Отиди на
Форум "Наука"

z_z_z_z

Потребител
 • Брой отговори

  61
 • Регистрация

 • Последен вход

Отговори публикувано от z_z_z_z

 1. __PITBUL__ искам да те попитам, познавам хора които дори при най-малкия здравен проблем прибягват до антибиотици, а съм чувал,че антибиотиците колкото помагат толкова и вредят има ли такова нещо, и как по точно вредят на организма?

 2. Мисля, че долуцитираното изявление е достатъчно добър и ясен отговор на съобщението ти:

  ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНОСТТА

  Причината, поради която дарвинистите изпадат в ужас и паника в лицето на появилите се в последно време „живи” фосили, е че хората вече знаят, че срещу стотиците хиляди фосили, доказващи Сътворението, не е намерен дори и един фосил, който да докаже дарвинизма.

  Мисля, че се постарахме да оборим всяка ваша наивна намеса,а ваща реакция е нулева, например относно горния цитат, Андрей Куртенков ви разказа играта.Кво стана защо няма отговор от вас?Пък аз тука се мъча да говоря умно и културно щото после ще изкочите с тва:

  Нападането и отправянето на обиди е най-примитивния и елементарен начин на поведение на хората, които не могат да намерят реално доказателство, подкрепящо техните идеи. Тези, които избират да защитават представите си, нападайки отсрещния, в действителност показват, че се намират в идейна слабост и отчаяние

  ама как да си трая такива сте смешници :laugh::laugh::laugh: съжелявам че имах малко затруднения с компа за да не могад а се вклиюча на време за да взема по-дейно участие в оборването на нелепите ви илюзии.

  Еволюционистите, които не могат да намерят никакъв научен отговор на тази напълно научна културна дейност, както винаги прибягват към многословие

  относно обвинението в многословие само ще сложа тва в кавички "ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНОСТТА..." :laugh:

  само разтягате локуми :head_hurts_kr:

  А отностно тва:

  Днес науката и научната мисъл не може да бъде заглушена с психологически боеви техники от времето на Мусолини.

  виии ся кво на жертви ли са прайте :laugh:

 3. Защото, докато материалистите твърдят, че Вселената няма Творец, те трябва да дадат свое обяснение за това как животът и десетките хиляди видове по Земята са се появили. Еволюционната теория е сценарият, който те използват за целта. Според тази теория целият ред и живот във Вселената са се появили спонтанно и случайно. Определени неорганични вещества от предисторическия свят са се съединили случайно и са формирали първата жива клетка. В резултат на подобни съвпадения, случвали се в продължение на милиони години, са възникнали и живите организми. И накрая, като последен етап от еволюционната верига, са се появили и човешките същества.

  аз не знам защо всички привъреженици на НЕеволюцията да го наречем,не използват научни или поне логични изводи с които да е опровергаят,а напротив просто изопъчавате и извъртате труда и изводите на хора които се целят да разберат какво представлява живота и света около нас,науката работи по въпроса, а вие вярвате в една сляпа теория незнайно от каде дошла и може да се каже,че самите вие не еволюирате интелектуално, само чакате да излезе някво ново откритие и веднага изкачате с нещо от типа:

  За да могат да обяснят предполагаемия еволюционен процес, който твърдят, че продължава от едноклетъчни до многоклетъчни организми и след това от маймуни до хора, учените-еволюционисти са пренаписали човешката история. В резултат на това те измислили въображаеми епохи като „Пещерната епоха” и „Каменната епоха”, за да изобразят начина на живот на „примитивния човек”. Еволюционистите, за да подкрепят своята лъжа, че човешките същества и маймуните произхождат от един общ прародител, се захванали с ново търсене. Сега те тълкуват всеки камък, парче стрела или съд, разкрити по време на археологическите разкопки, в тази светлина. Изображенията и диорамите на същества полумаймуни-полухора, които седят в тъмна пещера, облечени в кожи и неумеещи да говорят, са плод на въображението. Първобитният човек никога не е съществувал и никога не е имало Каменна ера. Това не са нищо друго освен измамливи сценарии, измислени от еволюционистите с помощта на една част от медиите.
  кво ще рече пък въображаеми :laugh: да не мислиш, че е имало табели на които пише "КАМЕННА ЕПОХА","БРОЗНОВА ЕРА" много ясно, че е нямало :) измислени са естествено за да могат да се датират различни артифакти към дадено време за да има някакъв ред понеже информацията на учените е просто много по-голяма като обем, и също така за да може като напишат учебник по древна история (които трябва да прочетеш оставяйки предубежденията си на страна) всяко нещо да може да си намери мястото.

