Отиди на
Форум "Наука"

Du6ko

Потребител
  • Брой отговори

    2730
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    21

Отговори публикувано от Du6ko

  1. Преди 12 минути, Skubi said:

    000 ARP2811195

    Ей такива къщи раздаваха в село Термополско на евакуираните от окръга на Чернобил.

    https://index.hu/techtud/2019/06/25/nem_is_haltak_meg_olyan_sokan_csernobil_miatt/

    НО!

    В статията се опитват да цизелират последиците на Чернобил. За непосредствено умрелите между ликвидаторите и други цифрите са по малки. Но индиректно засегнатите няма точни данни, защото след разпадането на съюза и отчасти откритите засекретени данни саме се гадае, че от участвалите около 600 000 работника близо 1 % са починали в някое взследствие на облъчването....Същото между населението също не се знае точно.

    Но например международният стандарт във връзка с образуването на болестта катарака/перде му казвате май/, значително намалява нивото на дозата за облъчване....

    Интересна статия.:book:

    Да от ликвидаторите чистили взривения реактор са умрели няколко души , от евакуираните десетки хиляди.

    Интересен факт - след аварията разни певци и артисти ходиха наоколо да изнасят концерти. Например Алла Пугачова или Йосиф Кабзон и много много  други. Няма нито  един заболял , но всички 100 % са остарели ! Нито Алла нито Кабзон са както през 86 година, макар че още пеят . Шварцнегер мисля там не е ходил , ама и той поостаря .

    • ХаХа 2
  2. Преди 6 часа, Doris said:

    Не  беше възможно от Съветския союз нерушимы да дойде нещо лошо. То и сега феновете му ни обясняват, че не било пепел от атомен реактор, ами било пепел от рози.

    Това е историята за консервите от предаването на Карбовски, която човекът на Тато разправяше. Уж той, както е богат и влиятелен обяснявал по столовите да не се ядат марули, а буркани и консерви. Като че предпазването от радиация се свежда до яденето.

     

    Слава богу, сега сме независими, няма абсолютно никаква зависимост от никакъв нерушим, братски, вечен , прогресивен Съюз. Абсолютно никаква зависимиост вече няма и от Голям Брат ! Просто вярващите се намираме в перманентно блаженство от такава независимост без Биг Брадър и без Съюз . 

    • ХаХа 1
  3. Преди 4 минути, Skubi said:

    Добре, че спомена. От танто странаци питам за нещо същественно да се пише по повод поведението на българските власти спрямо населението......Нищо. Дайте поне от дигитализираният архив да прочетем Работническо Дело от 28 април до 6-8 май, когато и братушките са принудени да обявят истината....

    Че койр комунист, кой либералист, кой на братушките, кой на американосите духа....все равно. Защото написаното по 1? 2? 3? 4? или последна страница, колумна, 5 реда в ПАРТИЙНИЯТ орган за всичко говори.

    Хайде момчемче от 6. етаж със кафявата мантия от института сложи ми тук тези инфота.....плееез.:dance3:

    Така е. Нашите упавници, дали от страх, дали понеже не знаеха каква е обстановката, дали за да се ПОДМАЖАТ И ХАРЕСАХ на Големия Брат  не съобщиха почти нищо с което разбуниха духовете. Мисля че целта беше дебело мазно подмазване ? Аз знам и за други подмазвания на Биг Брадър, ама другите подмазвания не са по темата.

    Споеред мене грешка, България и нашите упарвници нямаха вина за аварията , можеха в една или друга фома да съобщят без да раздухват паника. Ами даже и да има паника - къде ще се скиреш ? В пещерата Магурата , в Бункери , в мазето , на село ?!? Може би в демократичните Швеция и Финландия са съобщили. И какво ? Шведите и финландците какво направиха ? Избягаха в Австралия докато мине радиацията ? Може шефа на Икея и Нокия да са скатали с яхите си на Нова Зеландия, ама шведите и фините едвам ли са се скатали някъде в потайна дупка ?

    Може би някои щяхме да вземем йод, да не ядем марули а да ядем консерви. Между другото много хора така правеха. Помня след аварията бях на гости на доста богати и влиятелни хора и там ме черпеха с ... КОНСЕРВИ ! Аз нищо не казах , хапвах консерви за 80 стотинки, но тези влиятелни възрастни хора ми казаха , че това е заради радиацията и те ме съветваха да ям консерви а не плодове, зеленчуци и мляко. 

