Отиди на
Форум "Наука"

uharkk

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от uharkk

  1. Интелигенцията която бяга от поробените земи, Християнската интелигенция поражда Ренесанса (а не Османската империя - макар че в нея е "вината")

    Това за Православния ни свят е условно - обособяващо нашите сродни, защото сме прекалено малки за сме сами в големия хищен свят.

    То просто ни обосябва (условно отделя) от "западния" свят, където шепа лихваро-буржоазни фамилии доминират и налагат.

    Мисля че разбираш връзката на нещата. Защото всичко е във взаимовръзка. Но не всичко е едно, има конкуренция, и един от тези конкуренти е нашият Православен свят с лидера си. Омразната ти Русия.

    Аз мисля че много просто и ясно. Къде видя утопии..

    www.esencia1.info

  2. Безпорно огромна е световната заслуга на Йоан Павел II, Сталин (а защо не?), и тн.

    Като стана дума:

    Роден на 21 декември 1879 г. в Гори, баща Висарион Джугашвили (обущар), майка Екатерина Джугашвили (дъщеря на крепостен селянин)

    1888 г. Сталин постъпва в Горийското духовно училище. В 1894 г. го завършва и същата година постъпва в Тифлиската православна духовна семинария.

    През 1896—1897 г. Сталин е начело на марксическите кръжоци в семинарията.

    „Аз на всяка цена трябва да го видя” — казва Сталин, след като прочита труда на Ленин.

    Кръгът на теоретическите интереси на Сталин е извънредно широк — той изучава философия, политическа икономия, история, естествени науки, чете класиците на художествената литература. Сталин става образован марксист.

    1899 година го изключват от семинарията за пропаганда на марксизма. Известно време Сталин преживява от преподаване на частни уроци, а след това (през декември 1899 г.) постъпва на работа в Тифлиската физическа обсерватория като изчислител-наблюдател, без да прекратява нито за минута своята революционна дейност.

    Когато от 1900 г. започва да излиза Лениновата „Искра”, Сталин застава изцяло на нейните позиции, проникнат от безгранична вяра в Лениновия революционен гений, той никога не се отклонил от този път.

    1902 г. Сталин организирва известната политическа демонстрация на батумските работници, която той е ръководил и начело на която е вървял. В Батуми Сталин разгръща трескава революционна дейност, установява връзка с по-будните работници, създава социалдемократически кръжоци, лично ръководи редица кръжоци, урежда нелегална печатница, пише пламенни позиви, печата ги и ги разпространява.

    1902 г. e арестуван, лежи в батумския, кутаиски затвор 18 месеца; оттам на заточение в Новая Уда - избягал след 6 месеца.

    Разгръща мощна борба (организационна и литературна); след Бакинския си период отново арестуван 1908 г. - 8 месеца затвор, оттам заточение Солвичегодск - избягва след 6 месеца.

    1910 г. - арест, 6 месеца затвор, заточение в Солвичегодск - бяга след 12 месеца.

    1911 г. - Вологда, бяга след 6 месеца.

    1912 г. - 2 месеца затвор, заточен в Наримски край, бяга след 2 месеца.

    1913 г. - заточение в Турухански край, в Костино, Курейка, Ачинск. Оттук след февруарската революция в 1917 г. Сталин отново се завръща в Петербург. Бори се за прерастване на буржуазно-демократичната революция в социалистическа. След идването на Ленин през април с.г. започва борба от нов тип.

    (след общо 34 месеца затвор и 80 месеца заточение !!!)

    „Аз си спомням 1917 г. — казва Сталин, — когато по волята на партията, след скитане по затвори и заточения, бях прехвърлен в Ленинград. Там, в кръга на руските работници, в непосредствена близост с великия учител на пролетариите от всички страни — др. Ленин, в бурята на великите схватки между пролетариата и буржоазията, в обстановката

    на империалистическата война, аз за първи път се научих да разбирам какво значи да бъдеш един от ръководителите на великата партия на работническата класа. Там, в кръга на руските работници — освободителите на потиснатите народи и начинателите на пролетарската борба на всички страни и народи, аз получих своето трето бойно революционно кръщение. Там, в Русия, под ръководството на Ленин аз станах един от майсторите на революцията.”

    На 24 октомври вдигат въстание срещу временното правителство на Керенски. Оттогава до 1923 г. Сталин отговаря за националностите в Съветите, организира обособяването и автономността на съветските републики. В първите години на гражданската война, в която всевъзможни западни сили се стремят да попарят първата в света социалистическа държава, Сталин е неотклонно в борбата, лично посещава районите на бойните действия, ръководи пряко действията на червеноармейците.

    След смъртта на Ленин - начело на държавата, довежда до край борбата с троцкисти, ционисти, меншевики, западноплатени „икономисти” и т.н. Реорганизира Червената армия, създава трудовите лагери, построили ВПК и енергосистемата на СССР, побеждава фашизма и преначертава картата на Европа и света.

