Отиди на
Форум "Наука"

deaf

Потребител
 • Брой отговори

  1450
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

deaf last won the day on Май 12 2020

deaf има най-харесвано съдържание!

Всичко за deaf

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

deaf's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

991

Репутация

 1. Защото в общуването си със славяните Борис се нарича княз,която титла (може би) не е равнозначна на крал,(цар).
 2. Рекс от латински не означава ли крал? Кралят е на върха,докато княза е под него. Излиза че владетелите доста са послъгвали за титлите си.
 3. От един форум: "Областта Кабилие (в Алжир) се населяват от кабили,които отиват там от Кабиле. Следователно Зидан е неосъзнат тракиец."
 4. Как става този фокус с изнасянето на инфлацията? Инфлация означава вдигането на цените на стоките,защото някои алчни и могъщи "предприемачи" са решили да ударят кьоравото. Това означава инфлация. По времето на Тръмп един галон бензин струваше един долар,днес при Спящият Джо е четири долара! Къде виждате "изнасяне на инфлация" в/от САЩ?
 5. "Пандемията" ако продължи още две-три години,ще предизвика нова Голяма депресия като онази през 30-те години на миналият век,защото хората ще изгубят доверие в собствената си държава и всеки по отделно ще почне да нарушава законите и ще почне да граби. След Голямата депресия може икономиката да се възстанови,но би било цинично и перверзно да го наречем "охлаждане". Но тогава ще се появи друг проблем,какво да се прави с латентният гняв и омраза натрупани у хората! Рузвелт е насочил гнева и омразата на американците към нацистка Германия и Япония... Дали този път ще ни се размине Трета световна война?!
 6. Ако човек скочи от самолет от десет хиляди метра височина без парашут,отначало ще набере скорост,но бързо скоростта спира да се увеличава,фиксира се и става постоянна. Затова и във въздуха няколко човека с различно тегло могат да се хванат за ръце в кръг и да правят различни комбинавитивни фигури,без да пускат парашутите си.
 7. Добре,опитай се да слезеш от третият етаж на блок през прозореца,вместо по стълбите и ни кажи какво се е случило с теб!
 8. Промените във Вселената се извършват толкова внезапно и напълно необяснимо (в морален смисъл),че създават у някои хора илюзията,че тя е въображаема. Например,когато футболист шутира топката към целта,но тя необяснимо отскочи встрани от нея. А и няма как човешкото тяло да е въображаемо. Нали можем да го пипнем?! Душата не може да се докосне,но тялото - да. Каквото и да значи душа.
 9. Ако напълним една топка от здрава,но гъвкава гума с вода и я пуснем върху твърдия под,тя като се удари от него и отскочи,видимо си променя формата. Или тази топка не е точно (едно) тяло?
 10. Може да не са безполезни,но са много интересни картинките изобразяващи как хората през 19-ти век са си представяли 2000г.: https://publicdomainreview.org/collection/a-19th-century-vision-of-the-year-2000
 11. Никоя нация няма автентичен език. Тя приема някой език и го дообогатява. Грешка е този език да се приема за нов. Същото важи и за културата. Никоя нация няма оригинална култура.
 12. Само да уточня,че няма единно определение в света на това що е тероризъм. Включително и ООН няма такова. Талибаните със сигурност са извършвали и извършват военни престъпления,но е трудно през последните години да бъдат категорично определяни като терористи.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...