    Сега разбирате ли защо апелирам да е форум а не газата Работническо Дело или Правда ? Може би управниците в СССР са гледали какво е правило американското правителство и американското цру и са ги копирали. 

    • Харесва ми! 3
    • ХаХа 1
  4. Защо някои искат форума да е нешо като Работническо Дело - да се пише само истината и правилното мнение ? Някой призовава ли да се забрани или заклейми американския филм за украинската савецка централа ? Няма такова нещо. Доколкото разбирам даже в тоталитарна Русия филма не е забранен , а се обсъжда свободно ? А в свободния  свят можем ли да обсъждаме ? Ами нали това е форум и демокрация - ФОРУМ на мнения , а не партийно  заседание събрание с зачитане на директиви ?  Много руснаци , украинци , бьлгари , поляци изт и зап европейци са трогнати до дъното на душите си , че американци и англичани са си дали парите да ги просветят и им покажат ИСТИНАТА , навместо да се занимават с американските и японските централи и аварии. Наблягат на много реални факти и мебели вьв филма.

    Други казват че филма си е пропаганда и западно виждане.  Ами можем да споделим от личен опит.  Например много от нас сме работили при комунизъма. Разкажете , пиехте ли водка , уиски , ракия преди и по време на работа ? Началниците псуваха ли ви ? Заплашваха ли ви с разстрел ? Заплашваха ли ви да ви звърлят от хеликорюптер ? Автоматчици имаше ли ?

    В моята първа фирма нямахме хеликоптери , но 8 етажен институт .  Работех на 6 етаж. Моя началник ми е правил забележки и на другите също . Слава богу не ни е хвърлял от 6 етаж. Възможно е някого от нас да са го псували , да са започвали работа с вино и ракия , някого да са хаърляли от прозореца. Аз бих се радвал да узная.

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 3
  5. Преди 15 минути, Димитър Йорданов said:

    ...

    2. Ти си българин, а защитаваш на всяка цена и с всякакви средства един отминал строй и интересите на една чужда държава. Това нормално ли е според теб? Да поставяш чужда държава и нейните интереси пред родните?

    ....т

    П.С. Темите ти в които е нужно да се издирят и споделят единствено факти са добри. Но навсякъде другаде се държиш като долно леке, което има рядко щастие и е решило да сере пред мощен вентилатор.

    Това за реакционерите защитници на отминалия експлоататорски безчовечен строй , продали Родината си за дол ой за пари на Чужда държава ми напомня словата на Камсамолския ми секретар , после станал активен демократ. Понеже не съм бил Партиен Член и не съм присъствал на Партийни събрания на Партията с Голямо  Пъ , не знам какво са си говорили партийците там  . Ама камсамолските Актиаисти громяха в пух и прах всеки който смееше да се продаде на вражеска пропаганда и агитация. 

    Темата е за Филма или е за Реалността ? 

    Ако е за Филма - да въздейства , има верни факти и неща , отделно много измислици и пропаганда , нямащи абсолютно нищо общо с реалността.

    Ако е за аварията то да авария имаше , и цялата човешка история е низ от аварии.

    • ХаХа 1
    • Неясен 1
  6. Преди 1 час, deaf said:

    Като каза "Испанска империя" та се сетих. Преди време ми стана интересно колко са жертвите на Испанската инквизиция. Порових се съвсем бегло в нета и се оказа,че екзекутираните от Инквизицията са съвсем малко повече от убитите от комунистическият режим в България. Сега не си спомням точната бройка. НО! Но в Испания е имало възможност нароченият от Инквизицията лесно да си спаси живота,като просто си признае че е обладан от Дявола. В НРБ в годините след 9 септември 1944г. това не е било възможно. И освен това жертвите на испанската Инквизиция се "разстилат" в дълъг период от около 150 години,в кратки "вълни" от по две-три години в "съдебни" процеси.  Комунистите у нас - за 45 години. А концлагери в средновековна инквизиторска Испания не е имало.

    Разкажи го на изгорените вещици , араби , евреи и индианци , те ще се зарадват какъв късмет са имали. Вярно е , много от тях са се спасили бягайки в Османската империя , Полша , Магриб , Джунглите и Андите.

