Отиди на
Форум "Наука"

kill_u

Потребител
  • Брой отговори

    44
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ kill_u

  1. Списанието ме заинтересува. След като приемат дарение щеше да е добре да сложат един бутон за такива от PayPal. А каква е периодичноста на издаването му?
  2. Това значи ли че може да се поставят теоретичните остнови на антигравитацията до 5 години да кажем.
  3. Вчера изтреляха за последна 39-та мисия Дискавъри.
  4. Има ли някъде, подробно обяснение на експеримента на Айнщайн с който доказва неговата теория за гравитационното поле. Единственото, което съм чул е че той и още два екипа са наблюдавали слънчево затъмнение, по време на което светлината от една звезда се е отклонила с около 2 градуса минавайки покрай слънцето.
  5. Докато работех в България, един доктор Кох ни предлагаше машина която прави дизел от всякаква органика. Твърдеше че има пусната инсталация в Мексико. Мисля че това е подобна измама. А доктор Кох можете да намерите на този сайт http://www.alphakat.de/temp/index.php
  6. Не съм почнал да се занимавам даже, нямам място, сега съм на квартира, ако някога си купя къща тука може да си спретна един бенч да дялам на него. Сега се занимавам с теории.....
  7. Тягата наистина е мижава, ама пък такъв двигател е безшумен.
  8. Между другото тази книжка, сега я чета(слушам), и не съм стигнал до същноста и все още но горещо я препоръчвам.
  9. Искам да попитам, как смятате да насочите силата на магнита в една посока? Имам предвид че магнитното поле се разпространява във всички посоки от двете страни на магнита. В този случай за да се движи лодката и да се създаде реактивна тяга на протичащия флуид трябва да се насочи магнитното поле само в едната посока. Oппссс изказах се неподготвен, но няма да си трия мнението може да е от полза, да предполагам, че това се има в предвид.
  10. Подобни магнити, може да се вземат от вратите на стар хладилник. Те са "постоянни" и не им трябва електричество, за захранване. Нещо подобно трябва да е http://www.magnetsales.com/mflex_types_strips.htm
  11. Зачетох се в темата и ми стана интересно. Няма ли да дадат наистина накъсо ако потопите тези магнити във вода, нали е полупроводник. Другия начин е да ги облицовате с тънък слой пластмаса, така че да ползвате само магнитното поле. Добре е да се направят според мен по дълги магнитите, за да може да стане нещо като линейно ускорение на флуида. Формата която е предложена е добра, според мен но не е ли по добре да се направи такава форма
  12. Преди време, бях писал на брат ми една статия, за едно американско списание, та те искаха да е на Латекс. Много полезно нещо. Досега просто не бях виждал така добре да се наслагват формули и графики по страницата. Но наистина докато го научиш си е малко трудничко. А за графиката, понеже имаше две във формулите, ги направихме на друга програма и само изображенията ги слагахме с латекс вътре.
  13. А защо смятате че Discovery дава глупости?
  14. Благодаря много

