Отиди на
Форум "Наука"

Just_a_girl

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Just_a_girl

  1. Та,в крайна сметка в един немски форум пишеше,че е зрителна измама.. и всъщност ако човек погледне в сянката и после си върне погледа върху мацката, тя се завърта наобратно(имам предвид да се гледа стъпалото й, което всъщност се върти само на 45градуса):)

    Така че незнам дали има връзка с дясната и лявата половина на мозъка.. :post-20645-1121105496:

  2. Рдвай се, значи имаш мозък.

    Зрителна играчка си е това, тя гадината се върти около оста си и се извъртя наляво надясно.

    Иначе аз все у гърдите я зяпах, затова не ме заболя главата. :bigwink:

    Но ако махнем майтапа, при мен се върти първо обратно, но след като я погледам повечко - по часовниковата стрелка.

    xaxa,дам.. по принцип не ми се отдават точните науки, а рисуването и танците:) не случайно мисля с дясната половина по често. Всичко е въпрос на тренинг обаче...

  3. Маркирания текст е от тук:

    http://evoliucia-ili-satvorenie.hit.bg/EvolSatv.htm

    Хубаво е като се ползват чужди източници да се цитират. :bigwink:

    Да прав си:) Просто не счетох така или иначе,че някой би си помислил че ще знам всички тези данни..и затова не съм.

  4. Това е мега странно!Първо я видях по часовниковата страна и после се съсредоточих за повече време и си смени посоката на обратно- все едно стъпа с другия крак.И така почна да се сменя през няколко секунди.. ненормално!

    Е да ама сега чувствам напрежение в лявата половина на главата..Ауч! :D

  5. Но в крайна сметка, никой не се е върнал от оня свят за да ни каже как е там и дали го има, както и никой не е бил когато се е пръкнал живота ;)

    Много ми хареса едно мнение от форума,че не е важно как сме произлезли, а на къде отиваме.."

    Fixxxers- благодаря ти много че си отворил темата, за да мога да публикувам и моето мнение, а иначе тази тема е чудесна и имаше много инттересни мнения, които ми помогнаха да си обясня някои неща, които не разбирах във връзка с еволюцията!Браво!

  6. Защо толкова много хора са заблудени, че имало бог и т.н.

    Такова нещо няма, не е имало и няма и да има, просто защото съвършена материя няма.

    Дори да е нещо нематериално, то не се вписва в нашата Вселена. Няма как да съществува и не мисля, че в този форум трябва да се обсъждат тези неща.

    Религията е контрол и нищо повече. Религията е просто една от нуждите на хората, като вода, храна, въздух, секс за забавление, спорт за адреналин, църква за успокоение...

    Вярата е заблуждаване на мозъка и нищо повече. Вярата в бог или каквото и да е там просто показва слабостта на индивида, нуждата му от нещо, което да е над него, до което да се допита за действията си, от което да поиска прошка.

    Е, аз нямам нужда от това. Ако съм направил нещо лошо не отивам в църквата да се моля на елементарните частици, нито на Вселена отдалечена на милиарди светлинни години! Защото ако има Бог, то той трябва да е много далече? Нали така? Или ще ми кажете, че е навсякъде около нас? АМи добре, от какво е изграден, даите една теория, която да казва от какво е съставен бог и в кое измерение точно се намира :)

    И точно там е проблем, че такова нещо няма и дефакто няма и как да докажем съществуването му :)

    Както няма "душа" така няма и "нещо" над нас :)

    КОфти е, но е факт!

    Съжалявам че пак ще зачопля тази тема, но неможах да се сдържа при наличието на толкова голямо незнание и не само незнание, но и пълно отрицание на нещо, което дори не си и прави труда този потребител да поразучи преди да се захваща с пълното му отрицание.

    1во- Самият ник "Алберт Айнщайн" въобще не се вписва за теб - това е един безспорно велик учен, който ако си си направил труда да пропочетеш нещичко за него, ще разбереш, че той навлизайки толкова дълбоко в познанията, е казал "Аз знам, че нищо незнам!" А и ако се поразровиш още по-добре ще видиш че е станал и вярващ с течение на годините. Какво би означавало това? Отговорете си сами.

    2ро - относно твърдението че няма Бог. Ти изобщо интересувал ли си се от религия, чел ли си Библията?Посещавал ли си литургии, чел ли си духовна литература? Ако човек наитина си направи труда да прочете поне Библията и да помисли -ще види дълбокия вложен смисъл в нея и посланията. Както е казал Христос -"Имаха очи и не видяха,имаха уши и не чуха" За съжаление вярата не е педназначена за всички- "Мнозина са звани, малцина за избрани" ."Искайте и ще ви се даде;търсете и ще намерите,хлопайте и че ви се отвори,защото всякой който иска,получава,и който търси, намира.."

    Как човек може да започне да вярва в Бог?- само и единствено, ако го посети така наречения Свети дух. Затова и не трябва да се сърдим на хората които не вярват. Но да зачеркнеш нещо така с лека ръка- това немога да го приема.