    Испания е единственната страна на Земното кьлбо , която е била мюсулманска , и след хуманната инквизиция не е имало нито един мюсулманин ! Няма друга страна в света такава  . И евреи е нямало , фюрера е можел само да завижда на ефективността и хуманноста на испанците .

    Не че изпитвам симпатии към репресиите на комунистите , те си имат много трески за дялане. Борба за власт . Бития бит. 

  7. Преди 5 минути, Doris said:

    "Мръсните комунуидни изроди", СССР, НРБ, социализЪмът, всичко това е история. Ако Пуков, Жуков, Душков и т.н. се изживяват като бойци , защитници на СССР, това си е тяхно виртуално изживявяне, подобно на това, което са изживявали японските войници из филипинските джунгли десетилетия след края на ВСВ.

    Уродливите Савецка , Римска , Британска , Френска , Османска, Японска , Византийска , Германска , Холандска , Монголска , Испанска империи са вече история , и в предишничюя си вид концлагери , колониални грабежи , робовладелчесиво , кървави войни и прочее прелести се надявам да не се възродят. 

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 1
  8. Преди 6 часа, Doris said:

    Защо не говоря и за Кищимската катастрофа:

    -   темата е"Чернобил - 26.04.1986 г." Ако смятате, че да се говори по нея е политическа пропаганда - просто я затворете.

    -   интересува ме Чернобилската авария , защото тя пряко и лично ме засяга - валял ме е радиоактивен дъжд от Чернобил и до сега в България, където живея има радиоактивни замърсявания от Чернобил. Да не говорим за болестите, когато се чудиш - дали пък не е от Чернобил.

    Ако искате да говорите за други катастрофи - защо не си отворите теми за тях? Да, ама така няма да можете да пречите на тази тема, а вие сте призвани да защитавате комунизма и СССР.

    Хората от страни го казаха - смислените дискусии следват зададената тема. Аз мисля, че пропагандаторите сте точно вие с Душко и не само това, но и задръствате форума с глупости.

    И мене ме валя радиоактивен дъжд от Чернобил , дишах праха от обеднения уран от Сьрбия и Косово , комунистите и даже капиталистите ми слагаха инжекции - имунизации и ми пломбираха зъбите без да ме питат ! И заради Чернобилския дъжд и обеднения уран и заради имунизациите и пломбите може би с живак остарях и даже понякога боледувам ! Ех , какво момче бях преди Чернобил ... А сега имам и сиви косми на главата. А някои съученици ги гледам - нямат коса ! Някои свръхтегло , някои кръвно. А като деца преди Чернобил ги дърпах за косата ! 

    Руски либерал се събужда сутринта , прегръща жена си , целува и и казва .

    - Проклет П .

    - Какво ти е виновен президента пък в кревата ?    Пита жената .

    - При Брежнев беше друго  , нима не помниш , като се запознахме ? 

    Но радиация , имунизация , пломби , лекарства , дизел и ние страдаме.

    • ХаХа 2
  9. Преди 11 часа, Skubi said:

    Не ме интересуват тези маймуни....Тук за чернобилският и балканският атол дискутираме. За тую да кискаме....

     Képtalálat a következÅre: âcsernobil gyermekeiâ

    Това не са ли децата на ветераните пилоти от Виетнам, използвали милиони литри дефолиант Агент Оранж - Тетра хлорид бензо диоксин за унищожаване на джунглата и партизаните вьв Виетнам ? Жертвите са 5 милиона души и милиони деца виетнамчета и американчета .

    • Тъжен 1
  10. Преди 1 час, Skubi said:

    Почваш да доближаваш в душковските височини.....:cool2:

    Какво общо има с една чисто химическа катастрофа с една атомна? Защото ако бихме обсъждали големите химически катастрофи, аварии и например разказваш за чудесните времена когато Русе биваше опушван редовно отвъд Дунава.....Ще кажа ОК. Ако обсъждахме без или отговорноста на властите спрямо цивилните в това, че разрешават да работят опасни технологии, на опасни заводи в близоста на населени места. ОК. Но тук говорим за последиците на атомна катастрофа. За това, че ако го бяха този филм прожектирали само 10 години по-рано, може би населението на Фукуджима би настоявало за по-строги стъпки по-въпросът на безопасността. 

    Но като и тогава и сега има организации, групи, хора, които от интерес, пари, или само ей така се опитват не само да елеминират, направят смешен, неаутентичен сегашният филим, ситуация, ами се опитват да изперат мръсното белю на тогавашните власти, отговорници. Да ги оправдават.

