за нея но тя не е направила нищо особено,просто късмет че е управлявало в такова време... ...нещата с мините са долу горе така както казваш...ако отидеш в Ирландия и вземеш да разправяш какъв политик е Тачър,може да бъдеш публично поруган(това е мека дума)...ама освен това обръща икономиката с хастара нагоре,Британия излиза след нейното управление на едно от челните места в света и мразена е не само от работническата класа а и от аристокрацията,защото дава сила на средната класа...как става това,сам можеш да си намериш в интернет,няма да ти давам сега източници
  3. Въпреки безкрайно интересния спор по темата със сешоарите,ще си позволя да пусна един клип,как погребват държавниците си в цивилизования свят.
  4. Ето ви един поглед от самата Британия за Маргарет Тачар,вчера го гледах по телевизията,днес го има и в тубата. Martin Durkin presents his radical thesis: that Margaret Thatcher was a working class revolutionary, and that she believed capitalism was in the interests of ordinary people, not the toffs. http://www.youtube.com/watch?v=VSrEpMYYpUs
  5. Само да кажа,страхотна тема,два три пъти я четох...първо,като не предубеден читател и не толкова навътре в материята(това е важно да се каже)...намирам верни неща и в двете теории...дали е възможно въпреки това,че и двете са толкова крайни,истината да е някъде по между тях(извинявам се за клишето)?...не може ли Френската революция и северна Италия+ Великобритания да са изиграли заедно ролята си,без да се отхвърлят взаимно?...каквото и да е,на мен много неща ми се изясниха и ме накараха да се ровя в източници,поздравления за ентусиазма.
  6. Малко раздвуен съм...100% не е псевдо,ама е малко силно казано наука...според мен ще има голям успех при децата,избягваики това което го е имало и има в манталитета на хората в нашите географски ширини,"да се учиш.че ще ти скъсам гъза от бой"...но например в британската образуватела система са така,повече морков,почти никаква пръчка...но имам и впечетления от китайската такава...която е само пръчка,морков се не види,по думите на учители там,китайчета са направо киборги,още от детската градина...но се отплеснах,няма как да не помага за изучаването на езика неща като музика,изобразително изкуство и малки театрални сценки,особено при децата...ама малко трудно,ще е да накaраш примерно един миньор от Перник,да си тактува с винкела...Run Rabbit Run http://youtu.be/AafdwLbpA4k
  7. Ами удряй кепенците...ама автора го няма никакъв да каже...и отделно аз си играх да чета над 100 страници от сигустопедията и гледах над 4 часа клипове от тубата,извадил съм си изводите...ама така ще лишите други хора да направят същото...лесно се затваря една врата,после върви отваряй нова порта!!!
  8. Честно,"к'во речи"... ...някви твои размисли и страсти,ама го няма професор Вучков в темата да ти ръкопляска...тука просто се опитват да предпазят хората от "абсолютната" глупост...пък не знам какво ти струва,на теб,да си отвориш тема "Какво мисля за лечителки,баячки,куршумолиячки и други ячки"...ще е интересна,можеш да започнеш с 5 поста подред,на мода са във форума.
  9. Това не е за смях,но се посмях(не издържах).Трябва на повече места да има такива мнения,да не се увличат хората по шаманство и жертво приношения.Между другото точно преди 5 месеца,бях опериран от дискова херния,напълно въстановен съм от операцията,почти няма белег,бях изписан даже същия ден.Вярвайте повече на медицината и по-малко на глупостите в мрежата.Не си слагайте някви измислени инжекций,за проблем който може да се реши напълно от съвремената медецина.
  10. Първо искам да кажа,този пост не е критика...или ако се получи като такава дано да е градивна.Видях,че се затвори тема за която ставаше дума за смартфоните,наистина опит да се заобиколят правилата и да се направи некоректна реклама.Ама не можеше ли да се изтрие само линка към рекламата и да се остави темата.Не искам да мисля,че заради някое лично мнение може да се зачеркне тема,в която има неща който могат да накарат някой да се замисли от ползата на смартфоните.Тука трябва да кажа,че когато Тери Притчет обяви наскоро,че последните му работи ще излязат първо и само за определена компания с една ябълка,го нарекох проститутка която се продава на определени компании,загърбвайки всичко което проповядва в книгите си,НО...тука идва голямото но,всяко нещо трябва да се гледа вредите и ползите които носи.Не може с лека ръка да се отричат таблети и смартфоти,защото били глезотии.Това са неща от съвремения свят който са нужни за да се върви напред,отречеш ли ги ще изостанеш с конкуренцията.На всички ни е ясно,че добрия писател примерно би останал такъв и на пишеща машина и на лаптоп,но лаптопа му предлага няколко предимства,като редакция,възможността да разпространява труда си и по електронен път и т.н.Трябва ли,че на нас не ни е нужно нещо просто да го отричаме и да слушаме глупости,че България е 20 години след Европа.Съвременния свят се развива страшно бързо и изостанеш ли за миг,ставаш не конкурентоспособен,независимо колко си кадърен.Да не ставам голословен,например,с един смартфон на мен ми се е налагало да водя разговори с два континента и не само това,а и де пращам и файлове,вървейки си по улицата.Това с опцията на Скайп,която те подържат и всичкото това безплатно,освен интернета който се плаща,но и това може да се избегне с многото зони на безплатно Wi-Fi.Надявам се да не прозвучах комерсиално,но изостанеш ли от прогреса,повярвайте ми,той не спира да те чака.
