Отиди на
Форум "Наука"

Кирѐ Щайгата

Потребител
  • Брой отговори

    36
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Кирѐ Щайгата

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Кирѐ Щайгата's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Year In Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

47

Репутация

  1. А, бонба, шок и ужас? От 100 години историята ни е пълна с измислици. Отиваш в wikipedia и четеш за "Bulgars", сигурен съм, че ще намериш повече измислици от колкото има в тая книга
  2. GPT е склонен да халюцинира - не всичко, което пише, е истина и качеството на това, което връща, може да варира. Няма отделна стъпка на превод от Х език на английски, но в последствие е трениран на много различни текстове и на други езици и е "разбрал" кои думи си съответстват по значение. Руския е сравнително близък и, естествено, е трениран на огромно по-голямо количество руски текст, така, че е нормално да се бърка с него.
  3. GPT не превежда, просто досега не е бил трениран на достатъчно български текст и вади по-лоши резултати (измисля си думи/форми, лоша граматика, и т.н.). Всъщност, това е и главният недостатък, с който очаквам bggpt да се справя по-добре. Най-вероятно използват допълнително трениран и осъвършенстван модел(finetune) базиран на някой от вече публичните модели като новия Mistral7B, който в някои отношения бие OpenAI GPT 3.5 (безплатния) Допълнителният материал не е директна част от модела, така, че не е задължително да се публикува в суров вид, но би трябвало да кажат на какво точно са го били тренирали.
  4. Напротив, тракедонизмът е про-западен. Той диктува, че славяните и "тюрките-прабългари" са руска пропаганда, която иска да ни вмени, че сме "дошляци", а не истински европейски коренен народ.
  5. Това са 2 изречения. Ползвай точка и запетая, ако държиш да са едно.
  6. Сент Микльош се приема за аварско съкровище, а там има надпис на същия език (или поне така изглежда). Вече имаме един подобен на гръцки, защо пък тоя да не е на аварски.
  7. Тяхната работа е свършена преди 100 години. ДНК резултатите също не ги смущават.
  8. Пак ли си му спамил тъпотии на Южняка? Виж така и германците може да докажеш, че са траки. Турците въобще не са европейци, стига глупсти.
  9. В руския също е имало диалекти на север, които добавят -та накрая със сходен смисъл. https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Russian_dialects#Morphology
  10. Еми факт е, че е имало охридкса книжовна школа основана на диалектите там, македонският език се базира на същата група диалекти, следователно е толкова стар.
  11. https://360stepeni.mk/360-stepeni-go-objavuva-frantsuskiot-predlog-za-skopje-jazikot-za-sofija-ustavot/ документ: https://web.archive.org/web/20220617173804/https://360stepeni.mk/wp-content/uploads/2022/06/st10373en22_220617_170327_220617_170542.pdf
  12. https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/05/16/4346798_srubskata_curkva_odobri_kanonichnoto_edinstvo_s/
  13. https://ibl.bas.bg/bulgarian_dialects/ има западен говор там, бъдеще е на "ке"
  14. Македонците се срамуват от "турско-татарското" име, аз предлагам всички да се присъединим към Сърбия като баш славяни.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...