    Бълваш барабар с Душко ред по ред разни други теми, репортажи/сякаш нарочно да отклониш темата/ но нито един документ неможа/хте/ да сложиш/те/ във връзка с това, че какви мерки са взели българските власти по повод радиацията постъпваща после зрива. Внася, раздава безплатно йод таблети, събира и унищожава реколтите обещетяване производитерлите или не? Правят ли после масови проверки за рак идруги заболевания... Нищо, нищо, нищо, нищо! Това е трагичното. Защото с това поущряваш сегашните властники да продължават да се държат с Теб, с мен, с другите българи като с проста рая, която мърмори, мърмори но като им хвърлим малко мръвка даси опече кебабчита и ракия да се нацицка са си доволни, и послушни и хъркат в кочината.😕

     

    Така е и румънците когато отровиха Тиса с тежки метали от една мина в Трансилвания , после мръсотията мина  през Унгария , Сърбия , България и се върна в Румьния по Дунава няма общо . Малко шум , ама не е безчовечно престьпление. Все пак Румъния вече беше не диктатурата на Чаушесско , а демократична република в ЕС .

    • Неясен 1
  11. Преди 1 час, ДеДо Либен said:

    Тъй като е знайно , че в Америка бият негрите е нормално в темата за Чернобил да се появят и Бопал , Бикини и излюблената на заДушевния Трол Фукушима..

    Лично аз съм гледал няколко документалки  по въпроса.

    Специално за Бопал мисля , че беше в поредицата ,,Минути до катастрофата,, , така че темите не са табу.

    Интересно ще е обаче модератора да пусне и съответния американски аналог на двата малоумни папагала , в който да се лъже и маже като дърт ром само и само да се оневинят съответните виновници.

    Има Документални филм - разследване претендиращи за ОБЕКТИВНА БЕЗПРИСТРАСТНА ИСТИНА въздействащи на РАЗУМА  , има и ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ФИЛМИ въздействащи на ЧУВСТВАТА .  

    Документалния филм показва анализира и грешки и правилни решения , там рядко има чисто 100 процента некадърници и чисто 100 процента герои .

    В пропагандата героя е смел , умен , съобразителен 99 % от героите са американец който спасява ВСЕЛЕНАТА от агресивните бунаци и некадърници . В савецките филми героите бяха  разведчици и партизани , а в английските божественния Агент на Нейно Вел. - моя любим 007 . В реалния живот , някой може да допусне груба грешка и после  с геройска постьпка да се опита да я компенсира  . Може някой да е умен но страхлив и нерешителен. Може да е смел но глуповат. Умния би решил проблема с 10 жертви ама е нерешителен , смелия я е решил със 100 жертви. Ако обаче умувахме и чакахме щяхме да имаме 1000 жертви. Кой е герой и кой е престьпник ? За смелия глупак 100 те жертви го считат за виновен, умния  страхливец го счита ща престьпник . Ама без него шяхме да загинем 1000 души докато чакахме умника .

    Абе със ЗАДЕН УМ всички сме ГЕНИИ ! Сталин , Рузвелт , Чърчил, Ромел, Жуков , Айзенхауер  ги слагаме в малкото си джобче. Аз днеска мога да кажа на Айзенхауер къде и как да направи десанта по - добре !

    Дядо Либене , това е РЕАЛНИЯ СВЯТ ,  за разлика от идеалния свят на пропагандата .

    Явно за всички аварии има и виновни има и герои , които жертвайки се намалят жертвите , има и пожарникари и миньори пратени безсмисленно на смърт. Чернобил в Украйна не е нито първата нито последната човешка грешка . Трябва да се анализира с хладен разум . Филма не е анализ , не е документален а психологически въздейсващ в правилната посока .

    • Неясен 1
  12. Преди 23 часа, Skubi said:

    Бравос на теб. Мисли за тях. Направи им форум. За атола Бикини и другите. Но там се грижи за тях, не тук. Или им направи форум....

