Отиди на
Форум "Наука"

bulgaroid

Потребител
  • Брой отговори

    5205
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    29

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ bulgaroid

  1. Твоето мнение е,елементарно,идея си нямаш за какво говоря и така е било винаги. Така и не си направи труда за тия години да седнеш да прочетеш.Разказваш ни кое как е ама не коментираш църковнославянския и древноруския. Дето не ги е имало никога. Не са гонили никого.Тия 7 рода са си живеели някъде по Карпатите,и там си остават. И незнам как ги претопяват при положение,че изобщо липсват.Раскажи ни как е било,да ни светне малко. Я чакаи малко,кога е станало това събитие? Доколкото си спомням си пишат най-прилежно,че говорим българки. Откога приемаме да говорим на език с дума която тогаване е съществувала? Същото важи и за славяните,абсолютно. Как така бившите келти стават германци а после славяни имаш ли отговор?
  2. Е как да не знае? Я питай Графа, от него са тия глупости,после се усети и отрича, не сме го били разбрали.
  3. Ами откакто за да кажеш истината не те пращат в Белене. И малката ордичка заселва почти целия полуостров,и са претопени от славяните дето имат на територията на България,Македония,Европейска Турция и Гърция 4 некропола, но това не е сигурно.
  4. Различни са викаш? Ами след като са различни посочи ми с прътче на картата къде е родината на праславяните,можеш ли? И кога аджеба са се пръкнали според лингвиситката? Пък аз ще ти обесня дали е така. И ще помоля след като вече призна,че разните славяни имат различен произход как така са проговорили на един език.Просто е.
  5. Не ти не схващаш. Лингвистиката е помощно средство, а на първо място е археологията. Защото там специално има една предшестваща култура,Милорадската, а след това Зарубинецката, която е пряк потомък на предната,след това Киевската, която е унищожена от Черняховската. От тях първата е балтска, а следващите са обявени за славянски, от група руски учени. Как така не е ясно. Ако приемем ,че са станали славянски, тези славяни откъде са дошли,къде са били преди това? Коя е предшестващата славянска култура? Има ли си име,територия? В случая лингвиситката само потвърждава очевидното,всичките последователни култури от първото хилядолетие пр.н.е. до Черняховската са балтски. Фактически до IIIв. славяни няма и няма откъде да има в района. Но, в IVв. ние вече имаме славяноговорящи там,как така? Еми така. Унищоженините балтски култури,барабар с победилите ги германци попадат под нов завоевател. И в този котел се появява славянския. Който неочаквано се оказва говорим за населението на Влахия,Молдова,и Украйна. Е така за една нощ. Аналогично е положението в Прага-Корчаг, предшестващата Пшеворска култура е другото име на Вандалите. А това са германци,който завладели Померанската култура която е каква? Тази култура е пряк потомък на Лужицката култура която е келтска. И точно келтите донасят типичните балтскии погребения с изгаряния,не някой друг. Кое е просто като фасул? Нищо не е просто,вие забравяте сума ти фактори и народи оказали влияние на формирането на славяните, пишат се някакви глупости и фантазии. Аз по славянска лингвистика не дискутирам, това нещо противоречи на всичко в историята. Просто ви разказвам ,че това са пълни глупости. Каква лингвистика като руския е дериват на българския,ама насериозно ни разказват как бил произлязал от старославянския,който не бил български,а нещо друго,пък после се оказа,че бил обикновен български и се казвал църковнославянски дето и той не бил български,а нещо друго, нищо ,че българите пишели и говорели на него,той бил създаден мъртъв, само да можели славяните да се разбират. Доскоро беше общославянски а от скоро е македонски, и на него македонците пишели ехее преди Кирил и Методии,ония били преписвачи. И се почна то трудове то беседи,от там разбрах,че и кирилицата била от македонците,не само глаголицата. И древноруския имало,пък после руската църква сама си призна,че бил най-обикновен български.Ама трябваше Вартоломей да ги напъне иначе и те отричаха.Има и още ама и това стига по въпроса. Защото за какво дискутирате като половината славянски езици не са собственни а деривати на българския? Нали,да не забравим сърбите. А забравих ето го и изследването ако някой не го е чел http://baltystyka.uw.edu.pl/wp-content/uploads/sites/46/2015/02/LgB1_24.pdf
  6. Е къде е науката при праславяните?Чак дискутираме неща за който няма едно доказателство,само общи приказки. Като ми покажеш тия праславяни преди Vвек може да ми говориш за наука. Иначе са глупости на търкалета. Коя е тая славянска култура ?
