Отиди на
Форум "Наука"

plamenoid

Потребител
 • Брой отговори

  49
 • Регистрация

 • Последен вход

Отговори публикувано от plamenoid

 1. По темата,луд ли автора да седни да разисква такива работи с живи хора...огромна грешка...трябва с мъртви и червия Ханс да им превличеш вниманието...аз съм болен от рак на дебелото черво,ама червия Ханс ме ликува много добре...мисля че дебелото ми черво се е влюбило в в червия Ханс който го маниполира да не умре.

  п.с.Ако някой се пита каква е тази глупост,такава която хората могат да възприемат....иначи мога мога да измисля и по-голяма която нама да поемат.

 2. Невски бих се учудил,ако не си запознат детайлно с политиката на Тачър...само едно нещо не разбирам,харесваш Тачър,би гласувал за нея но тя не е направила нищо особено,просто късмет че е управлявало в такова време... :grin: ...нещата с мините са долу горе така както казваш...ако отидеш в Ирландия и вземеш да разправяш какъв политик е Тачър,може да бъдеш публично поруган(това е мека дума)...ама освен това обръща икономиката с хастара нагоре,Британия излиза след нейното управление на едно от челните места в света и мразена е не само от работническата класа а и от аристокрацията,защото дава сила на средната класа...как става това,сам можеш да си намериш в интернет,няма да ти давам сега източници :grin:

  • Upvote 3
 3. Ето ви един поглед от самата Британия за Маргарет Тачар,вчера го гледах по телевизията,днес го има и в тубата.

  Martin Durkin presents his radical thesis: that Margaret Thatcher was a working class revolutionary, and that she believed capitalism was in the interests of ordinary people, not the toffs.

  http://www.youtube.com/watch?v=VSrEpMYYpUs

  • Upvote 1
 4. Само да кажа,страхотна тема,два три пъти я четох...първо,като не предубеден читател и не толкова навътре в материята(това е важно да се каже)...намирам верни неща и в двете теории...дали е възможно въпреки това,че и двете са толкова крайни,истината да е някъде по между тях(извинявам се за клишето)?...не може ли Френската революция и северна Италия+ Великобритания да са изиграли заедно ролята си,без да се отхвърлят взаимно?...каквото и да е,на мен много неща ми се изясниха и ме накараха да се ровя в източници,поздравления за ентусиазма.

  • Upvote 3
 5. ако не те затруднява, кажи с няколко думи, какви изводи се правят след проучване на сигустопедията.

  Псевдонаука ли е?

  Малко раздвуен съм...100% не е псевдо,ама е малко силно казано наука...според мен ще има голям успех при децата,избягваики това което го е имало и има в манталитета на хората в нашите географски ширини,"да се учиш.че ще ти скъсам гъза от бой"...но например в британската образуватела система са така,повече морков,почти никаква пръчка...но имам и впечетления от китайската такава...която е само пръчка,морков се не види,по думите на учители там,китайчета са направо киборги,още от детската градина...но се отплеснах,няма как да не помага за изучаването на езика неща като музика,изобразително изкуство и малки театрални сценки,особено при децата...ама малко трудно,ще е да накaраш примерно един миньор от Перник,да си тактува с винкела...Run Rabbit Run

  http://youtu.be/AafdwLbpA4k

 6. Алва, ще я затваряме ли тая тема, м?

  Ами удряй кепенците...ама автора го няма никакъв да каже...и отделно аз си играх да чета над 100 страници от сигустопедията и гледах над 4 часа клипове от тубата,извадил съм си изводите...ама така ще лишите други хора да направят същото...лесно се затваря една врата,после върви отваряй нова порта!!!

 7. На мен шарлатаните не са ми интересни. От познавателна гл.т. А тук все към тях се извърта. Ами има ги и още дълго ще ги има. Има ги на всички нива - до политиката. То пък за политика не можеше да се пише. Естествения подбор се ГРИЖИ, колкото и Дядо Божи се грижи. Ама кой да види. Аз мога да се грижа, Романа може, ама естествения подбор и гравитацията НЕ СЕ ГРИЖАТ. Ако са закони, защото за едното не съм много сигурен.

  ....

  От познавателна гл. т. ми са интересни лечителите (не шарлатаните). Но те са малко, трудно се намират, трудно се изучават (разбират) и изобщо - главоболия. Я да вземем да дерем шарлатани. Я веднага на кладата. Покрай сухото и малко сурово - голяма работа.

  Форум за наука. Аз го разбирам и за познание. А то излиза инквизиция.

  Христос трябва да е бил най-големия шарлатан. Фружине, виж си подписа.