    Ние тук се грижиме за нас си. Какво и как са правили братушките и братските правителста верни на тях, по последиците на Чернобил. И ако наистина си толкова добродушен самаританец, разгледай там където си, как фигурира това при твоите познати, съседи. Какво и как си спомнят от тогава. Аз писах, цитирах затова, че практически унгарсото правителство от първият ден почва да прави роудшоу по посолствата за да предотвари щетите от ембаргото срещу источните стоки. Дотогава минимално се грижи за опазването на населението. Да не се  "паникюсва". Е затова трябваше и това, че унгария едвам се засегна. Докато българия и балкана доста получи след обръщането на ветровете....И освен разни военни глупости друго не можахте да изровите на форума. Нищо няма. И не затова, че не било мерено, ами наверно защото било засекретено и/или унищожено. За югославия, гърция, кипър, турция нищо незнаем.....

    Паниката е много важна и полезна. Често при аварии , пожари, срутвания в кина , стадиони , концерти, дискотеки, шопинг центрове   80 - 90 % от жертвите са предизвикани от паниката и задушаване до вратите и само 10 - 20  % от пожара или срутването.  Реално всички се хвърлят към  вратите , блокират ги и задните стъпкват , задушават и убиват предните редици. Пьрвите падат викърви , по точно разтъпкани , заради паника. 

    Тука имаше проблем с 2 влакчета на метрото.  Изгасва тока , вратите автоматически се отварят  Смели хора просто извикали

    - БЕЗ ПАНИКА ! ИЗЛИЗАМЕ ПРЕЗ ВРАТИТЕ БАВНО ПО ЕДИН В ТЪМНИНАТА ! ДВИЖИМ СЕ БААНО ЕАПРЕД КЪМ СТАНЦИЯТА !  В КОЛОНА ПО ЕДИН. СВЕТЛИНА ОТ МОБИЛНИЦИТЕ . 

    Всичко мина без нито една жертва !!! Ето какво значи ХЛАДЕН РАЗУМ !

    Двама трима паникьори и истерички и щеше да има  десетки жертви ! Смели хора !

    За отделен филм за атолите и фукусимите , в Свободния Свят такова нещо не се приветствува , кагебетата в демократичните страни не дават информация и не поръчват филми. Пък и не знам еквадорски език , и наоколо няма еквадорски посолства ) .

    • ХаХа 1
    • Неясен 1
  13. Преди 43 минути, Skubi said:

    5117905

    Според новините, американосите са блокирали всички радо и други връзки по интернета на иранците....кибер войната вече тече. Националната гвардия е глуха сляпа... 

    Ей това е демокрация и независим инернет ! Лошите хора трябва да бъдат изолирани в името на Свободата на Словото ! А гадните , долни , подли , китайци са си изолирали интернета ! И руснаците искат да го изолират -( ! Може ли такова нещо ? Китайците , а може и руснаците да нямат пълен достъп до прелестите на свободната мрежа  ! Навместо Вашингтон , някакви си правителства в Пекин и Масква решават  кое е правилно и кое не , кое да се блокира и кое да се пусне ! 

    Добре , че Иран не е правил такива глупости като Китай !  

    • ХаХа 1
    • Тъжен 1
  14. Преди 1 час, bulgaroid said:

    Пак се държиш гнусно ама то от теб какво да се очаква, трагедията на хората те забавлява !! Хилядите загинали и прокудени от къщите си за теб са лъжа или какво? Комунистите дето са във властта сега не се сещаха за пострадалите и нехаеха,и сега когато излезе филма се разквичаха и активираха платените тролове като теб, да ги спасяват,къде бяхте до миналия месец, сега платените проститутки като Гоблина се дигнаха на защита,лъжа било, не знам какво си, късно е,целия свят видя за какво става въпрос. А ти си дерзай и си изкарвай парите,още малко,като гледам до края на годината, после се връща 1990г, в по-лошия си вариант, тогава да те видя.:bigwink:

    За разлика от някои русофили като тебе  , които са  се фиксирали върху трагедията на Чернобил , само по себе си правилно, аз мисля за всички хора на Земята ,  дори за японците и полинезийците и американските войничета и моряци , туземците и рибарите облъчени и  загинали при еспериментите в Океания и трагедията в Фукушима. Ако управляващите в Япония мислеха за народа си през 21 век , щяха да се поучат от опита на СССР през 20 век . За  вас русофилите трагедиите на другите народи пукната пара не струват , не ви пука .

