Отиди на
Форум "Наука"

Алогоботур

Потребител
  • Брой отговори

    145
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Алогоботур

  1. Ето няколко снимки, направени от самолет. Стават и за тапет на десктопа.
  2. А да имате представа къде мога да намеря "Шуми марица" на запис?
  3. За Чистилището питайте Данте. Той най-добре ще ви го опише
  4. Че защо му е на полтъргайста да кибичи в някаква гробница? (само питам естествено) Иначе защо пък да не са били вампири тия, които са били в ковчезите?
  5. Явно изобщо не си спомняш добре, пък и изобщо не си ме разбрала. Идеята ми беше, че АКО НЯМА ПРЕРАЖДАНЕ, какъв е смисълът да живеем и да умрем. Мисълта ми бе, че в ТОЗИ случай няма да има никакво развитие. А целта на прераждането е именно такава - да живееш не веднъж, а много пъти, и от всеки живот да трупаш опит и познание. Относно личността - тъкмо това казах и аз. Че човек е личност, когато има тяло(колкото и елементарно да звучи).
  6. Не може да кажеш, че краят на преражданията е смърт за личността, тъй като човек е личност, когато има свое тяло и живот на земята(ако позволиш да се изразя така). Освен това кой ти каза, че при преражданията не трупаш опит? Това, че не си спомняш кой си била в предишния си живот, не означава, че не си била. Не означава също, че трябва да знаеш. За всяко нещо на този свят си има причина. И откъде-накъде ще се налага да ходиш на медиум да ти каже какъв си бил в друг живот? Още нещо - преражданията първо не са непрекъсната верига и второ това е верига от "живот-смърт", но физическа. А физическата смърт далеч не е смърт за душата. Физическият ни живот е само малка част от нашето развитие.
  7. Всъщност, ако си отвориш учебника и тетрадката, където сте писали, много лесно ще я решиш. Всичко идва, както и ти каза, от закона за запазване на механичната енергия. (делта)Е = Е2-Е1. Тъй като в началното положение на тялото кинетичната енергия е равна на потенциалната му енергия в най-високата му точка, имаш да приравниш m.v0(на квадрат)/2=mgh Оттам m се съкращава от двете страни на равенството и има да пресметнеш със съответните стойности. Ако приемем земното ускорение за приблизително 10 m/s2: h=v2/2g=100/20=5m
  8. Нима Буда е най-големият авторитет? Не мисля, че можем да се позоваваме само на един човек, на когото голяма част от идеите се отричат от по-късно появилите се учения и религии. Но помислете: ако няма прераждане, защо се раждаме на този свят? Какъв е смисълът да се родим, да живеем и да умрем - и после нищо? Никакво развитие няма. Не сте ли съгласни? На горепосочените въпроси много точно и ясно отговаря теософията (не теоЛОГИЯта). А от скормните си познания в тази област мога да кажа, че да достигнеш Нирвана е равносилно на това да стигнеш Бог. А кармата се определя именно от нашите действия. Успех
  9. Аз се чудех защо не получавам отговора, а то се оказа, че съм смятал с маса 0,4 кг, а не 0,5. Така - ето и решението: Q=c.m.(t2-t1) t2-t1=Q/c.m t2=Q/c.m + t1 Температурата от 25 градуса по Целзий трябва да се превърне в Келвини. 25+273=298К t2=200 000/840.0,5 + 298 = 774K = 501 градуса по Целзий. Това е решението на първата задача. А за втората ще трябва да ми дадеш специфичната топлина на изгаряне на спирта, тъй като аз не я знам, пък си продадох учебника за 9. клас
  10. Ето още няколко мои снимки на облаци макар и не с толкова причудливи форми.
  11. Водородът къде изчезна?
  12. Ето още един цитат от "Граф Монте Кристо": Най-добре утешават тези, които не разпитват. Този ми е от любимите.
  13. В такъв случай какво е решението?
  14. Това нещо ще бъде кораб, населяван от хора? Доста заточително ми звучи... ако съм разбрал правилно значи, че тези хора ще живеят на този т. нар. град :? Ами ако потъне?
  15. Тове нещо невероятно! Очарован съм!
  16. Ето това е въпросният амулет. Повече за него може да прочетете тук.
  17. Ето нещо, което може да ви бъде интересно. Вмомента чета една книга, в която става дума за Орфеевия амулет. Това е хелатитова плочка, на която е изобразен кръст и разпънатия на него Христос. Отдолу пише "Орфеос Баккос". За този амулет професор Ейзлер пише: "Забележителен е за историята на религията, понеже Христос е озбразен на мястото на Орфей, а не обратното."
  18. Печката изразходва 4kWh енергия. Изразходваната енергия е равна на отношението на мощността на консуматора и времето, за което той работи. Имайки предвид, че трябва да получим енергията в kWh, превръщаме 30-те минути в 0.5 часа и се получава точно 4000 Wh=4kWh. За втората част не съм сигурен, че съм прав, но ето как разсъждавам аз. Мощността в мрежата е 2000W(Р на печката) + 1000 W(Р на ютията) = 3000W. P=IU (мощността=тока.напрежението) Оттам напрежението е U=P/I=187,5V Полученото напражение не е по-голямо от напрежението в градската мрежа, следователно би трябвало да е възжомжно заедно с печката да се включи и ютията.
  19. То така се "пита" правителство: "Абе, правителства, що аджеба ги строиш тия бункери?" Това страшно много ми напомня за писмото от бъдещето, където се казваше, че водата била много малко - глупости на търкала!
  20. Аз пък намерих един много хубав (поне така ми се струва) учебник и самоучител по латински език, при това на български. Ето го и него: http://helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=16142
  21. Няма абсолютно никакъв проблем. Тази книжарница същата ли е като книжарница "Пингвините", дето я има на Веслец 4? Иначе и на мен ми се струва доста приемлива цената, имайки предвид, че на Кестнер книгите на немски са по 25-30 лв. Благодаря за информацията, много съм благодарен.
  22. Аз също съм на мнение, че новината не е чак толкова шокираща, имайки предвид, че по тези земи българите са имали държава преди много, много години. Шокиращо, но приятно шокиращо е това, че най-накрая ще спрат да говорят глупости за произхода на българите.
  23. Много интересна тема, но действително е абсолютно безсмислено да се разсъждава върху нещо, което така или иначе не е станало. Все пак дори и да бяха победили при Виена и се бяха разпростряли на по-големи територии в Европа, пак по някое време щеше да се намери някой, който да ги отблъсне. В крайна сметка, за да се оттеглят почти изцяло от Европа, когато вече нямат влияние на Балканския полуостров (имам предвид след като балканските страни стават независими), значи им е минало времето - минало им е времето да бъдат една от най-големите империи в Европа и света. Така че дори и в битката при Виена да не се беше появил ген. Собиески и турците да бяха победили, пак по-късно, може би и дори по-късно от 1878 г., щяха да бъдат изгонени от континента по някакъв начин.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...