Отиди на
Форум "Наука"

Incorrectus

Потребители
  • Брой отговори

    2734
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    40

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Incorrectus

  1. За какви предложени от тази особа поправки става въпрос: всеки член на Конгреса, който гласува за помощта да отиде да се бие в Украйна; Украйна да бъде принудена да затвори всички свои биолаборатории; да се изготви доклад, който да докаже, че християнските църкви в Украйна могат да работят без правителствена намеса; правителството на Украйна да проведе честни и свободни избори... Fox News директно я нарекоха „идиотка“, която опитва да разруши републиканската партия.
  2. Тук две поредни статии на Калин Янакиев по въпроса. С шокиращи извадки от проведения наскоро всемирен руски народен събор. В техните разбирания е всекосмически... Едно от лицата на руската либерална демокрация Юлия Латинина. Вече не си служи със завоалирана интелигентска терминология. Директно обвинява с лъжи Украйна и топло защитава руската олигархия. Текстът е от неин пост в Туитър (Х).
  3. Както и случаят в Джанкой. Мухата е утрепала не една, а три мухоловки аналоговнетни С-400. Как ли сега се почесва Ердоган, ако чете новини. Купи сумати С-400 да се пази.
  4. От серията аналогов нет. Путинистите го чакат от години в серийно производство, сега им го обещаха в средата на 2024г. да реши войната в Украйна. Ще трябва да лети в тандем със Су-57, който също никакъв го няма на хоризонта. Всичко прекрасно там се случва в бъдещето. Това не е безпилотник, а е 20 тонен летящ танк. Вероятно е натоварен с чугун за баланс. Иначе откъде идва на един технологичен безпилотник такъв тонаж?! Освен това бил невидим, но отвсякъде стърчат антени.
  5. Миналата нощ е имало голям удар срещу Джанкой. Руснаци съобщават за удар на две ракети ATACMS. Унищожени са склад за боеприпаси, пускови установки на С-300 и С-400, център за ремонт на военна техника. Танк - хамбар, танк - гараж, още не са дали име на това аналогов нет оръжие на вторая в мире.
  6. Хи-хи. Защо ли Сократ тенденциозно е демонстрирал надмощие над емоциите, а жена му Ксантипа е била свръхизнервена и злобна. Ако разбирахте нещо от психология, а вие нищо не разбирате, щяхте да знаете, че демонстрираната от Сократ и от вас apate e точно тенденция към хомосексуалност в платоно-сократическия кръг.
  7. В изчакване са Иран да създаде ядрено оръжие. За да се демонстрира за кой ли път генетичната връзка между страха* и политиката. Сега всички увещават Израел да преглътне атаката. *Политиците са най-действени и са във вихъра си само в ситуация на предизвикан страх. Вероятно защото страхът е най-мощно средство за контрол и управление на човешката психика до пълно обезличаване на индивида. А това е мечтата на всеки политик - народът да го слуша и гледа без да мига. Преди два-три дена Дугин каза, че поданиците на путин първо трябва да бъдат православни, после руснаци и едва след това човеци. Това се нарича тройно обезличаване. А матвиенко и др. изперкали като нея обясняват, че всеки секс в россия трябва да води до раждане на дете (по възможност момче - бел. моя).
  8. Единият го вкараха в залата в кома и с катетър. И той е давал самопризнания. А другите от побоищата гледат като идиоти. Между другото от разследването стана ясно, че дамбата за милиард пари, която пропусна и потопи Орск е прогризана от мишки. Все още не са ги обявили за украински.
  9. Фройд специално настоява под думата „психоанализа“ да се разбира сексуален елемент и държи това да се спазва от неговите ученици. Проблемът е, че психиката се наблюдава (изследва) само от психика, няма инструменти. Затова има много школи, буквално колкото водещи психолози има. Фройд е един от основоположниците и съответно родоначалник на школа. Приятелството и съвместната, макар кратка, работа на Юнг и Паули е начало в друго отношение. Ще дойде време, когато психология и физика ще се съчетаят и ще изследват там, където психика и микросвят са едно.