    Умира 1953 г. в Москва.

    Реч произнесена в камарата на английския парламент на 21 декември 1959 година от бившия министър-председател на Великобритания Уинстън Чърчил във връзка с 80-годишнината от рождението на Йосиф Висарионович Сталин.

    „Голямо щастие е за Русия, че в годините на най тежките изпитания за страната, я оглави геният и непоколебимият пълководец Сталин. Той беше личност, в която се характеризираше и съчетаваше изменчивостта и жестокостта на времето на тоя период, в който протече целият негов живот. Сталин беше човек с изключителна енергия и силна воля, рязък, жесток, безпощаден в разговорите, на които даже аз, възпитан тук в британския парламент, не можах нищо да противопоставя.

    Сталин преди всичко беше човек, който умееше да използва също така сарказма. Той притежаваше способността точно да чете мислите на събеседника си. Тази сила беше толкова голяма в Сталин, че той се оказа неповторим. Сред държавните ръководители от всички времена и народи Сталин ми направи най голямо впечатление. Той притежаваше дълбока, лишена от всякаква паника, логическа, смислена мъдрост. Тази сила беше най-голяма.

    Той беше непоколебим майстор да намира в най-трудните моменти изход от най-безизходното положение. Освен това Сталин в най-критичните моменти, а също така и по време на тържества, беше еднакво въздържан и никога не се поддаваше на илюзии. Той беше необикновено сложна личност.

    Той създаде и подчини на себе си огромна империя. Той беше човек, който със своите врагове унищожи враговете си.

    Сталин беше човек, който нямаше равен на себе си на света: диктатор, който прие изостанала Русия и я остави с атомно оръжие.”

    • Upvote 1
  3. И според мен важно за Сталин е бил предан човек, но и всяващ респект с външността и маниерите си.

    А важните решения са вземани от Сталин, това е ясно. Да не забравяме, че той цял живот организира хора, първо работнически беседи, после стачки, октомври 1917 той организира революцията т.к. Ленин е в нелегалност, след това до 1922г. винаги в предните редици на Гражданската война - няма загубено сражение с контрареволюционерите...

    Жуков е всявал респект с осанката си, с твърдата си вяра и дух. А че е губил битки в тази страшна война, няма как без това.

    www.esencia1.info

  4. Написаното звучи объркващо.

    В крайна сметка всеки вярва в нещо, а вярата му се обуславя от това дали търси, къде търси, спира ли да търси след като е стигнал до нещо приемливо и т.н.

    Затова умните хора са стигали до твърдата вяра че има Бог, а наглите си назначават свои - парите, парите и жените, колите....

    www.esencia1.info

  5. Кое е утопия, че светът е на прага на промяна ли.

    Не мисля че е утопия, а реалност.

    В момента сме в преходен период, но много скоро светът ще стане от двуполюсен в многополюсен.

    Един от тези полюси ще е нашият Православен.

    Имай смелостта да защитаваш нашето, а не да драскаш бързи страстни отговори.

    www.esencia1.info

  6. Партийните страсти в България са като песовска смелост - лай иззад оградата.

    Истинската смелост е да застанеш на вярната позиция - да защитаваш Православния свят, в който България е и ще бъде винаги.

    Лидер тук е Русия и ако не си защитаваме с достойнство нашето си, никой няма да го направи вместо нас.

    Откъде идва тази борба Православие - Католицизъм (и производните му), Изток - Запад:

    15-ти век Османците превземат Източна Европа. Оттук бяга интелигенцията и поражда Ренесанса и Великите географски открития в Западна Европа.

    Ватиканското "християнско" мракобесие отслабва, за да се засили друго - буржоазното. Започва ерата на лихвари, търговци, пирати - новата класа на Буржоазията.

    Борейки се с аристокрацията те подтикват:

    - 1577 г. революция в Нидерландия, начело с Вилхелм Орански (Първата буржуазна революция)

    - 1649 г. Англия, начело с Оливър Кромуел

    - 1789 г. Франция, начело с Максимилиан Робеспиер

    - 1848 г. Германските държави, Австрия, Италия, отново Франция

    - 1917 г. Русия, февруарска революция начело с масонът Александър Керенски

    Но този свят се управлява от неотменими сурови Природни закони. Един от тях е този на баланса/конкуренцията.

    За да има баланс на тази нова сила на буржоазията - трябва да има достойна контрасила.

    Какво се случва 8 месеца след поредната "либерално-демократическа" масонска революция в Русия - първата Социалистическа революция .

    Затова Ленин и Сталин за буржоазните мас-медии са лоши чичковци..

    И винаги ще са такива за тях.

    из: www.esencia1.info

  7. Решението не го взе БКП, а елитът на Русия, като водеща сила в Източния блок.

