Отиди на
Форум "Наука"

electroweakk

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от electroweakk

  1. On 8.04.2024 г. at 11:38, Gravity said:

    Не е точно да се каже че енергията не се запазва, а че величината енергия не може да се дефинира в тази ситуация.

    Може ли малко пояснение, защо не може да се дефинира?

  2. До колкото знам в разширяваща се вселена енергията не се запазва. Причината за това е, че няма времева транслационна симетрия, експеримент, извършен в един момент, няма непременно да даде същия резултат като друг (иначе идентичен), извършен в друг момент, така че теоремата на Noether's theorem няма да се приложи. Това което знам е (но не съм сигурен дали е правилно), че радиацията намалява с разширяването на вселената, материята остава константа, тъмната енергия е пропорционална на разширяването (за да константа енергийна плътност), и че вселената е в етап на доминираща тъмна енергия. Ще се радвам ако някой коментира и изясни какво точно се случва. 

  3. Здравейте, опитвам се да намеря в нета съотношението между материя и антиматерия в ранната вселена, но без успех. До колкото знам съотношението не е 1, но е доста близо. Ако някой може да прати линк към това тайнствено число или просто да го напише, ще съм много благодарен. Опитвам се да калкулирам разни неща относно проблема "Барионна асиметрия" и ми трябва това съотношение.

  4. е ми добре явно си по начетен и по навътре от мен в тези неща така че ще те помоля напълно сериозно да ми пратиш някакви материали и линкове или каквото можеш относно квантовата механика та да добия по ясна представа за нещата :)

  5. И пак не се обосноваваш а отново ми казваш, че нещо не прави нещо. Очаквам от теб не просто да ми кажеш разрови се в нета а да ми обясниш твоето становище. Защото от това, което знам е, че Бел не е единствения физик правил опити по този въпрос. Другия за който говоря е Ален Аспе. И той е доказал чрез измервания, че частиците по някакъв начин след, като измериш едната другата реагира. И го казвам така защото и до ден днешен не се знае, как точно става така. И това е един от въпросите във физиката, който е забранен. И не си прав според мен, защото точно квантовата механика подкрепя тази призрачна връзка.

  6. Не ми стана ясно, как точно са установили че, Нилс Бор е прав и че частиците взаимодействат мигновено дори и на невероятни разстояния а Айнщайн греши и частиците не са предопределени а в момента в, който измериш едната другата моментално реагира.

  7. Скоростта на светлината зависи от пречупването на фотоните в дадена среда. А пречупване означава смяна на посоката което значи, че пътя се удължава.


    Скоростта на светлината зависи от пречупването на фотоните в дадена среда. А пречупване означава смяна на посоката което значи, че пътя се удължава.

  8. Има един доста известен пример за тунелите с лист хартия, който се огъва и свързва две точки от пространството. Въпроса ми е как ще се огъне по този начин пространство - времето след като то е с четири измерения а листа хартия е само с две?

  9. Пътуване напред във времето е напълно възможно. Но проблема е че учените по цял свят още не могат да намерят начин как да се връщат назад. И се пак никой от нас не е разговарял с някой от бъдещето. Така че може би е невъзможно. Има доста идеи по тази тема как би могло да стане връщането назад. Някой предлагат чрез космически струни други чрез огъване на пространството, тунели и прочие. Аз лично мисля че както когато за да пътуваш напред във времето се изисква голяма скорост то това важи и за обратната посока.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...