  10. Да, така е, имах предвид друг нюанс. По Кант моралът не е принуда, а закон. Общественият морал съществено се различава през епохите и заради това го нарекох неморален. Например за ацтеките със сигурност не е било неморално да изкормят пленника, а днешните руски мальчики убиват украинци за родину. Или мога да зарежа хей така жената и децата, защото законът позволява разводите. Очевидно такива хора са лично неморални. Те действат на принципа - мога да правя всичко, докато полицията не научи, а ако научи - ще лъжа, за да запазя обществения си морален имидж. В този смисъл колективно моралният е индивидуално неморален, защото истинският морал изисква съзнание, самодостатъчност, индивидуалност - все противоположности на стадната колективност. И точно той е законност и свобода от принудата на околната простотия.
  11. Аз - да. Защото моралът е индивидуално явление. Носител на морал е индивидът, а не обществото. Общественият морал винаги е неморален. Хората са неморални, някои индивида - са. А другите въпроси, които поставяте, изискват ровене в изворите и доказване чрез тях на едното или другото.
  12. Доколкото знам първи кадри на украинският тежък дрон „Вампир“, наричан от фашистите „Баба Яга“, който обстрелва с прикрепена към него картечница.
  13. Остави на мира журналистите, те са само транслатори по онова време, когато още не са се научили за всичко да лъжат като днешните росийски журналисти. Гледай участниците в събитията как се оплитат в собствените си конци. Например това: ФСБ дава официално изявление за „учението“ със захарта половин година след инцидента (22.03.2000г.). Тогава вадят от нафталина отявления чекист и приятел с путин и питерските бандити ген. Генадий Зайцев. Той обяснява, че спец. групата „Вимпел“ пристигнала секретно в Рязан за учението и купила захарта от пазара. Но при експертизата на местното (рязанско) ФСБ в захарта наистина са открити следи от хексоген, но то е защото експертите, умозаключава като за идиоти генералът, използвали по невнимание замърсени с хексоген инструменти (газоанализатор?) от други лабораторни експерименти. И кои са тези експерти и кои са тези инструменти?! Юрий Ткаченко - специалист по взривове от УВД Рязанской области пръв проверил чувалите сред гражданския сигнал и установил, че става въпрос за хексоген, е награден за мъжество при изпълнение на служебния дълг. Но през 2001г. го заставят публично да заяви, че не е ползвал газоанализатор, а проверил чувалите по нюх. Очевидно, според чекистите, е заразил захарта с хексоген не чрез замърсен прибор, какъвто не е ползвал, а с дъха си. С други думи лъжите еволюират. Разбират, че замърсения инструмент не е убедителна лъжа и премахват инструмента от картинката.
  14. Не случайно неговите ястреби ги наричат путинисти. Да се чуди човек какви проблеми има Тръмп с европейците, а няма никакви проблеми с путин или ким 3... Прав е Пионтковский като казва, че Европа има една единствена страхотна армия, която може да размаже вторая в мире. От европейците се иска само да я захранят порядъчно с оръжие и още вчера да я приемат в НАТО. Но уви!
  15. Жалкото е, че тези, които управляват мира сего се държат точно така. Два-три дена след атентатата представители на 130 държави носиха цветя пред Крокус в съчувствие на жертвите на фашистката федерация. Сред тях бяха представители на водещи цивилизовани държави. Политикът РР също се изказа по въпроса с руско знаме на един негов профил. Кански вият понеже евреите случайно убили хуманитаристи в Газа, но дума не промълвят за вчера, когато фашистката федерация отново изби с ракети мирни жители в Харков и изби при повторен удар спасителите, които отишли да ровят за оцелели сред руините.
