Отиди на
Форум "Наука"

Griet

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Griet

  1. Вчера някои медии съобщиха,че е открита планета извън слънчевата с-ма,на която може да съществува живот.Какво откритие само...! Ето и линк с малко инфо: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1036379
  2. Griet

    Робството

    в много учебници по история се говори все още за турско робство,правилно е да употребяваме обаче термина османско владичество.
  3. Какво представлява стерограмата? Стереограмите са картини,които са така направени, че ако наблюдателят кръстоса погледа си и пренесе вниманието си зад изображението на същото разстояние, на което се намира самата картина, обикновено след броени минути ще види изненадващо ясно 3-измерно изображение! Когато е за първи път, това се отдава доста трудно на повечето хора, защото трябва да фокусират вниманието си в точка, различна от тази, в която гледат очите им. Този феномен е известен като “развързване” на процеса на наблюдение. Инстинктивно хората се опитват да фокусират вниманието си в същата точка, където гледат очите им и това е най-голямото препятствие да видят изображения от такъв характер. Как да видим скритото изображение в стереограмата? Най лесния начин да видим скритото изображение е да държим картината пред лицето си, така че носът да я докосва. Повечето хора не могат да фокусират погледа си на такова разстояние, това не е и необходимо. С картината пред лицето се престорете, че гледате напред през нея. После бавно увеличавайте разстоянието между себе си и картината, без да променяте погледа, зареян напред. Ако изпълнявате точно тези инструкции, 3-измерното изображение ще се появи, когато картината застане на нужното разстояние. Ето на този линк има доста стереограми,може да се пробвате и да се опитате да видите скритите изображения.Невероятно красиво е ,но не прекалявайте с опитите,ако не се получи.По-добрият вариант е да се гледат от хартия.Успех!!! http://www.eyetricks.com/3dstereo.htm
  4. Браво на Warlord. Галахад,радвам се че си вмъкнал тези подробности,които аз мислех да добавя.Да разбирам че картината не ти харесва от композиционна гледна точка,защото според мен е нарисувана прекрасно.
  5. Понеже виждам че ви затруднявам,давам жокер:Художникът е Диего Веласкес,остава само да разгадаете името на картината,а Gooogle e добър помощник.
  6. От кого е тази картина и как се казва?Много е известна,подсказвам че е от испански художник живял през 17.в
  7. z_z_z_z, има и по-лесен вариант за разтълкуване на картинката,просто е необходимо да се сменят имената в посочения линк.... Аз се пробвам със:хан Крум празнува след победета си над византийския император Никифор Геник през 811 г.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...