  15. Поне да беше дал и отговорите, че да не се лутам...
  16. Време беше някой да се сети http://www.reuters.com/article/idUSTRE6A16PR20101102
  17. Не разбрах само това за питагоровата теорема. В крайна сметка даже и шумерите да са писали за това правило, мисля че на този който го е въвел и доказал е правото да го титолува. А относно останалите неща вече не ми се спори. След като физиците взеха да ми разправят, че има господ, то какво се учудвам че всички са луднали на тема 2012.....
  18. Задачката е лесна: Имаш скорост на шейната ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ V0 = 45 km/h V1 = 0 km/h (скороста след като е спряла) t = 5 s ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ По втория закон на Нютон F = ma Значи имаме силата която е 150 N = 150 kg.m/s2 Тогава намираме колко е ускорението a, като предварително превърнем скороста в m/s 45 km/h = 45 000 m/h = 12,5 m/s За a ще получим a = (V0 - V1 )/t = 12,5/5 = 2,5 m/s2 Тогава от F = ma получаваме m = F/a <-> m = 150 kg.m/s2/ 2,5 m/s2 <-> m = 60 kg.
  19. Eволюцията ще е след това, много след това когато истинските живи видове почнат да се срещат на бойното поле. Но мисля, че спора просто е безмислен, явно има две фракции: 1. Вярващи в някакъв безсмъртен мозък. 2. Невярващи в безсмъртен мозък. Ерго, първата фракция би трябвало да включи и теологични доказателства в своите факти, докато втората фракция бъде анатемосана и отлъчена от църквата като тотални атеисти. Може би трябва да потърсим доказателства за съществуването на Господ и за несъществуването му. Аз за несъществуването му имам милиони, не се сещам обаче за обратното. /*надявам се че нямате против нищо за шрифта който използвам, любим ми е....
  20. Това не е много сигурно, вземи Римската империя, въпреки че паралела е абсурден... Може да оцелее по приспособимия, но не е задължително да оцелее по умния. По приспособимия може да е вирус например. Не може да се очаква от вирус (в нашия смисъл на думата, не говоря за някаква разумна раса, която да действа като вирус), да действа като вселенски разум. E това твърдение не знам как може да е вярно. Ако имаш предвид, че при свиването на вселената плътноста на масата ще достигне високи стойности навсякъде, съм напълно съгласен но това значи, че вече такъв разум би съществувал. А ако съществува вече, какво му пречи да спаси живите организми, вместо да моделира нови, наново? Ако такъв разум вече съществува, в този момент, как би загинал.....? Тук мисля че си противоречиш с твърдението, че целия биологичен органичен живот ще загине много преди смърта на вселената. Хайде да се обоснова по сериозно. Взимаме хипотетичния цикъл живот-смърт-живот и го пренасяме в конкретния случай с вселената, която се разширява и свива. Тогава би трябвало от началото на вселената до края и този цикъл да продължи. Живот може да има и в онези последни моменти на огромни налягания и радиация породени от свиването на материята. И на земята има бактерии живеещи в кратерите на вулканите.... Така, сега значи имаме тази цикличност и тя продължава до края на вселената но този път цикъла е стигнал до стадия в който живота е много млад, както е нашия например. В този момент вселената се самоунищожава, кой тогава ще остане да я "поправи" или да сложи градивните блокове на следващата?
  21. Богданов, това е така ако говорим за паралелни вселени. Но ако в нашата собствена в някакво обозримо бъдеще срещнем, разум подобен на нашия или по развит или по неразвит. Кой в крайна сметка ще моделира вселената, при нейното "крайно затваряне"? Ако разумите са два или три, те би трябвало да направят "споразумение", "коалиция" или кой знае какво за да сътворят новата вселена. Това ми се вижда доста необичайно да стане, защото две достатъчно развити цивилизации срещнали се в предполагаемата една вселена, няма начин да не достигнат до конфликт. Кашата става още по пълна ако се самоунищожим, което при човешките същества сякаш е заложено генетично. Да предполагаме ли че ще ни наследят по умни. Ако това се случи, каква е гаранцията, че тяхното развитие ще "уцели" точно цикъла. Имам предвид възникването и умирането на цивилизациите(не само човешките) може да не съвпадне със смърта на вселената. Същата може просто да умре преди някоя от цивилизациите да е достигнала зрелоста си, пък да не говорим за това да е достигнала вселенския разум.
  22. Над това изказване ще си блъскам главата следващите пет - осем часа, докато съм на работа....
  23. Я пак? Че нещо не чух добре, или очилата ми вече са съвсем. Хора като говорите за линукс, първо на първо не е LINUX а е GNU/Linux, второ патенти може да ползват определени дистрибуции, ама това да кажеш Линукс ползва МС патенти е все едно да кажеш катеричката в гората ми открадна жълъд от дървото. Сега твърдящия това искам да попитам, кой точно патент използва GNU/Linux и в коя си дистрибуция. Предполагам че не говориш за ред хад и изцепките на NOVEL нали?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...