Отиди на
Форум "Наука"

ivan_petkov2

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от ivan_petkov2

  1. С риск да задам много лаически въпрос, ще се престраша. Евангелието ни съобщава, че Иисус, умирайки на кръста, взема нашите грехове, за да живеем ние по-добре или греша?

    Ако е така, защо след неговата смърт (странно, как ние хората и то - богоизбраните евреи успяха да го убият с помощта на Римляните... разбира се...да убиеш Бог?!) жените продължават да раждат с големи мъки, като и преди Христа. Хората продължават да се убиват, мамят и лъжат, както преди Христа.

    Случиха се две световни войни, които отнеха живота на милиони люде. Всеки ден по пътищата умират хора. Цари световна мафия, като и преди Христа (не е била чак толкова световна). Не сме станали по- добри и по- мъдри, както и преди Христа. Само сме натрупали повече знания и правим същите неща само, че по изтънчено за да излъжем нашего брата и да спечелим повече пари. Продължаваме да страдаме заради първородния грях, който, честно казано, не ми е много ясен, да не говорим за ескимосите, които въобще не знаят за съществуването на Библията, но и те го отнасят барабар с нас!

    Та тъпият ми въпрос е какъв беше смисъла Иисус да умре на кръста?

    Май е било безсмислено? Язък живота му е отишъл на халос! Всичко продължава да е като преди Христа...

    Ако някой има идея нека да я сподели! Благодаря!

    Смисъла трябва да го откриеш вътре в себе си!

  2. Маркс-Маркс, ама ето го точният цитат:

    "Религията.. е сърце в един безсърдечен свят. Тя е опиум за народа."

    Първата част винаги я пропускат.

    Но най-важно е, че религията е традиция. Стародавна традиция от символи и ритуали, напомняща ни, че ние сме временни, народите и вселената - почти вечни.

    Всичко е много хубаво до момента когато религията се превърне във фанатизъм. Тогава става страшно.

  3. Не е баш така, вярно е, че има доста чалнати, но те са си попринцип и навсякъде не само при Йогите ;) Имам три приятелки, които си практикуват често йога, ходят на семинари и т.н. Не са чалнати дори напротив...според мен повечето хора практикуват йога и се интересуват от нея заради физическото състояние на тялото, което пък дава увереност и самочувствие - това е хубаво :)

    Изобщо не може да се говори за чалнати хора (е винаги има и изключения) но щом получава удовлетворение човек не можем да му се месим в личните убеждения.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...