  И най-мразя да чувам следното:

  Всички тези понятия са измама, тъй като последните постижения на науката, особено в областта на биологията, палеонтологията, микробиологията и генетиката, напълно оборват твърденията на еволюционистите. Стана ясно, че представата, че живите видове са еволюирали и са се превърнали в „по-късни” варианти един на друг, е недействителна. Също така и човешките същества не са еволюирали от маймуноподобни същества. Човешките същества са си били хора още от деня, в който са се появили на този свят, и са притежавали висока култура още от този ден до днес. Следователно „еволюцията на историята” също никога не се е случвала.

  Коиии са тези последни достижения???

  доводите ти ми приличат на реклама на WS-teleshop много прикаски за нещо колко е добро,вярно,велико направо чудно и прекрасно и всички трябва да вярват в него, пък дали е така никой не знае,ПРОСТО ГОВОРИШ или по-точно ПРОПОВЯДВАШ, нареждаш готови и неподплатени "истини" чието единствено обяснение е в опровергаването на нещо вече доказано, и то даже не може да се нарече опровергаване защото ти просто казваш НЕ Е ВЯРНО и нищо повече.Я да се върнем няколко века в миналото. Изгаря ли са хора, които са били с напредничево мислене, ЗАЩО?

  Отговори ми :)

  А сега ето и пример за твоето невежество.Обърни внимание на думите в затъмнения шрифт от последния цитат, има една дума "следователно", която ти използваш, нека да помислим в/у нея :) . Значи кога се исползва въпросната дума?Да речем, че трябва да докажем нещо мислим мислим по въпроса и след много мислене стигаме до извода и казваме "следователно НЕЩОТО е доказано :) ", ето го и нещото в твоя случей "„еволюцията на историята” също никога не се е случвала", което така умело си сложил след думата "следователно" браво,а сега да видим какво има преди тази дума какви са твоите мисли и изводи "Човешките същества са си били хора още от деня, в който са се появили на този свят, и са притежавали висока култура още от този ден до днес".Чета го препрочитам го и грам мислене не виждам тука,ми то и аз сам мога да си напиша подобни изречения с които да докажа МНОГО неща.

 4. аман значи от историци, само с вас се боря, тъй ся сесията ми свърши и мога да помисля в/у картинкатааа

  първото което ми прави впечатление е, че има трон и този пред него е крал,цар,княз,хан не знам :) ще подскажеш

  също пред него гледам един тип свири на гадулка или нещо подобно и с фолклора не съм много на ясно но мисля, че едва ли се ползва по цял свят, първо си мислих че е някакъв циганин, ама едва ли ще го пуснат при краля :) тааа освен на балканите другаде свири ли се на подобни инструменти :post-20645-1121105496: (пак ще подскажеш ;) )

  като гледам и дрехите (не си личат много ясно цветовете са много еднотипни и приливат един в друг) но общо взето ми се струват някак семпли на селяни, абе в смисъл струва ми се доста отдавна свалям го до преди 10-ти век.Сега добавям ииии чергата която е пред 'краля' и леле бяло-зелено-червено :) като добавя балканската гадулка и идеята, че се намираме преди 10-ти век мисля че става въпрос за български хан (може и цар де,ама хановете са повече) :) който явно празнува нещо,едва ли е коронясване щото короната вече си му е на главата някоя битка или нещо от сорта,сигурно пак сме размали византииците,е :) как са ми идеите Галахад

 5. Отпечатък от първата стъпка на Армстронг върху лунната повърхност. Или поне така твърдят НАСА и американската киноиндустрия.

