Отиди на
Форум "Наука"

ramus

Потребител
  • Брой отговори

    1888
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    4

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ramus

  1. Спорят си - просто всеки за неговата си полза. Те ползата така си я разбират. Всъщност те просто са обикновени говорители на предразсъдъците си, играещи си да си измислят аргументи и разни 'стени' зад които жадуват да са. Това е психологическия феномен сред темата и фейковете се сипят от едни и същи никове за които това е форма на допълнителна лична терапия. е поредният среднощен фейк сред темата, от същия психотичен субект за който това било 'забавление', докато е на революционната си вселенска мисия, поел я още като войник и спазващ заповедите на "дедите му от отвъдното". Той спасявал българския народ като спомагал да "громи самозабравилите от власт елити"... докато си измисля глупости сред темата и има свободата да си ги разнася. Всъщност това е пример за проявата на психози. И т.н. "човешки ценности' някои се оприличават на "универсални човешки защитници" докато запълват безсънните си нощи. -------------- Разбира се - форумът се събуди с точно такава тема, и характерното поведение на отбор от никове е именно да се списва в точно най-живите теми, като това ги оживява още повече с образувалия се форумен моабет. Моабет става точно защото моабетчиите си търсят изява в тия места, на такива въпроси, защото както и навсякъде сред виртуала моабета е социална форма на народно общуване и в него качеството на общуването е без всякаква стойност, а приоритетът е просто на конекцията - в търсенето на сходства и отстояване на своето. Това довежда нивото обмена по темите сред форума до обикновена площадна клюкарница.
  2. Всъщност това е заблуда и поредния фейк сред темата. Първо - вие не знаете въобще що е това ПРЕДСТАВА, освен популярното и народняшко значение. Второ - висшите животни имат признаци на "представи". трето - въображението в човека поражда представи, но когато са нарушени някои психични механизми образите от въображението стават все по-далеч от това да са отражения от обективни процеси и личните измислици стават приоритет. Заради това в психологията това се нарича ДЕВИАЦИЯ (отклонение - от зададена норма на субект със "здрава психика". )
  3. охм душицата, той - забавлявал се... щото той е пълен с потенциал и наука... Я разкажи и ти за "вашето НПО" - дето сте го създали разни... "съмишленици" и ще преобърнете хората в богове... - че то тва си е "наука" отсякъде...
  4. Извън болното ти въображение единствено "доказа" че си "болно другарче". А интересно - ако направим сред "народа" допитване по въпроса "доколко са нормални вселенските революционери, дето имали "цели" да пожертват голяма част от същия този народ, но да способствали за "вселенското развитие"...? Дали ще озвереят достатъчно за да те линчуват, вместо да издигнат паметник на демоничните ти деди...
  5. Темата не е митинг на "възраждане", нито стената й сред ФБ, така че мини и един студен душ малко да охладиш разпаления си призрак.
  6. ама разбира се - със силата на бабините ти трънкини. И добре че ще се намерят такива силни и вселенски защитници... да спасят "българския народ" - някъде от отвъдното.
  7. о, има, има... Вселенските ти демонични деди ще гледат от оня свят и ще се пукат от яд...
  8. Това е поредния фейк сред темата, от едни и същи автори... Нещо забравихте че именно 'демократичния евроантлантически свят" променя своята "норма" в посока на ЛБГТ+... Както вече написах - простотиите са неизбежни и колкото повече напредват нощните часове, толкова повече ще се засилват недомислиците и изцепките. Всичко друго, но не и наука. Но пък като се вземе предвид че авторите на фейкове не се интересуват въобще от науката, а от място да си ги сипят на воля, изглежда че именно за тях това си е "норма".
  9. Това е заблуда! Защото не е - обичайно явление е и нито е нормално, нито е ненормално. Навън в момента вали дъжд, в Румъния е навалял сняг - и в двете примерни явления са замесени въздушни маси с различни налягания, които се менят всеки миг. В науката се приема "условна норма", която се определя условно според статистика, според условни критерии. И в нея няма "народни норми" с претенции че били 'вселенски' и "така било според природата".
  10. Ти още караш на инерция че този форум е някаква народна клюкарница като ФБ сред която да си играеш популисткия си театър. С науката - докъде я докара, нали се фантазираш на "лекар"? Този форум прочете ли каква е неговата насоченост и че няколкото човека тук боравят не с популистки папагалщини, а с аргументи от науката.