  16. ФСБ правят учение да тестват милицията, а мин. Рушайло не знае за него и казва, че е хванах хексоген. Как ти се струва това да е възможно и то във времената, когато путин още не стъпил на врата на всички власти?! Три чувала по 60 кг., големи търговци ще да са били тези. Това количество става само за самогон. Не разбираш понятието „документ“. Историците наричат първостепенни документи (устни или писмени) такива, които са произлезли от държавната канцелария. На филма се вижда изявлението на вътрешния министър, на което обърнах внимание - първостепенен устен документ. И още нещо по въпроса. Тогавашният спикер на госдумата Генадий Селезньов чете за атентатите и случайно споменава, че е произлязъл теракт във Волгодонск. А всъщност теракта там се случва 3 дни по-късно. Обясненията са две. Или е знаел, че ще има такъв и случайно се е изпуснал или е имал несъзнавани от самия него пророчески способности.
  17. Не Кац, а това трябва да се гледа по въпроса. На вниманието около 2,50 мин., където мин. на вътрешните работи Владимир Рушайло при официално изявление „с патос“ съобщава за успешното предотвратяване на взрив в жилищен дом в Рязан. Това е документ по въпроса, факт, от началото на путинските времена, когато в россия все още не се лъжеше поголовно, а не приказките на Кац, от когото само разбираме, че не вярва в конспирологии, но с дума не опровергава „рязанската захар“. А главата на рязанското управление на ФСБ ген-майор Сергеев поздравил жителите на блока, че като по чудо са избегнали смъртта. Защото неговите специалисти са установили теренно, че става въпрос за хексоген. Половин час след изявлението на министъра Патрушев говори в кулоарите за учение със захар и т.н. Започва омотаване и замъгляване на първоначалната информация, което ясно се вижда във филма. В този филм се наблюдава една друга русия на свободно изказване на мнения, дискусии и т.н. Такъв филм вече там не може да бъде направен. От тогава до днес от устата на путин и патрушев всегда глаголати истина и няма нужда от никакви дискусии.
  18. Точно така. Както Патрушев през 1999 обяви, че хексагена в Рязан е захар - „рязанский сахар“. Тогава граждани хванаха на калъп негови хора да внасят чували в мазето на жилищен блок, за да го взривят чеченците, разбира се.
  19. Но вече половин година точно Тръмп блокира еднолично закона за военна помощ на Украйна. Еднолично, защото мрази Украйна и умее да плаши сенатори, спикери и подобни отговорни лица, които предпочитат да се снижават пред неговата стихия. Видимостите са такива, каквито ги описвате. Но в политиката решенията се взимат от обикновени човешки същества с техните емоции и задкулисия. Ето един пример от Осечкин. Той има версия за атентата в Крокус не сам по себе си, а защо путин реши да обвини украинците за него. Нарича я конспирологична, но твърди, че я знае от свой източник. През 2013г. Тръмп е бил в тази зала на вселенски конкурс за манекенки и има сантимент към нея. Путин тогава е бил с него. Сега, както ни проглушиха ушите от московията, украинците са виновни за погрома в тази зала и т.н. изводите се самоналагат. Фейковата война на втори фронт, в която руснаците са майстори е не по-малко важна от оръжейната война. А Осечкин твърди, че има собствена информация по този въпрос и до някакво време щяло да се разбере, че е прав. Дори нещо повече. Спец службите на русия подготвяли доклад до Тръмп за случилото се в Крокус. Считайте какво ще пише в този доклад. А по отношение на Зеленски - достойна позиция, респект. Той отдавна повтаря, че иска оръжие, а не кръв.
  20. От CNN стана ясно, че тези все по-добри украински дронове използват някаква форма на ИИ и с помощта на съюзниците удрят с точност до няколко метра. Това за съюзниците не случайно го подчертах. Не изглежда съвсем невероятна идеята на Макрон, че може да изпрати войска в Одеса например. Самият той наскоро каза, че ние вече воюваме в Украйна. Под „ние“ имаше предвид англичаните, които заедно с французите имат специалисти в Украйна, които обслужват и насочват техните съвместни ракети Storm Shadow. Пехотни дивизии вероятно няма да изпратят, защото нямат такива. Но са технологични гиганти в сравнение с вторая и могат да я поразят чрез технологични оръжия и самолети. Освен това френските Мираж-и няма нужда да питат тръмп дали може да се защитават от агресора, каквото условие налагат американците за Ф-16. На този етап се знае, че коалицията, която Макрон опитва да създаде включва твърдо и на първа място Англия, Полша, Дания, Холандия, Белгия, Швеция, Финландия, Прибалтийските. Неузнаваема и срамна е само Германия.