    Разбира се има много крайни защитници на вярата и за съжаление заради тях религията е стигнала на това дередже - хората само като чуят за нея и бягат като от прокажени. Изкривена реалност.Изкривени варвания, много секти,никакъв морал..това е обстановката в днешното Общество.

    3то-Бог бил елементарни частици и се намирал на милиарди светлинни години - хахахаххаха ей тука неможах да издържа просто... Dude..

    Целият свят около нас е енергия, хората и предметите,всичко което виждаме около нас е сгъстена енергия. Когато нещо умре, енергията не се губи никъде в пространството - тя се преобразува от една форма в друга.

    Квантовата физика е много интересна наука..

    Та..в случая Бог е тази Енергия,т.е. той е в нас, навсякъде около нас(т.нар. Свети дух)

    3то - нямало душа??Случайно да си се позаинтересувал малко от днешните достижения на науката и проведени експерименти?Учени са установили чрез измервания,че същата минута, когато човек издъхне тялото му олеква точно с 1 Грам?!Все още няма обяснения от къде идва този грам, но мисля че са се опитвали да си обяснят дали е имало душа, доколкото си спомням..

    Извинявам се ако съм отекчила някой.

    Аз вярвам в еволюцията и съм същевременно вярваща(православна христянка) и същевременно не приемам и всички неща, които е утвърдила църквата(все пак се управлява от хора,а хората правят грешки)..

    Когагато в Библията се казва,че Бог създаде от пръст Адам- това естествено е метафора-има се предвид, че живота е възникнал от материята(от земята)-нали така казват и материалистите, или греша? Но едно е нещото което науката неможе да си обясни напълно и само има различни теории за него- а именно произхода на живота- създаването на първата клетка- един физически и химически толкова сложен процес.. сложен до почти съвършенство..

    Невероятно е и съвъшенно идеалното разположение на Земята в слънчевата система:

    1) Разстоянието от Земята до Слънцето е 150 милиона км. Слънчевата светлина, която се движи с 300 000 км/сек., изминава това разстояние за 8 мин. Ако орбитата на движението на Земята около Слънцето беше само с 1,5% по-малка, животът на Земята не би бил възможен.

    2) Въпреки непрекъснатите термоядрени процеси, които протичат в Слънцето, то излъчва своята топлина и светлина към Земята равномерно, постоянно и ритмично. Ако това не беше така, животът на Земята не би бил възможен.

    3) Земята се движи със скорост 120 000 км/час около Слънцето. Дължината на земната орбита около Слънцето възлиза на 940 милиона километра, което разстояние Земята изминава за една година. Земята се движи около собствената си ос със скорост 1600 км/час, измервано на екватора. Ако тези ротационни особености на Земята бяха по-различни, животът на нея не би бил възможен.

    4) Ъгълът на наклоненост на земната ос (23,5 градуса) е оптималният за осъществяването на цикъла от четири годишни времена. Ако този ъгъл беше друг, животът на Земята не би бил възможен.

    5) Цялостната маса на земното кълбо (1 милион пъти по-малка от масата на Слънцето), както и гравитационните сили между Слънцето, Земята и Луната също са важна особеност, без която животът на Земята не би бил възможен.

    6) Земната атмосфера е изключително условие за съществуването на живота. Без оптималните процентни взаимоотношения между азот, кислород, въглерод, въглероден двуокис, вода и останалите 26 химични елемента в земната атмосфера животът на Земята не би бил възможен.

    7) Озоновият слой предпазва земното кълбо от вредните ултравиолетови лъчи на Слънцето. Без този слой животът на Земята не би бил възможен.

    8) Геофизичните и хидрологични особености на Земята (кора, сърцевина, хидро- и литосфера) са също изключително важни условия за съществуването на живота.

    9) Водният цикъл и съпровождащата го глобална атмосферна циркулация, описани преди 3000 години в Библията (Екл. 1,6-7; Иов 36, 27-29), са друго задължително условие за съществуването на живота на Земята.

    10) Кръглата форма на Земята, описана в Библията преди близо три хилядолетия (Ис. 40, 22; Притчи 8,27), е съществено условие за съществуването на живота.

    Също мисля, че човек трябва да си зададе основния въпрос - Какъв е смисъла на живота?Нима когато настъпи часът просто умирам и това е края?Нямам ли душа? Този моя разум,с който съжителствам 24часа просто се изпарява и край- преставам да съществувам.. нима това е всичко?? Не ми се вярва.

    Наскоро имах удоволствието да се запозная с 1 невероятен човек - Клаус Кенет (германец по народност) минал през абсолютно всичко в този живот(хипи,атеизъм,комунизъм,наркоман,алкохолик,будист,хиндуист,ислям,медитации и прочее до православната вяра) докато намерлил смисъла. Описва всичките си преживявания. Книгата се казва "2 милиона километра в търсене на любовта" - горещо ви я препоръчвам..

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...