Отиди на
Форум "Наука"

Кухулин

Потребител
  • Брой отговори

    4380
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    13

Статуси публикувано от Кухулин

  1. пращам на лични , да не разводнявам темата на Евристей, че другите се сърдят:

    ___

     

    Това е много красиво с минималните дистанции. Примерно:

    А - майката

    Б - баща юкагир

    С - поколението.  А и Б са много отдалечени едни от други..  "С" примерно е някъде по средата..

    Привидно С е много отдалечен и от А и от Б.. Обаче по метода на минималната дистанция С веднага ще се свърже и с А и с Б.. Нищо че разтоянията са големи..

    Най-краткия път от А до Б ще мине през индивида С. Щото имат много общи алели..

    Ако обаче няма такъв индивид със смесени гени, то в търсене на  минимален  път от А до Б ще се наложи да минем през някой много далечен общ предшественик между А и Б . Примерно такъв може да е Злати Кюн, УстИшимеца или Яна...

    Приблизително по тая логика работят и Ф4 статистиките където се измерва общи наследени гени, и разликите спрямо другата група..  Там където Ф4 измерва "афинити", тоест някаква близост,  с минималните дистанции ще се получи свързваща отсечка.. И понеже минималните дистанции се изчисляват в многомерното пространство, то това което се получава е доста доста различно от това дето виждаме в 2 и 3 мерното пространство...  

    Всеки човек може да го покажеш като съвкупност, комбинация от смесването на 2 дървета.  Едното дърво е клонче към дървото откъм бащата. Другото дърво е клонче към дървото на майката..  Ако майката и бащата са от едно племе, от един род - то дървото е само едно, имаш леки разклонения някъде по периферията.

    Но ако бащата е африканец, а майката е индиянка - то ще трябва да срещнеш 2 много различни дървета , а разклонението може да е някъде около Мбути или Южна Африка... Колкото и много пътища да имаме, при изчисляването на минималното дърво има само един най-оптимален вариант. 

    1. Кухулин

      Кухулин

      Ясно,  мерси.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...