    Това стана, защото Китай 1978г. официално с идването на ДънСяопин налапа лихварско-буржоазната въдица на Федералния резерв.

    " През 1969 г. отношенията КНР - СССР се бяха изострили до такава степен, че се стигна до военни сблъсъци по границата и много кръв се проля.

    САЩ не закъсняха да се възползват от ситуацията.

    Хенри Кисинджър, успя да разиграе "китайската карта". През 1971 г. той тайно посещава Пекин, през следващите три години още цели седем пъти е там, води продължителни разговори с Мао Цзедун, Дън Сяопин, Чжоу Енлай. И, както пише в мемоарите си:

    "САЩ и Китай фактически създадоха антисъветска коалиция".

    Нормализирането на отношенията между САЩ и Китай се оказа решаваща предпоставка, за да започне процес с непредвидими за целия свят последствия: модернизацията на Китай". /Крум Василев/

    Затова именно 1971 г. частният Федерален резерв отмени златното покритие на долара - трябваше да почне печатане на свръхколичества. Китайците налапаха въдицата. Сега са пряко обвързани с долара и банкстерските фамилни корпорации (които много грешно някои наричат "американски").

    Робърт Кийосаки: "През 1913 година е създаден Федералният резерв на САЩ. Това може би е най-важната дата в историята на страната, когато правилата за глобалните пари започват реално да се променят. Работещите за заплата хора би трябвало да запомнят тази дата като начало на атаката срещу личните им богатства.

    Първо, Федералният резерв на САЩ не е правителствен обект. Това е мит. Нито е държавен обект. Тази банка е притежание на едни от най-богатите хора на света.

    Когато Федералния резерв е създаден, най-богатите хора на света поемат контрола върху паричната система на най-богатата страна на света... и после променят правилата за парите.

    из: www.esencia1.info

  8. 15-ти век Османците превземат Източна Европа. Оттук бяга интелигенцията и поражда Ренесанса и Великите географски открития в Западна Европа.

    Ватиканското "християнско" мракобесие отслабва, за да се засили друго - буржоазното. Започва ерата на лихвари, търговци, пирати - новата класа на Буржоазията.

    Борейки се с аристокрацията те подтикват:

    - 1577 г. революция в Нидерландия, начело с Вилхелм Орански

    - 1649 г. Англия, начело с Оливър Кромуел

    - 1789 г. Франция, начело с Максимилиан Робеспиер

    - 1848 г. Германските държави, Австрия, Италия, отново Франция

    - 1917 г. Русия, февруарска революция начело с масонът Александър Керенски

    Но този свят се управлява от неотменими сурови Природни закони. Един от тях е този на баланса/конкуренцията.

    За да има баланс на тази нова сила на буржоазията - трябва да има достойна контрасила.

    Какво се случва 8 месеца след поредната "либерално-демократическа" масонска революция в Русия - първата Социалистическа революция .

    Затова Ленин и Сталин за буржоазните мас-медии са лоши чичковци..

    И винаги ще са такива за тях.

    =====================================================

    Сега след като няма "Източен" и "Западен" блок, значи ли че борбата е приключила.

    Напротив. Тя премина в по-висш етап, където трябва да се преструваме на търговци-буржоа, а всъщност да сме добри патриоти и професионалисти.

    Защото не всичко е пари, и никога няма да бъде. Самите лихвари се самообричат на гибел и последното им издихание ще е скоро. Със свръхпечатането на долари - зарибяване на Китай и "азиатските тигри"; свръхзадлъжнялост на правителството на САЩ към тях - Федералният резерв - грандиозната измама на 20 век.

    Естествено е тези безродни лихвари, виждайки своя край да подтикнат човечеството към нова световна война. Не е изключено и да успеят.

    Но едно е сигурно - алчните лихвари ще си разбият окончателно главите.

    Тези, които оцелеят ще създадат едно по-добро общество, защото еволюцията на човечеството, Историята го доказват. Това е Нейният неумолим ход.

    Няма да има само пари или пък само натурална размяна - а разумен баланс, вплетен умело в новата реалност.

    Няма да има религиозни фанатици или пък фанатици невярващи в нищо друго освен материята.

    И така нататък, и така нататък... Тоест няма да има безмислени крайности. Фанатици, вкопчили се в някаква самоцел.

    В търсене и осмисляне на Природните закони, човек ще се самоусъвършенства в умерен баланс заради Бога, Земята, Родината, Вярата, Себеподобния, Семейството ...

    ===================================================

    За да стане това утре, трябва още днес да сме защитили достойно нашето Праволсавие, нашият лидер Русия и нашата Родина. С въртене наляво надясно и в кръг, няма да стане.

    Без твърда вяра-цел, няма и реалност-бъдеще.

    www.esencia1.info

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...