    • ХаХа 1
  15. Преди 26 минути, scaner said:

    Да, руснаците мога да ги разбера, живял съм между тях. Те освен голия патриотизъм, че са най-великата страна, че имат най-страшните оръжия, че при тях виреят най-големите комари и че техните микросхеми са най-големите микросхеми в света, друго си нямат. Ама тукашните им съчувстващи не мога нещо да ги разбера...

    Не си прав. Руските (сибирските) комари не са много големи. 4 комара тухла (четворка) вдигат с голям зор, но един комар не може да вдигне тухлата ! Европейските им комари са още по - хилави едвам вдигат проста тухла. Отделно комарите им не могат да плуват под вода и ако скочиш в реката под водата и дишаш с тръстика не могат да те ухапят. И оръжията им не струват, едвам едвам с голям зор се добраха до Берлин и Париж. Рисувани мултики като Ну погоди.

  16. Преди 21 минути, ДеДо Либен said:

    Тъй като очевидно няма кой да модерира Душата , няколко пожелания към Ленинградската Мурзилка:

    Намали алкохола и другите стимулиращи субстанции.

    Пиши сутрин на трезва глава.

    Така ще намалиш глупостите , които вече ни втръсват.

    Аз такива емоции вложих , и напразно ... Совоците не могат да станат соросци , даже с алкохол. Совока не може да пише красиво , правдиво, честно както соросовеца ! Жалко , че алкохола не ме влече, иначе щях да опитам. И не пуша и по жени не ходя .

  17. Преди 2 часа, Doris said:

    Да, трябва да си много верен на идеите им, за да им следиш клипчетата. Започнаха с интересите на Росатом и до средата на клипа обсъждаха какви пари са взимали академиците и в какви апартаменти са живели. Боботят,хилят се и дрънкат каквото им дойде на ум.

    Ето , ако ви се гледа и една различна руска позиция. Направено с уважение към зрителя:

     

    Светлана Алекссевич  - ветропоказател пишещ по поръчка. Едни пранкери - руснаци  и предложиха да пише пропаганда за Русия срещу пари и тя се съглси - какъв ПОЗОР . Тази жена е ПРОПАГАНДИСТ ПИСАТЕЛ нямащ нищо общо в РЕАЛНИЯ СВЯТ. Тя пише по поръчка. Тя не е учен или архивар , тя е пропагандист пистел, играещ на тънките струни на душите на впечатлителни личности , а не на реални факти. 

    Това за графита е ВЯРНО и това са го знаели и МАГАТЕ и всички. За това си има инструкции , котио в Киев и Чернобил не ги изпълняват. Сега този недостатък в руските реактори е отстранен, за сжаление не и в Япония и другите страни. Просто разгилдяйството и раз-3,14-здунството на украинските специалисти е огромно, и сега Русия строи ДУРАКОУСТОЙЧИВИ реактори. 

    Да руските роботи 80 години се оказалит лоши ) А японските роботи през 2010 година - обикновенни япоци ))) Супер роботите им нищо не свършиха. А американските роботи в Н Й - хич ги няма, ами пожарникарите загинаха ей така по търпа заповед на шефовете.

    Напрвено с УВАЖЕНИЕ към зрителя - СОВОК , получовек, от СВРЪХХОРАТА ЛИБЕРАЛИ .

    Е ама наистина много уважителна дума - СОВОК , чувствам как ние ВИСШАТА КЛАСА - СОРОСЦИТЕ сме 3 глави над СОВОЦИТЕ ...

    Внука на една такава дама свръхчовек разказа за баба си , свръхчовек както нас  -освен това и графиня. " Баба ми графиня Божена имаше 3 нощни гърнета в двореца си. Едно сребърно, едно бронзово и едно емайлирано. Но когато Червената армия дойде се наака в кревата си. Така се спаси от изнасилване от сосвоците . " 

     

    За МОРАЛНИТЕ КАЧЕСТВА на Светлана Алексеевич 

    Готова за орден , обича наградите и парите, умее да разиграва , интелекта малко сдал. 

    Запада е по - богат и обича всичко западно - даже УБИЙЦИТЕ  на Запада са ХОРОШИЕ , а убийците  совки  плохи )

    https://ru.wikipedia.org/wiki/Алексиевич,_Светлана_Александровна

    " .... В июне 2019 года, сравнивая российский менталитет с западным, провела крайне неожиданную параллель. «Я  посещала западные тюрьмы — там даже убийцы другие. Он, убийца, приходит, садится с тобой спокойно разговаривать. А приходишь в наши тюрьмы — убийца лебезит «господин-начальничек, господин-начальничек», полусогнут, даже если он еще недавно был богатейшим человеком»[67]. " 

    Направо ми се прииска да съм в една камера с хубави убйци. Там убиват красиво с достойнство уважават човека. С електиричество - с гилотини , с газ от Фарбенидустри , с изгаряне на клади. Кога совок ще се сети , така красиво да убива.