  там дето е намерих не пишеше да е първата но пък нали хвана основната идея, че е стъпка на луната :) ти си

  ииии аре и други да се вклиючат в играта е

 6. Е предполагам, че е вокала, незнам как се казва, но най-лесното е да го проверя. С други думи ме мързи :laugh: и продължавам направо със следващия въпрос:

  тз тз никво уважение към играта баси баси,нищо ае ;) да той е

  колкото до новата загадка,ми нямам си идея за сега ама страшно много ми прилича на Астерикс, анимацьонния герой даже що да не пробвам с него, може пък да е историческа личност :), та тва той ли е :whistling:

  имам и един образователен въпрос,за предните редици на фланга ясно защо са копията,но тези отзада дето стърчат с ква полза са,в смисъл като влязат в битка полза ще има само от предните редици а до тия задните като се докопа някой си меч за близак контакт, копиеносците дето им стърчат копията мисля, че нямат шанс а и как да ги свалят като пред тях има и техни хора,е как е работила тая формация,в кви ситуации се е ползвала?

  току що разгадах кой стои и зад лицето на Астерикс

  Това е Vercingetorix (напрао го копнах че на БГ нз как да го напиша :) ) вощ на някво Галско племе Арверни и май май той е повел Галите с/у Рим през минус 52-ра година :)

 7. Ами в момента точно разчитам само на налучкване :P айде още един опит - Депеш Моуд?

  евала това е концерта от турнето на последния им албум "playing the angel" която дума ми беше и първия жокер, кръга от възможните хора се стесни само до тримата им членове, да чуя сега кой е тоз дет маха на публиката :)

 8. Не е ли твърде скорошна снимката за да я отнасяме към историята? :bigwink:

  Идея си нямам кой е, за тва почваме с налучкването - Рики Мартин?

  че нали не е задължително да са историческа, а колкото до Рики Мартин :laugh: никога не бих отишъл на негов концерт, което е и следващия жокер бях на този концерт, а освен това нямам и задграничен паспорт ;) (не че вече са нужни но за миналата година...) май доста се стени кръга мислете около датата :)

 9. баси пичовете, дигнали 40 тона за да свалят 750 кг. :post-20645-1121105496: и защо ся вместо 1 боклук от 750 кила фърчат много с тегло 40750 не фащам идеята, или може би са имали няква секретна технология на сателита която не са искали да бъде разкрита ;)

 10. На прав път си ;) кога и къде обаче?

  ми като им гледам ушанките руснак ще да е :)

  значи снимката е направена през втората световна война, което ме насочва някаде към 40-45 та г.

  така ся да навляза в повече подробности, снимката е направена от Марк Марков-Гринберг на фронта при Курск

  ПП

  не съм магьосник просто друг път преди да публикуваш снимка и сменяй името ;) а сега ще ви помоля да се преклоните пред моща google :notworthy:

 11. Ами да не би тогава да е Уешиба Морихей с Айкидото. Макар че там е малко спорно до колко измисля ново бойно изкуство.

  да той е,ама тва дето го каза много ме озадачи,спорно хмм,от толкова години се занимавам и за първи път чувам подобно твърдение.Така,какво имаш предвид,че айкидо е просто джиу-джицу с друго име :) .Моя треньор освен айкидо е тренирал и джиу-джицу и от него знам, че имената на много техники наистина са същите но мисля,че някой като него който се е сблъсквал и с двете може да спори по въпроса и да взима страна,същото се отнася и за тебе,първо говори с някой такъв ;)

  еми пак ти си на ход

 12. Кьоко шин кай (едва ли се пише така...)

  Създател е Мацотацо Ояма мисля, че не е от много отдавна, а скоро е измислил стила. Усъвършенствал се е в един удар...убива бик с един удар.

  <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>(не твърдя, че информацията е 100% вярна)</span>

  хич не се е усъвършенствал в един удар

  на 23 се е отцепил в планината Минобу кадето може би най-известния самурай Мусаши е създал своя стила за бой с меч който не помня как се казваше,та там в тази планина Оама се е отдал само на физическо и психическо усавършенстване.

  Престоя му там бил 18 месеца през които тренирал точно както по филмите ги дават,само че при него е било съвсем реално,медитирал под ледени водопади,бягане,налагал на ред скали и дървета,изпълнявал кати по стотици пъти на ден.

  И вече бил готов за биковете,само че не с всички имал късмет,помня че един го бил ранил и се е възтановявал 6 месеца.