  11. Не си говорител на никого, а си просто болно другарче. Говорител си единствено на представите си и на "вселенската ти мисия" от войнишките ти времена. Ако беше сред "стадото" или преди 5 века досега да си разпилял пепелта си от кладата. Хората ако ги бяха попитали преди "5 века" дали има господ - какво ли щяха да отговорят? И... като отговорят "хората" и... демек каквото хората говорят - така си е, щото няма как да не е така, щото си го говорят хората, ако ги попитат. И ако теб попитат - ще кажеш ли "каквото говорят хората"... Няма начин да не се изпростее в една тема, в която няколкото клоуни се надпират да си правят гъдел на душичките.
  12. Това е защото 'ти го пишеш' - така ли? И каквото напишеш и каквото си въобразяваш - само истината е... Нали нещо си "не ти било в природата" - че тя тая природа бая тесничка, нещо
  13. една популистка манипулация като "да попитаме хората в българия" или клишенцата с "общоприета от мнозинството"... са просто поредните бабини трикове от на Аменхотеп времето. Трябва да си доста "неизкъпан" за да се фантазираш че с тия дивотии ще ти мине номера.
  14. Верно си е - много личи. Много! Има допълнение - глупавия може да се изиграе на умен само сред контекст от глупави като него. Смешното идва чак когато той се опитва да играе същото сред умни хора. За тях - става смешно. Глупавия при всички положения му изглежда че си е ок... и настоява да му мине номера, щото му идва отвътре и естествено.
  15. Болните другарчета се намериха да си каканижат взаимно и да си подпират "стените" в личните си светове. Повторенията и личните утвърждения играят точно тази роля - на "защитна стена", за да изглежда нещо повече от измишльотини, но пък в ролята на лично самоуверение. Когато става въпрос за ПСИХОПАТИЯ е нужно не само да се папагалят думички, а да се разбира значението което влагат в тях компетентните хора. Докато плямпането е от некомпетентни, компентецията за тях е без всякаква стойност затова и предпочитат да си каканижат помежду си.
  16. не ме интересуват фантазиите ви за някакъв си "ваш свят" в който традициите, ценностите и някакви векове били 'стена'. Вашият свят си отива заедно с вас самия - защото вие сте си му автор. Колективно договорен свят - си отива щом условията на взаимната изгода се изменят и тя вече не е изгодна. Така, че няма и стена и ще си останете с фантазиите си. Както вече отчетох - тук в този форум се опитваме да говорим за познание, а не за нечии лични фантазми.
  17. това са два странни фейка, и възникват отново заради неадекватен ПРОЧИТ ( интерпретация по време на четене) =================== "Природа" е абстрактно понятие и нито може да "греши", нито да е "правилна" Смъртоносните болести... за едни организми са смъртоносни, за други - животодаващи. Нещо повече - в някои аспекти човешката популация е глобална и е нещо като "смъртоносна болест" за много други организми на планетата... Въобще... възможността да се разглеждат понятията в обща картина и тя да е достатъчно широка, няма как да се компенсира в дефицита й. И много личи. Разглеждането на различни абстракции без залитания в пристрастия не е лесна задача. Така тя не е и за всеки.
  18. да, да - постепенно всичко ще си разкажеш... Понеже "вие, лекарите..." Ми не е - просто вие така се самозаблуждавате и това са естествени следствия от всяка самозаблуда. Вашият свят е някъде сред фантазиите и убежденията ви. На други - не е това, но са наясно за "разликата" и я взимат предвид. Това е и умението на интелигентния човек - докато все още не се е изгубил и да играе игри на удобство или спасение някъде сред дебрите на въображаемия си свят, да съумее да запази умението да различава "границата" и така адекватността към "света отвъд личната му реалност". В този форум говорим за света отвъд личните ни фантазни реалности, докато няколкото повторяеми ника въобще не са наясно че са единствено потънали сред личните си реалности, където са си направили своя версия на 'свят' и им остава да са говорители, изразители... Което не е проблем. Проблем настава, когато същите субекти са самозаблудени че тяхната реалност е и "света за всички" и се напъват да го пропагандират и презентират в него колко са светнати, какви мнения имали, колко да умни, мъдри и начетени... Ето това са основните проблеми не само в комуникацията сред този фурум а и далеч извън рамките на виртуала... Неумението да се познава границата "между световете" е извор на огромни недоразумения сред хората, но това е за друга тема и не е за нивото на вашата компетенция.
  19. някъде сред вашият си свят ... от интерпретации и прочити - вероятно там нещо си "виждате", започвате, някакви вопли или апели... Добре, но вътрешния ви свят не е от значение за никого тук, защото темата, както и форума не са със психиатрична насоченост, нито са заради личната терапия на един или друг. Темата, както и форумът не са и място за чесане на психични сърбежи и заместител на пиянски благи моабети сред хоримага. Разбира се - това не ви пречи, просто се списвате сам доколко и докъде ви е черупчицата и как сте се окопали в нея. Което не е проблем за никого... Това ви трябва, толкова можете, това и правите. Ок - да живее свободата. Просто мен не ме интересуват "свободи" като вашата. Така, че бях дотук и ми минавате в списъка за игнор, защото от глупости, иронии и комплексарщини, вече ми е омръзнало, докато животът предлага други възможности