  Честно,"к'во речи"... :fool: ...някви твои размисли и страсти,ама го няма професор Вучков в темата да ти ръкопляска...тука просто се опитват да предпазят хората от "абсолютната" глупост...пък не знам какво ти струва,на теб,да си отвориш тема "Какво мисля за лечителки,баячки,куршумолиячки и други ячки"...ще е интересна,можеш да започнеш с 5 поста подред,на мода са във форума. :grin:

  • Upvote 2
 8. Митак, доказателства естествено че няма да получиш, понеже няма такива, даже обратното - има смъртни случаи, данни за токсичност и натравяния, заради което по целия цивилизован свят подобни 'чудеса' се преследват. Ние понеже сме на гъза на географията и винаги откриваме топлата вода късно, сме изложени от 10 години на подобни схеми за измама. Идеята на тези своеобразни 'общества', или по-точно секти /защото те точно това представляват/, разпространяващи ММС, хапчета за отслабване, пречистващи и енегретизиращи водата и въздуха вълшебни пръчици и пр. е да зарибяват лапнишараните и да печелят пари на техен гръб. Схемата е проста - прави се сайт, качват се глупости /често на английски/ с претенции за научност, отдолу един или двама съмишленици се разписват от името на Пенка, Станка и баба Куна как им е помогнал този продукт, колко безопасен и ефикасен е той и пр. Естествено за по-ерудирания човек измамата е ясна, но ако реши да вкара малко акъл в облъчените глави, агентите на съответния продукт веднага надигат вой, че е от медицинската мафия /важното е конспирация да има, така хората се стряскат и почват да верват още повече/, която не ще да регистрира продукта като лекарство, затова той се разпространява по този начин. Разбира се това са глупости, защото идеята на мултилевъл маркетинга е точно разпространението да става 'ъндърграунд' - от човек на човек, като печалбата захранва непосредствено създателите на схемата, при това без последните да плащат данъци за така получените доходи. Така че по принцип спорът е безсмислен и като цяло единственият подход е игнор. Но за съжаление игнорът не е решение, когато става дума за детски живот.

  Мен не ме интересува, дали скучаещите тетки на държавна заплата ще се тровят с поредния препарат за чистене /пълнолетни са, толкова им е акълът, пък и в края на краищата естественият отбор ще се погрижи за тях/. Проблемът е когато в цялата работа малоумниците намесят и децата си, експериментирайки със здравето им и увреждайки подрастващите им организми. Тук вече държавните органи би трябвало да реагират адекватно. Но за съжаление в България няма контрол върху мултилевъл пирамидите и продуктите, които предлагат. Също няма адекватен контрол и върху продажбите по интернет, което пролича от един случай преди няколко години - как закупени от интернет наркотици се предлагат по сексшопове като стимулиращи половата активност хранителни добавки. Та за съжаление такава е нашата действителност в момента. Суеверие и интелектуална нищета от една страна, хитри тартюфчета от друга, а по средата съмнителни и небезопасни препарати.

  Това не е за смях,но се посмях(не издържах).Трябва на повече места да има такива мнения,да не се увличат хората по шаманство и жертво приношения.Между другото точно преди 5 месеца,бях опериран от дискова херния,напълно въстановен съм от операцията,почти няма белег,бях изписан даже същия ден.Вярвайте повече на медицината и по-малко на глупостите в мрежата.Не си слагайте някви измислени инжекций,за проблем който може да се реши напълно от съвремената медецина.

  • Upvote 3
 9. Първо искам да кажа,този пост не е критика...или ако се получи като такава дано да е градивна.Видях,че се затвори тема за която ставаше дума за смартфоните,наистина опит да се заобиколят правилата и да се направи некоректна реклама.Ама не можеше ли да се изтрие само линка към рекламата и да се остави темата.Не искам да мисля,че заради някое лично мнение може да се зачеркне тема,в която има неща който могат да накарат някой да се замисли от ползата на смартфоните.Тука трябва да кажа,че когато Тери Притчет обяви наскоро,че последните му работи ще излязат първо и само за определена компания с една ябълка,го нарекох проститутка която се продава на определени компании,загърбвайки всичко което проповядва в книгите си,НО...тука идва голямото но,всяко нещо трябва да се гледа вредите и ползите които носи.Не може с лека ръка да се отричат таблети и смартфоти,защото били глезотии.Това са неща от съвремения свят който са нужни за да се върви напред,отречеш ли ги ще изостанеш с конкуренцията.На всички ни е ясно,че добрия писател примерно би останал такъв и на пишеща машина и на лаптоп,но лаптопа му предлага няколко предимства,като редакция,възможността да разпространява труда си и по електронен път и т.н.Трябва ли,че на нас не ни е нужно нещо просто да го отричаме и да слушаме глупости,че България е 20 години след Европа.Съвременния свят се развива страшно бързо и изостанеш ли за миг,ставаш не конкурентоспособен,независимо колко си кадърен.Да не ставам голословен,например,с един смартфон на мен ми се е налагало да водя разговори с два континента и не само това,а и де пращам и файлове,вървейки си по улицата.Това с опцията на Скайп,която те подържат и всичкото това безплатно,освен интернета който се плаща,но и това може да се избегне с многото зони на безплатно Wi-Fi.Надявам се да не прозвучах комерсиално,но изостанеш ли от прогреса,повярвайте ми,той не спира да те чака.