  11. Aма трудно се побира в задния джоб според мен таблета ще изземва все повече функциите на лаптопа. п.с.вече смартфона масово се ползва и като навигациона система,спестява демек пари и за още едно джаджа.
  12. И аз така с моя(друга марка де)...пускат се страхотни апове за книги,музика,новини даже ако щеш...камерите са хубави,в смисъл аматьорски снимки и видео по всяко време,на една ръка разтояние,не виждам защо да се отказвам от тези благинки на новата техника.
  13. хаха,реклама...хайде вземам си бележка,днес е ден за прошка,дано имате сили да ми простите.Иначе фактологията е такава,подрибител пита как да научи 4 езика,всеки може да даде съвет,Емил дава своя,аз се заитересовам,защото също имам интерес в момента по темата,проверявам си в нета нещата и после моля Емил за малко допълнителна информация...и на всичкото отгоре това по темата...хаха,работата е много сериозна,дано нещо не сме засегнали и твойте авторски права,иначе пак благодаря на Емил,за отделеното време,ще прочета на първо време книгата и ако реша,може да пробвам,и с ясното съзнание за плацебо ефекта,мисля че даже е описан в методиката.
  14. Пак благодаря,аз я проучих още снощи въпросната дама,както и автора на сугестопедията д-р Лозанов...но не съм в България и както казах,даже да намеря курсове тука,малко е сложно със свободното време...та въпроса който ме загложда,дали не мога да се самоубуча,затова попитах теб,възможно ли е това в домашни условия. п.с.между другото Еньо,този метод прилича много на твоите съвети,само че по-систамизирани и научно обеснени нещата и с много голям успех,както чета отзвуци.Например първия стартов урок е със 700 думи,та мисля си,някаква такава магия ще ми е нужна...особено ако единия език който искам да уча е китайски.
  15. С аватара нещата са малко по-сложни, от това да научиш четери езика...изисква се страшно много природна красота и една програмка,да се "омаимуниш"
  16. Ти работил ли си с нея и ако да сподели впечатления,моля?И дали е възможно да се самоубочаваш по нея,защото бих искал да опресня два езика и да започна трети,които на всичкото отгоре е коренно различенн от тях.За курсове време няма,а свободно време имам,но е плаващо.
  17. Много въпроси и признавам си,не се орентирам каква точно е мисълта.Но по-малкото което разбирам,ще задам и аз един...защо трябва да се приема че по-малкото зло е добра алтернатива?
  18. Не знам за пропагандата...ама на мен ми звучи като истина,ама сигурно не разбирам от пропаганда.
  19. Включвам се пак,заради това че има някаква пропаст между българи във България и българи в чужбина...това е пропаст която сами си я създаваме...има маскари и при едните и при другите,но не разбирам защо това крайно деление...рядко срещано при други нации,ясно е че гроздето е кисело от двете страни,но няма ли една обща дума...българи.
  20. Ами има и двете страни,да си помага на студенти и новодошли зад граница,но е направено по ганьовски с как да вземете помощи,да платите на българи да ви извадят документи който са напълно безплатни,измамни обяви за работа и купища реклами с цел печалба и измама.Стартирано е с добри намерения,докато не се стигне до цел, интереса клати феса.
  21. Ето това исках да кажа през цялото време,явно съм лош разказвач,но никога не е ставало дума за обида че не ни пускат тука,а че обиждат българската нация.
  22. между другото напуснах тези форуми на българите във Великобритания,даже след това получих вечен бан,заради несъгласието си с това което правят и изповядват,но за жалост са най-големите тук.
  23. Прав си за много неща и грешиш за други,едва ли ще мога да отговоря на целия форум тази вечер,много политика има в твоето изказване,но и много мъка...иначе на мен е най-лесно да манипулирам фактите и да заявя,че на времето и Ботев,Левски и Бенковски и много други са били зад граница,но знам че това изселване на България няма много общо с това,но не разбирам и също в какво се опитваш да ме убедиш мене.
  24. Фрижине,явно и двамата не сме се разбрали...кой за какво се бори,при мен България,не е това което описваш,лично аз се интересувам от нея,също така,има собствен форум за българите зад граница,където си говорим на български,пишем за България и имаме потребители на 3 континента...та по горните неща няма как да се отнасят за хора като мен,или българи с който аз контактувам.Може би се изказах прибързано,но твоето мнение ми остави доста лош вкус в устата,не обичам генерализирането.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...