  21. Това не го вярвам да стане. Путин не е вечен и когато демонът на смъртта го повлече към ада, русия няма да остане същата. Дори да го наследи някой подобен на него, той ще търси средство за някакво споразумение с цивилизования свят, за каквото често намекваше в последните си дни пригожин. Въпросът е колко още могат да издържат украинците?! Преди ден-два в Украйна се събраха най-видни техни врачки и баячки и проклеха с най-смъртоносни магии путин, шойгу, медведев, соловьов, симонян. Да видим дали магията ще хване.
  22. Така излиза. Украинците не случайно целят колоните, в които постъпва суровия петрол. Опитът от досегашните удари показва, че това изключва от работа, т.е. спира цялата рафинерия. По данни на агенциите на този етап около 11 процента загубите от ударите, а според Михаил Крутихин са към 25-30 процента. И как реагират руснаците. Казват в техния лъжлив стил, че се наложил внепланов ремонт, защото дрон е паднал на рафинерията (паднал, а не я е ударил). Според един техен никому неизвестен зам. министър това никак не ги притеснява, защото суровият петрол, който не може да постъпва в дадена рафинерия се пренасочва към експорт. Но това не е добре, а е зле за великия руски глубинен народ. От това доставчиците на суров петрол са доволни, защото от експорта печелят повече. Но това е относително казано. Защото ползват сенчест флот и много фалшиви фирми - прекупчици, чиито бази са в чужбина. Съответно огромна част от печалбата отива в сметките на разни припутински величия, които са засеяли децата и любовниците си в омразния запад, а не се връща в бюджета.
  23. Нямат нищо общо с дроновете. Това са гравитационни тежки бомби, на които заваряват ламаринени крила и така стават планиращи, сиреч самолетите - носители по-малко рискуват, защото ги пускат по-далеч от фронта или по-далеч от украинските градове, които евентуално са защитавани от ПВО. Това са евтини бомби, каквито имат в неизвестно какви големи количества още от СССР. Спасението от тях се нарича F-16, които могат да свалят самолетите-носители или Patriot в по-големи количества, които да се разположат в близост до фронта, т.е. с презумпцията, че могат да бъдат ударени от ватната армия. Засега обаче нито един F-16 не са дали на Украйна. Като сравнение на кръволока Сталин американците дадоха през войната няколко десетки хиляди самолети.
  24. Понеже обичаш фантасмагориите, ще ти задам идея за по-реалистично фантазиране. Терористите са дошли с кола с беларуски номера и след теракта са се запътили за беларус, а не за Украйна, както лъже путин. Заловени са на няколко км. от беларуската граница в селото Теплы или нещо такова. Това на този етап може да се нарече очевидност, до постъпването на нова информация по въпроса. По въпроса има нещо друго - по-интересно. Глубинният народ е обединен в старата си омраза към таджиките, умира си от кеф, че спецслужбите са рязали уши на терористи..., но нито един не се сеща да обвини властта за това, че е предупредена за този теракт, но не е взела никакви мерки.
  25. Да не забравяме, че в руский мир всичко се върти около батюшката. Инаугурацията на путин пое към ура, както написа един прозорлив потребител в Туитър. Като потвърждение днес гледахме изумени вечерните новини в БГ. Всички пол. партии една след друга, начело с перзидента, се изредиха да осъдят теракта в масква и да изразят съчувствие към москвичите, които вече 2 години нямат нищо против ежедневните терористични убийства на украинци.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...