  20. не знам - намирате ли някъде в думите ми че ВИ забранявам нещо? Защото такива думи не съм писал, а само съм коментирал въпросното невежество. Това е и част от казуса и пример колко големи и съществени разлики има между ЧЕТЕНЕ и ПРОЧИТАНЕ... И си карате именно по инерцията на второто. И между другото - именно интерпретацията при четене, наречена ПРОЧИТ издава най-много какво се случва в "главата" защото тя е сборно проявление на множество от особености и характеристики на психичния свят. Заради това всяко написано представлява един личен психичен автограф... по който се съставя условен когнитивен профил. Има такива типове анализи по писано слово, които ползвам широко, просто защото интереса ми минава през това и ми е доста полезно. Така става че при някои автори на никове е съвсем елементарен профила... защото сами си го списват така. Те не знаят, няма и как да го схванат... Имаше една иронична аналогия - Умрелия може би не знае че е умрял... Така го виждат само "живите". С "Глупавия" е същото...
  21. Изглежда че ви доставя удоволствие да демонстрирате невежеството си. Даже и в нещо като корелация от типа "колкото повече, толкова повече"... Така и не разбрахте нищо относно т.н. "графика", но ... циркът трябва да си върви и да се чукат някакви клавиши, когато друго не може и няма как... Елементарни са ви и опитите за провокация, да не говорим за някакво усещане за хумор. Но то с некомпетентността и дефицитите е така и остава само да се проявява. Спамете си, надъхвайте се ... Изглежда че много му трябва на някой народните популистки клюкарници като ФБ и няколко ника упорито си напират да са си както там. Като се "налигондрите" ще ви омръзне и така или иначе ще стихне този напън... Със всички деца е така... дори и когато са преклонна възраст според слънчевите цикли. ============= За мен, лично, най-интересната част на темата е наблюдението за изключително ниската обща култура относно всички аспекти на сексуалността и проявлението й сред ежедневието и живота на всеки човек. Инерцията от социалните табута в отминалото време, продължава да си работи сред "Отминаващите", зависими от нея субекти. Не че и сред "младите" е голяма и важна тема... но поне за тях вече не е табу и са откъснати от "отминаващите инерции".
  22. имаш предвид себе си ли - с поредния си измислен ник тук, след като те банваха няколко пъти временно, а накрая тотално. Гледам ти поредната подигравка в описанието на ника ти... и е като подигравка към автора си (лапландеца). Като един истински "нормалник" защо не разкажеш и сред научната общност на форума за вселенската си мисия като потомък на вселенските ти божествени деди, които иначе били с ролята на революционни демони, за да поддържали развитието на вселената и човешката цивилизация? Разкажи си - не боли. Ако толкова те е срам - да разкрием подробностите от "другите форуми"... Разтвори сърцето си - и без това тук се изживяваше и на "физик" и разбираш от всякакви загадки и секретни информации, папагалени от фантазьорските сайтове на въздухарските конспирации... Но пък нали си вселенски революционер и още като войник са те вербували за "мисията" и цял живот си отдаден на нея... Включително и сред форумите тече и тази твоя мисия - да спомагаш за пренареждането на световния ред и да разкриваш сред фантазиите си игрите на самозабравилите се елити, щото спъвали "развитието". И без това виртуала ти е форма на придружаваща терапия... докато се маскираш на "учен"... Та... ето така сте "навсякъде".... с интригите, с подмолните игри - с които фантазията и въображението ви се хранят... Край на офтопика
  23. ...вие се явявате поредния народен популист. Особено се смях на "бетонната стена", с която всеки комплексар жадува да се преживява Права е ДОРА че цялата работа е поредната лиготийка, но аз за разлика от нея не бих си губил времето с глупостите на тоя или оня. Дори тия, дето само ще "прочетат" биха разбрали защо... Особено ако са от хората "към върха на кривата" от горната графика. Вие сте просто сивото-равно... и именно заради това ако модерацията беше повече строга, отдавна да сте някъде в БАНско...
  24. това, което представяте за мен е ново и изключително интересно. Породи ми различен поглед над ставащото - някои въпроси дойдоха, някои други намериха варианти за отговори... При всички положения - много полезно.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...