    ...

    Тука една позната през 90 години на миналия век се възхищаваше даже как красиво тука глобяват - във писмото с глобите пише -

    Дълбокоуважеми господине, ( госпожо) , вие сте се движили с 14 км над допустимото / паркирали сте на неправилно мятсто .... и трябва да платите сумата от .... .

    Дълбокоуважеми господине, ( госпожо) имате право да обжалвате в съда. ( Предполагам един адвокат взема само 100 € на час - дребни пари ) 

    Дълбокоуважеми господине, ( госпожо) ако до 2 седмици не си платите глобата , ви се налагат лихви от 1 % в ден...

    С уважение , нашата сметка е .....

    Ей в началото как тази дама се възхищаваше от стила и начина на писане на глобите ... Как хвалеше този стил. Сега като я питам за глобите - от устата и излизат такива псувни, каквито в казармата не бях чувал ! Абе изчервявам се както домат. 

     

     

    • ХаХа 2
  18. Преди 1 час, scaner said:

    Мдам, да сме спокойни, скоро няма да има газова криза. От подобни филмчета се вижда, че много руснаци са се включили със собствен принос...

    Руснаците не си знята исторята - добре че е Холивоуд да ги просвети. Как се пие водка без закуска на работно място по време на антиалкохолната  компания на Гърбавия ) Абе бетер Влад Дракула пиещ къв на непорочни двици и малки дечица. Ако не беще Холивуд с филма за кораба Арго, нямаше да знам, че нашите предци Траките са чернокожи. 

    • ХаХа 2
  19. Преди 4 часа, Frujin Assen said:

     

    Бъзикня с филма бред който играе с чувствата на хората. Добре поне, че няма да направят такъв филм за безсмисленните невинни жертви от НЙ 11 09 11 и Фукушима - хора, птици, риби, пожарникари, деца, жени. Псувни, уиски, саке и загинала от прха от небостъргачите афро - американка преживяла Ку Клус Клан и сълзата на девойка от колежа .

    • ХаХа 2
  20. То плащането в Нато тепьрва започва. До сега беше гратисен период , меден месец за булката. Бонусите свършиха почва БЕЦАЛЕН.

    Добре , че сърбахме малко парички в резерва , навместо ненужна АЕЦ ще имаме самолети и инфраструктура към тях.

    • ХаХа 1
  21. Преди 3 часа, bulgaroid said:

    Либерализацията на газовия пазар. РФ предлага наказание за посегателство

     

    Ей , абе щях да забравя ! Помните ли как ПОЕВТИНЯ ТОКА след либерализацията ! Благодарение на ЧЕЗ - чехите и австрийците ! Той тока стана на символични цени ! Сега и газта ще е без пари.

  22. Преди 32 минути, Frujin Assen said:

    Доколкото разбирам ще си платим наведнъж , а някога ще получим това което сме платили ... Обикновенно става обратното - получаваш някаква стока и я изплащаш , поне така е в ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ.

    Рядкост е някой да си купи жилище , кола , хладилник , телевизор и след това някога да получи платената стока.

    • ХаХа 1
  23. Преди 1 час, bulgaroid said:

    Либерализацията на газовия пазар. РФ предлага наказание за посегателство

     

    Какьв Газпром ? Ами той е фалирал ! Отделно от 2010 година газ в Русия няма !

    2004 година , направих си сателитна антена ! Включвам сателита в новия телевизор Сони и специалиста Илиан от Свишов завършил Института КАРЛ МАРКС ми обясеняа , че РУСИЯ НЯМА ГАЗ ! Има за 5 години максимум.

    Аз мога да смчюятам още от предучилищната - 2004 + 5 =2009 . Тури го от мене 2010 ! 

    От пьвия ден с БТ знам че в 2010 година Русия няма газ. Ако имя е крадена . 

    Руска газ купуват корумпирани , полузависими страни - Турция , Китай , Германия , евтина американска с молекули Свобода патриотите и независимите държави .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...