 10. Аз се радвам на тамагочитата, щото имат интернет. Но иначе един таблет за 200 лв върши пооовече работа. Поне се вижда какво гледаш : )

  Aма трудно се побира в задния джоб :grin: според мен таблета ще изземва все повече функциите на лаптопа.

  п.с.вече смартфона масово се ползва и като навигациона система,спестява демек пари и за още едно джаджа.

 11. ползвам iPhone 5

  Тилифончето е супер!

  Куп романи прочетох на него.. . тази му възможност най-много ме кефи...и музиката също

  И аз така с моя(друга марка де)...пускат се страхотни апове за книги,музика,новини даже ако щеш...камерите са хубави,в смисъл аматьорски снимки и видео по всяко време,на една ръка разтояние,не виждам защо да се отказвам от тези благинки на новата техника.

  • Upvote 1
 12. ОК.

  Само не ползвайте форума за реклама на ... "въпросната дама, както и автора на сугестопедията д-р Лозанов".

  хаха,реклама...хайде вземам си бележка,днес е ден за прошка,дано имате сили да ми простите.Иначе фактологията е такава,подрибител пита как да научи 4 езика,всеки може да даде съвет,Емил дава своя,аз се заитересовам,защото също имам интерес в момента по темата,проверявам си в нета нещата и после моля Емил за малко допълнителна информация...и на всичкото отгоре това по темата...хаха,работата е много сериозна,дано нещо не сме засегнали и твойте авторски права,иначе пак благодаря на Емил,за отделеното време,ще прочета на първо време книгата и ако реша,може да пробвам,и с ясното съзнание за плацебо ефекта,мисля че даже е описан в методиката.

  • Upvote 2
 13. Аз съм научил испански чрез сугестопедия. Имам приятелка, която учи френски сугестопедично и за 6 месечен курс изкара ниво В2 и си взе дипрома от френското министерство. Също така с елементи на сугестопедията съм научил италиански и словашки. Има една дама, Ванина Бодурова, тя води курсове по английски, присъствах като гост на един нейн час и останах изумен колко много знаят нейните учиници на шестия час!? Говореха спокойно, водеха диалози... шарлатания пълна :-)

  https://docs.google.com/file/d/0B4m_JRsO_6jZTm9NTUVDWFRSekk/edit?pli=1

  Пак благодаря,аз я проучих още снощи въпросната дама,както и автора на сугестопедията д-р Лозанов...но не съм в България и както казах,даже да намеря курсове тука,малко е сложно със свободното време...та въпроса който ме загложда,дали не мога да се самоубуча,затова попитах теб,възможно ли е това в домашни условия.

  п.с.между другото Еньо,този метод прилича много на твоите съвети,само че по-систамизирани и научно обеснени нещата и с много голям успех,както чета отзвуци.Например първия стартов урок е със 700 думи,та мисля си,някаква такава магия ще ми е нужна...особено ако единия език който искам да уча е китайски. :fool::grin:

 14. Сугестопедия.

  Това е разрешението.

  Успех.

  Ти работил ли си с нея и ако да сподели впечатления,моля?И дали е възможно да се самоубочаваш по нея,защото бих искал да опресня два езика и да започна трети,които на всичкото отгоре е коренно различенн от тях.За курсове време няма,а свободно време имам,но е плаващо.

 15. Къде е проблема в тези над две деситилетия икономически бум?

  Какво искате? Докато ресурсите го позволяваха беше добре за всички. Когато стана много, веригата се скъса в най-слабите звена и стегна нещата.

  Къде е проблема? Да нямаше такъв бум? Постоянно да беше като сега?

  Разберете го няма вечно щастие и вечен успех. Така е било, така и ще бъде.

  Лошите банки и т.н. коя е алтернативата?

  От една страна е естествено, нанякъде да се изпусне парата от затягането на коланите - лошите банки и т.н. Но от друга страна не трябва да се стига до крайности и психопати комунисти да пробутват идиотизми и утопии.

  Коя бе алтернативата?

  И Алвасейро, пропуснат е един много важен момент. Кюпа е един! Когато се срива се срива почти цялата икономика и банки вкл. И обратно при ръст и бум е за всички.