  Толкоз знам за него,повече мога да кажа за друг,който считам за достигналия съвършенството в бойните изкуства,но нека първо ми познаят загадката със снимката :)

 13. не знам може да ме упрекнете за мисленето ми но съм си свикнал да се цепя от стандартите, а и както прочетах в по-предните постове, хората от различните народности и вероизповедания биха гласували за техните си исторически личности. Мнението им зависи от тва каде са расли и кво им е било набивано в главите, за тва ще гласувам за настояща личност за която сам самичък съм си изградил мнение :)

  дигам вот за Dave Gahan вокалиста на Depeche Mode :good:

  що се отнася до борците ни за свобода няма смисъл да гласувам,мнението ми там е пристрастно :)

 14. Това ме затруднява. Веднага разпознавам, че е японец и щом е на снимка (чернобяла) значи е някъде между края на ХІХ и средата на ХХ в., но засега само толкова.

  Да не би да е някой от основателите на Дай Нипон Будо Кай?

  Японец е, но не е от основателите на тази асоциация,все пак когато са я създали той е бил само teenager ;), все още твърде млад макар и за невероятния си талант за да създаде бойно изкуство. Но споменатата асоциация включва няколко бойни изкуства които са дали началото на създаденото от него БИ.

 15. Еее то победата си е твоя ;) Аз така и така в момента не се сещам и нямам време да потърся хубава рисунка с битка и за това давай ти.

  благодаря,аз ще се възползвам, а вие ще страдате защото ето го и въпроса :)

  така,като човек който си няма никва идея от история и почти ;) позна предната загатка мисля,че спокойно ще задам следната, без да се притеснявам колко сте навътре в темата:

  Кой е това

  picbg8.jpg

  понеже всеки може да се облече така и да си направи черно-бяла снимка ще подскажа, че не всеки е създал бойно изкуство ;)

 16. cracking ауууууууу аве дзвер видях жокера на на warlord и от google веднага попаднах на първия линк който си публикувал :laugh: ама нали съм си шматка и си викам дай първо да вечерям па после да пиша той отговора няма да избяга,ама ей на че го направи :)

  ае чакам следващата загатка и да знайте че съм ял вече и няма да има пощада

 17. почетах малко монголска история попаднах на следното:

  "Batu makes his capital from 1243 at a place on the Volga named after him - Sarai Batu, the 'encampment' of Batu. His brother Berke, succeeding to the leadership in 1255, adopts Islam as the religion of the horde. His capital, Sarai Berke (to the east of modern Volgograd), becomes a thriving city of mosques and public baths, in the central Asian tradition, with some 600,000 inhabitants. It lasts until 1395, when it is destroyed by Timur. "

  Бату е монголец и той води така наречената "Golden Horde" когато монголците захапват русия, обърнах внимание на последното кадето се споменава Тимур, който е персиец но идея си нямам как изглеждат персииските войни но пък годината в която унищожава монголския град Сарай Берке е 1395 :) . Залагам за тази битка,а и на снимката виждам за фон градски стени

 18. ха,тва бие на анкета

  амиии на ограничен 1,5Gb и си ми е предостатъчен,имам си ФъТъПъ пълно с ко ли не

  филми си гледам online към 900 са,и музика също може да се слуша online към 11153 mp3-ки :)

  имайки предвид идеята форума по би пасвало да се обясни какво представлява internet как работи и др.

  нямам подготвен материал,а и сега съм в сесия но ако ми се освободи повечко време може да пиша,ще се радвам ако някой ме изпревари :)

 19. ам за Българска исторя ли става въпрос или като цяло

  тва го вписвам някаде из средновековието 1300-1400,тоя в ляво дето е тръгнал да коли и беси ми мяза на монголец или поне някав азиатец и по доспехите също си му личи,а другия със зеленото ми прилича на европеец,имам и една рисунка на руски войн и шлема на главата му е баш същия,за тва тоя със зеленото го слагам руснак,пък и монголия и русия са съседи,е тва ми е само насоката,идея никва си нямам за конкретна битка ,поне на прав път ли съм :whistling:

  за тоя с червеното на никав не ми мяза и за него няя мисля че ще ме обърка

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...