  7. Ами чета изследванията,има на руски на англииски преводи разни.Та оттам.Те руснаците се съмняват та какво остава за другите. Е ти примерна карта на руски при това, нещо не ти ли прави впечетление,там ? Има нещо в тая карта дето не е според канона. Ако някой си направи труда да погледне какво пишат за ареала на балтите няма как да не забележи противоречията с теорията на славяните.Между другото у нас не ги превеждат ама бая учени не са съгласни. Но ние си знаем как е, четем квото има и напред. https://ru.wikipedia.org/wiki/Балты#/media/Файл:Baltic_cultures_600-200_BC_SVG.svg Тия въпроси не съм ги измислил, хората отдавна са ги задали,но отговори няма. Специално Зарубинецката произожда от Милорадската култура от 2 век. A Милорадската е класическа балтска култура с малък степен примес. Е да ама после Зарубинецката я обявяват за славянска,нищо че, носителите са едни и същи, в общи линии. Как така? Същата работа с Киевската. Как тогава разбраха че, са славяни? Или щото няма друго? И как така Ипотещи Къндещи дето според някой предхожда Прага Корчак говорят на същия език,откъде са го взели? И да питам специалистите тука каква е разликата между славянско и балтско погребение? Теориите за праславянски трябва да имат някакво подвърждение, аз такова не виждам. Преди IV-V век кьорав славянин няма какви праславяни откъде? И чети поне какво пиша,написах,че няма писменни доказателства за балтски език преди 16 век.Усещаш ли тънката разлика?
  8. Тука зависи какво търси питащия, и в какъв аспект иска да търси,така общо поставена темата е безмисленна.
  9. 100 години повече или по-малко се тая. Фактите си остават, Белорусия, Северна Украйна са били балтски територии. Да не говорим,че някой ги пращат чак до Дон. Фактически всичките Киевски, Зарубинецки култури не е ясно дали са славянски или балтски. Спорят до сега.Даже ако се окаже и тракийския език е сходен с балтския както съм склонен да приема, разпространението на балтите а много широко. И спокойно могат да претендират за едни от предците на славяните. оттам и близостта на езика,макар и не съвсем. А защо? Ми защото имаме и германци и сармати и разни и други. И като гледам славяните успешно заемат от всички тях,даже и от латинския. И колко удобничко Прага -Корчаг се появява точно при разпада на цялата политическа структура в Източна Европа. Абсолютно същата ситуация с Пенковската,която е огледално копие на Черняховската с примес от хуни. Може да не вярвам в славянската лингвистика но от историческа и археологическа гледна точка си е така. Абслолютно логично и последователно,си се проследява в културите,ясно се вижда кой какъв е и какъв става. Няма как двата центъра на славянството да имат общ произход,както и няма как да се преселват, и си остават на местата,сега им сменихха имената ама като погледнеш си е същото, особенно очеизвадно е при Пенковците,само дето има българи там навсякъде. И да, не вярвам в лингвистика създадена да обслужва интереса на панславянството,това не е наука това е пропаганда.
  10. Това е така. Проблема на олигархията и чиновническата класа е нов. Получи се малко не както го очакваха. Войната в Украйна измени света и политиката. Договорите от 1945г успяха да опазят мира и света в относително равновесие 75г. тове беше нещо нечувано,няма войни всикчи са договарят помежду си, и някой хора повярваха в безкраиния мир и глобалното развитие.Сега това свърши.Върнахме се в епохата на 30годишната война, всеки иска и може да вземе,и се почна. Всичките разговори в Давос за глобалния мир са по инерция,там на върховете още не осъзнават напълно,че глобален свят няма да има. Скоро ще разберат. У нас нашите започнаха да се усещат и затова сега се мятат в неочаквани решения и опити нещо да променят.Засега нищо не става но при първите кризи ще започне междуособица. Показателен е факта как най-неочаквано поръчахме Страйкъри,а колко хора се точеха да вземат тая поръчка,и изведнъж спешно се вадят пари и са плаща напред. Проблема им е ,че сами по себе си бойните машини не решават нищо,няма кой да ги кара, и никой не иска. Тепърва ще става интересно и ни чакат огромни промени.
  11. Чакаме с нетърпение да откажат договора. Тогава жална им майка.
  12. Ямна не е точно. Виж Абашевската култура много прилича на Микена.
  13. А съществува ли балто-славянски масив? Откъде знаем,че балтите не са заели част от славянския език ? Няма никакви доказателства за наличието на някаква хипотететична балто-славянска общност. Първите записани балтииски думи са от 16век. Минимум 1000 години езиците си взаимодеистват. Отделен въпрос е ако деиствително ,което е почти 100% голяма част от сегашните земи са бивши балтски,и балтите участват активно в генезиса на поляци и други славяни,дали пък славяните не са получили думите като наследство от балтите? Цялата теория е измисленна да даде някаква хипотетична древност на славяните.
  14. Само да кажа,това не е микенски воин, а минойски.Малка разлика но същественна. Реконструкция на какво? Съществува малкия проблем с балтийските езици. И кога аджеба се е рападнал? Ми хайде да го наречем глупости на търкалета. Как точно възстановяваме език по ...какво? Интерпретации на българския? Съпоставени с какво? Ами тогава какво се е разпадало? И?
