Отиди на
Форум "Наука"

kramer

Потребител
 • Брой отговори

  2529
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

Everything posted by kramer

 1. Ше дойдат бурятите за ужаст на некои...
 2. При съотношение танкове 10 към едно, артилерия примерно три към едно и авиационна поддръжка резултатът е закономерен. Авиационните интерпретации по-долу са по-скоро художествени.
 3. kramer

  Теориите на В.Б.Резун

  Точно така май беше, Жуков като началник на КОВО седи с хронометъра над Черновци и засича кога поляците ще минат румънската граница, за да нападне.
 4. kramer

  Теориите на В.Б.Резун

  Завалиите...
 5. Били са като хуните, но с понижена възможност, все пак това е 13 в. Европа с уседнали кралства, с близки отношения, с някаква взаимносвързана инфраструктура.
 6. Има ли смисъл да се спори, поради фактът, че арианството е изоставено близо 100 години преди мавърското нашествие?
 7. Французите бяха в ролята на полезните идиоти на това световно в Русия.
 8. Крайно време англичаните да направят нещо запомнящо се. Особено след Брекзит?
 9. Физика, кво да правиш, по двама японци не можеха да спрат белгийските коне.
 10. kramer

  Проф. Божидар Димитров (1945-2018)

  Отиде си един голям българин. Царство му небесно!
 11. Аржентинците не знам треньора им от къде са го взели? В предния мач с Нигерия, на десния им бег, 2-ката, цял мач не подаваха, един път го намериха, центрира и вкараха гол. Вчера пак вкара гол на французите.
 12. kramer

  Теориите на В.Б.Резун

  Че, то, има ли политик без задкулисни мисли. По твоята логика ще излезе, че Чърчил е елф
 13. kramer

  Теориите на В.Б.Резун

  Стар танк е Т-26. Имат идея да го сменят с Т-50, ма със същото оръдие, 45 мм. И кво праим? Идва им акъла на време и минават на Т-34.
 14. kramer

  Битката при Бауцен

  Венк май друга задача му беше поставена, не да бяга на запад...
 15. kramer

  Сръбски жертви в ПСВ

  Чехите първо го вдигнаха високо да рита, лосле изведнъж го пуснаха от високо, после джелатина гу душеше. После пак ние виновни за 1968г.... Цъ-цъ-цъ.
 16. kramer

  Сръбски жертви в ПСВ

  Скуби, по твойте постове излиза, че в средна Европа не сте знаели и да бесите - Чешко, Унгарско. В Полша и Израел също, в Полша бесят някъв фашист три пъти, въжето се скъсва, във филма за Айхман излиза, че се обеси сам.
 17. Загубите при Каймакчалан са най-големи, около 2000 убити и над 6000 ранени. За загубите при Добро поле общо нямам данни. 29 пп тогава губи 1150 убити, ранени и пленени. При Яребична губим 49 полк без две роти - 600 убити и над 1700 пленени. При Дойран - 1700 убити, При Тутракан - 1800, при Добрич - над 1000.
 18. Битката при Каймакчалан през 1916 г. не ми е любимото сражение през ПСВ. Именно с превземането на масива от противника се създават предпоставките за поражението при Добро поле две години по-късно.
 19. Четох, добре, ма не разбрах кви са тия "немски офицери от Хитлерюгенд"?
 20. Колониален статут според Сан-Стефанския договор, какви ги пишеш? Да припомня: "Договорът предвижда създаването на автономно, трибутарно княжество България с християнско правителство и правото да има войска. Окончателните граници на Княжеството трябва да се определят от смесена руско-турска комисия, но размерите на България, определени в общи линии на приложената карта, трябва да служат за основа на окончателното разграничение. Територията на България ще обхваща земите от река Дунав по новоустроената сръбска граница и оттам по западната граница на казата Враня до планината Карадаг. Оттам границата ще мине по западните граници на казите Куманово, Кочани, Калканделен до Кораб планина. След това границата се спуска на юг по Черни Дрин и после по западната граница на казите Охрид, Старово и Корча стига до планината Грамос. Оттам границата тръгва на изток през Костурското езеро, стига до река Мъгленица и се спуска до Солунския залив. Границата заобикаля Солун и през Бешичкото езеро излиза на Орфанския залив. От Буругьол границата извива на север към Родопите до Чепеларе, откъдето завива на изток и се спуска по Арда, после минава през Източна Тракия до Черно море, като оставя Одрин в Османската империя, а Лозенград, Люлебургас и Малко Търново – в България. Границата напуска морския бряг при Мангалия и през Добруджа излиза на Дунава при Расово (Член 6). Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенско, Силистренско, Варненско, Софийско, Пиротско и Вранско в Поморавието, почти цяла Македония (без най-южните области), части от Косово (Качаник) и Албания (Корчанско), част от Източна Тракия и Южна Добруджа.[20] Начело на държавата трябва да застане княз, който да бъде свободно избран от народа, утвърден от Високата порта и одобрен от Великите сили, като никой член на властващите в Европа династии не може да бъде избран на българския престол. Събрание от български първенци, свикано в Пловдив или Търново, трябва да обсъди и приеме основен закон на страната, по примера на тези в Дунавските княжества от 1830 г. (Член 7) Османските войски трябва да напуснат държавата, а руската военна окупация ще продължи две години (Член 8). Уточняват се въпросите, свързани с наличието на османски държавни, обществени и лични имоти в България и плащането на годишния данък на княжеството към Портата (Член 9, 10, 11)." https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwisj5zby9LVAhUHaxQKHWsIBQwQFggtMAA&url=https%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80&usg=AFQjCNGB2WPr_0xt20k0cwMMBpyQxxsoKQ
 21. Какво бил изгонил Берлинския конгрес? Изгонил е руснаците от пределите на Сан-Стефанска България-Тракия и Македония. По думите на булгароид на това трябвало да се радваме. Отдавна не бях чел по-голяма глупост.
 22. На първо време с български паспорти, с кво друго, екстрени мерки, да се дава възможност на гореизброените категории да се заселват в България. Повечето разбира се ще идват за паспорта, но част ще остават. По-нататък следва да влиза постепенно в сила и интензивния подход.
 23. Необходим е не само интензивен подход към проблема, щото е бавен и кой знае дали и кога ще донесе дивиденти, а и екстензивен - да се впрегне целия демографски потенциал - македонски българи, бесарабски българи, украински, ако щете дори руснаците по Черноморието. Всичко, що е християнско и е с положителна нагласа към България. Да им се дава българско гражданство, наред и с другия интензивен подход.
 24. Ако може само да обясниш понятието "славянски-атеисто-православни" на илитерати като мен. Тоест компилацията от взаимоизключващи се понятия.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×