  И това алвасейро дето го пишеш не го е родила твоята главица.

  Много въпроси и признавам си,не се орентирам каква точно е мисълта.Но по-малкото което разбирам,ще задам и аз един...защо трябва да се приема че по-малкото зло е добра алтернатива?

 16. Включвам се пак,заради това че има някаква пропаст между българи във България и българи в чужбина...това е пропаст която сами си я създаваме...има маскари и при едните и при другите,но не разбирам защо това крайно деление...рядко срещано при други нации,ясно е че гроздето е кисело от двете страни,но няма ли една обща дума...българи.

  • Upvote 2
 17. А какво точно изповядват? Защото аз например не съм запознат.

  Ами има и двете страни,да си помага на студенти и новодошли зад граница,но е направено по ганьовски с как да вземете помощи,да платите на българи да ви извадят документи който са напълно безплатни,измамни обяви за работа и купища реклами с цел печалба и измама.Стартирано е с добри намерения,докато не се стигне до цел, интереса клати феса.

 18. Пламене, най гадното е, че има обида, задето искат да им забранят преселение в Англия, а не защото е обидил България.

  Много правилно говори Галахад за Ренегат ТВ. Давайте, отивайте в чужбина, там е супер, цъфтят цветя и рози и ви чакат с отворени обятия, а тоя коптор го заебете.

  Ето това исках да кажа през цялото време,явно съм лош разказвач,но никога не е ставало дума за обида че не ни пускат тука,а че обиждат българската нация.

  • Upvote 1
 19. между другото напуснах тези форуми на българите във Великобритания,даже след това получих вечен бан,заради несъгласието си с това което правят и изповядват,но за жалост са най-големите тук.

 20. Намирам за много странно някои хора да твърдят, че е патриотично да се настоява най-будните българи да си изнасят багажа от България примерно за да се изселят в Англия, а тук да останат само турци и роми. Това е комунистическия интернационализъм, което си е най-чиста проба национално предателство. Вече 20 години се води мощна пропаганда образованите българи да се махат от България. И призивите са от разговори с народния избраник на четири очи до създаване на ренегатски предавания като: "Другата България". В това предаване примерно ще видите колко е прекрасен живота на една чистачка в Испания, но не и колко много са успели тези, дето по време на Възродителния процес се изселиха и останаха да работят в Турция - доброто образование, владеенето на руски за огромната маса туристи от изток и манталитета да работи цялото семейство ги изстреляха много напред. Но затова в ренегатските ТВ предавания не се говори. Не се говори и колко са добре ромите, дето са се изнесли на запад и какви помощи получават, да не говорим колко капаци от шахти и колко жици има за крадене. Но успелите се оказват само инженерите станали общи работници на строеж, учителките станали детегледачки и медицинските сестри станали санитарки.

  Защо пък да не се спре изселването на българи на Запад и тези дето са там да бъдат върнати като ромите, та да променят България и тя да стане като Англия или Германия.

  За атакаджиите ясно защо реват срещу Фарадж - те са на хранилка в ДПС и искат българите да се изнесат, а тука да останат само турци и цигани, които да обединят България и Турция.

  Прав си за много неща и грешиш за други,едва ли ще мога да отговоря на целия форум тази вечер,много политика има в твоето изказване,но и много мъка...иначе на мен е най-лесно да манипулирам фактите и да заявя,че на времето и Ботев,Левски и Бенковски и много други са били зад граница,но знам че това изселване на България няма много общо с това,но не разбирам и също в какво се опитваш да ме убедиш мене.

 21. Пламене, Южняка проявява активност по политически теми, и не съм го чул да псува в стил "Тяхната мама мръсна, само крадът, нищо не правят". Не съм чул "Бягайте от тази държава (не от България, а именно от тази държава, сякаш това не е тяхната държава, а нечия друга), там виреят само простаци и мошенници, всичко читаво вече избяга навън (аз избягах навън, значи съм готин, ти си останал, значи си боклук)". Като го питаш такъв "Какво става у нас", следва поток ругатни, тук таме нещо случайно чуто по БТВ, много критика, никаква ясна мисъл защо е станало така, кой е виновен, какво трябва да се направи, и кой да го направи.

  Фрижине,явно и двамата не сме се разбрали...кой за какво се бори,при мен България,не е това което описваш,лично аз се интересувам от нея,също така,има собствен форум за българите зад граница,където си говорим на български,пишем за България и имаме потребители на 3 континента...та по горните неща няма как да се отнасят за хора като мен,или българи с който аз контактувам.Може би се изказах прибързано,но твоето мнение ми остави доста лош вкус в устата,не обичам генерализирането.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...