  15. К"наз според теб какво е? Княз е руска измислица,или за това не си чувал? Никога Борис не е бил княз,такава титла няма,българския оригинал звучи другояче. Според теб как гърците да изпишат Кънез?
  16. Разбира се няма. Все пак са ги измислили чак през 17 век. Нали, хайде да не си измисляме. Има славяноговорящи,което не е същото и не предполага общ произход и т.н. То и няма как да имат общ произход защото произлизат от съвсем различни народи. А и колко да има славяни? Заселването на Балканите ако може да го наречем така става след 630г колко да са успели да населят за 50 години до идването на българите? А и във въстанието на Виталиан който мобилизира местните федерати на империята се оказало,че тия федерати са кутригури,за славяни ни хък ни мък. Та тия кутригури си живеели в Мизия и са посрещали Аспарух. Сърбите кога са дошли знаеш ли? Така като ги гледам май след нас, и си стоят наврени в Динарските планини чак да 10 век изобщо не си подават носа навън от чукарите. Хърватите изобщо са още по-далече. Като гледам пелопонеските славяни стоящи си по чукарите до края, положението е такова навсякъде. И като ми намериш славяни в Македония и Тракия заповядай, може и Албания.Готите севери не се броят нали знаеш? Ами защото всички са им поданици,без изключения,затова. И защото всички народи който са ги предхождали изчезват и изведнъж се оказва на тяхно място има други народи,а предните са се изпарили.Затова.И защото 50години след разпада на Империята изведнъж в цяла Европа едновременно се появяват хора говорещи на един и същ език.Това как? В Припятските блата където гъстотата на населението е около 1 човек на кв.км откъде аджеба изплуваха милиони славяни и заселиха половин Европа? За 50 години? Поляците обаче кой знае защо най-нахално си твърдят,че никъде не са ходили и са си местни и изобщо не са се местили? Това как? Тогава какво правим с вандалите? Знаеш ли как се разпространява тюрския език? Малкото тюрско племе покорило огромни маси от хора просто ги смесва, и ги заставя да говорят на един общ език,и тоя език се оказва смесица от Тунгуски,Монголски,Индоевропейски, и още няколко, и това само за едно поколение. На какъв език са говорели първите тюрки изобщо не е ясно,те просто приемат новия общ език, и заедно с другите го проговарят.Затова половината им думи са заемки от Иранския,а другата половина от Тунгуския и Монголския. А не пишеха ли за славяните ,че са най-ревностните последователи на хунските традиции,това как така се получава? Те нямали ли са си свой,защо хунските? Същото смесване наблюдаваме в Европа,изчезват като отделни племена германци, балти, и всякакви други,и на тяхно място изведнъж имаме нови и неизвестни преди това. Остатъците от някакви племенни ядра бягат на запад,но основната маса е останала.От милионите готи я виж колко са избягали ? И защо ли за да пробият на запад им трябвала помоща на местните роби,В битката при Марцианопол готите са 5000. До ден днешен се спори колко готи са поели на запад но са около 50-100 000 общо заедно с робите който са присъединили.Другите според теб къде са? Изобретява се в болното ти въображение.Никой и нищо не изобретява,просто смесването на огромни маси хора с различни езици ги принуждава да понаучат малко от другите езици и за едно две поколения имаме съсем нов език,който прилича и на германски,и на ирански о на още няколко. Каквито носители е имало такива и думи са ползвали. Затова неочаквано имаме славяноговорящи в Полша,Централна Европа,Балканите, и Украйна и Белорусия едновременно. И Българите да не забравим.
  17. При теб само строгия прочит на историята както е написана и утвърдена в Москва имат значение нали? Ако Иностранцев не го написал не съществува. Не знам колко са празни приказките но няма нито едно доказателство за пристигане на някакви славяни тук,търси ги в Румъния около 5 селища имат или поне така се надяват някой хора ама и това е спорно. А забравих и тука 4 погребения имат..ама това не е точно. Това е,къде са се засевали кога не е ясно! Всъщност никъде, защото,и гърците не са чували за прословутите солунски славяни дето научили Кирил и Методии на славяно-македонски,най-нагло твърдят че по тамошните байри само българи се въдели.Не знам как не ги е срам? В Македония тая люлка на славянския език пък няма ни една следа от някакви славяни,даже за тамазлък няма,те затова и прекратиха да пишат по темата,неудобно се получава някак си. От това по-голямо доказателтво няма,абсолютната и перманентна липса на славяни. Сега ми раскажи какво е написал Прокопии Кесарийски ? И гледай да не сбъркаш периода,кога са дошли.
  18. Не се прави ,че не помниш,с теб лично съм спорил в не една и две теми. Сега какво, тежка амнезия ли имаш ? И твърденията съм си ги обосновал и доказал. Но ако искаш да почваме за мен е удоволствие знаеш! И мойте доказателства са си напълно обосновани,не като рашките дето само защото им се иска измислиха цяла война, завършила естественно с тяхна велика победа. Куликовската битка.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...