Отиди на
Форум "Наука"

Kujiro

Потребители
  • Брой отговори

    280
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Kujiro

  1. Пожелавам им го да се случи този план Маршал за Украйна. Дано я има Украйна. Руската офанзива не е приключила и фиаското досега ме кара да се опасявам, че руснаците ще засилят усилията си.
  2. Секцията няма ли модератор ? Или подобни теми са оставени за да се дърлят 5-6 потребители и да се симулира активност във форума ?
  3. И от тия раси и нации, в управляващия елит има ... само бели славяни. Федерация е само на хартия, сложи един чеченец до една мома от Санкт Петербург, която я е страх да пътува с влака до Дагестан и ще видиш федерация. Да не говорим че до миналата година в големите руски градове беше честа практика да не се допускат неславяни по квартирите а да се дават на славяни само.
  4. Основните характеристики на фашизма: Ултранационализъм и водещата роля на славянството/неазиатските граждани на Русия (Руский мир, възраждане на нацията, присъединяване на земи и възстановяване на старото величие и империя, руския мултикултурализъм е параван само за да се избегнат дисиденти, руския режим отрича мултикултурализма както извън, така и вътре в Русия, управляващия елит никога не е представен от малцинствата в Русия, които са мнозинства в регионите и.) Авторитарна вертикална система на властта начело с "вожда" (в случая с Русия, марионетна опозиция от палячовци и армия бюрократи) Корпоратизъм (опити за самодостатъчност и свързаност на ключови отрасли с държавата и под нейно подчинение, клиентелизъм, отричане на капитализма заради неговия меркантилизъм и на социализма заради неговата неефективнос) Организация на обществото ( традиционни семвйни ценности, анти-лгбт, мястото на мъжа, жената, възпитание в национализъм (не стандартния патриотизъм)) Симбиоза с религията (както католиците с Мусолини, така и православната църква в Русия е тясно свързана с режима в Кремъл и допринася за пропагандата му) Натиск и репресии срещу опозицията (има ли нужда от примери ? Путин е нелегитимен и неизбран президент, който е на власт само заради фалшификации и елиминиране на опонентите на Единна Русия)
  5. След близо месец от началото на руската агресивна война срещу Украйна идва моментът за някои въпроси: Колко са руските жертви (498?) от началото на войната и защо не се изнасят редовно ? Беше ли завзет Киев Харков или Одеса, а бандеровците и наркоманите бяха ли елиминирани ? Украинската армия предаде ли се на окупаторите ? Русия спря ли газа за Европа и Европа плаща ли и в рубли ? Преди или след войната руската икономика беше по-добре ? Преди или след войната имаше повече санкции ? Преди или след войната Финландия, Швеция и Грузия бяха по-близко или по-далеч от НАТО ? "Всичко върви по план" ... В.Путин. (Ако планът е провал - да, определено всичко върви натам)
  6. Русия трупа международен престиж, военен престиж и икономически ползи, аз очаквам до април масов глад в Европа и смирено покаяние пред справедливия самодържец на Кремъл ... Преди месец Киев падна, съветската армия мина на разходка и неутрализира наркоманите и бандеровците в Украйна и даде 498 жертви и то само в следствие на празненства и фойерверки ...
  7. 2 % от БВП на света и силно зависима от Запада икономика основно ресурсна ... Със сигурност светът ще свърши ... А, никой няма да плаща газа в рубли. Съдейки по качеството на първоначалната идея, сигурно Путин е бил инициаторът.
  8. Дори руските путинофили гледат с презрение на нашите. И в раболепието важи йерархията .... Волгин и групичката путинофили във форума да си пуснат пресконференцията на заловените руски окупатори, признавайки че са изпълнявали престъпни заповеди да бомбардират цивилни.
  9. Все пак - моите съболезнования на украинския народ, жертви и бежанци, войници и органи по сигурността. Целия цивилизован свят е с тях в този труден момент. Бог да прости и руските войници, изпратени да гинат заради болните амбиции на една малка, безродна клика в Кремъл, поддържана от силовия апарат и хранена от бедността на народа, на който се подхвърлят трохи от олигарсите. Моите съболезнования на и към техните майки, съпруги и деца.
  10. По-горния чичко има ли отговор на въпроса колко са загиналите руснаци плюс онези 498 ? Какво стана с 60 километровата руска колона може да видите тук. https://news.bg/world/ruskata-kolona-koyato-priblizhavashe-kiev-se-e-razprasnala-pokazvat-spatnikovi-snimki.html Украинската армия свали ли Зеленски и преговаря ли с Путин на втория ден ?
  11. Обединението е само в главата на путинофилите. Диктатурата в Беларус и зависимостта от Русия не е обединение, Балтийските държави с аболютно обратното на обединение. Диктатурата в Казахстан, запазена за момента с руско оръжие не е обединение, Украйна след фиаското от 2 седмици само за обединение си мисли .. Останалите станове не са точно фактори и доколкото знам , един от тях е върл съюзник на НАТО.
  12. Сергей Лавров : "Русия не е нападала Украйна." Първия лакей на Путин (защото Шойгу е далеч назад ...) си съперничи по скандалност с господаря си.
  13. Целият цивилизован свят заклейми руската инвазия. Тези, които не го направиха, постъпиха така само от стратегически съображения. Жалко за руските граждани, принудени да живеят под ботуша на един невменяем вече човек. Срам и позор за техните правоохранителни и правораздавателни органи, които са истинските основи на путиновия режим.
  14. Песков обявява абсурдни искания за мир. Не че след 24 февруари Путин и кликата му могат да бъдат вземани на сериозно, но както последните изявления на самодържеца и този диктат (защото Песков е само един лакей) не изненадва със съдържанието си: - Промяна в украинската конституция забраняваща влизането във военни блокове - Признаване на Крим за руски - Признаване на ЛНР и ДНР за независими държави - Прекратяване на украинските военни действия Нелепи във всяко отношение, тези точки пораждат някои чуденки. Ако след време украинците решат да си върнат конституционното право да влизат в съюзи отново ли ще го играем на военни учения и 150 000 войници по границата ? Ако е така, руската армия по границата с Украйна ли ще стои на пост за всеки случай ? Ако украинците ги сполети явление от рода на нашия Копейкин и се промият, ако желаят да влязат в ОНД как ще стане това след като не могат да влизат в съюзи ? Руснаците обещават да нямат никакви териториални претенции към Украйна (тук приликите с Хитлер стават поразяващи... Судетската област на Чехия). Дори и да приемем това, останалите рускоговорящи в Украйна (в Одеса например) означава ли че никога няма да могат да се присъединят към Русия. Нали уж цялото това фиаско е за да се защитават руските граждани... Цялото творчество на Путин от Мюнхен преди доста години беше постоянното повтаряне на "международно право", "международен ред" и подобни празнословия, това лъжи ли са били, или истина ? Ако са били лъжи, Путин на какво морално основание критикува лошия Запад за неговите престъпления ? Ако са били истина, как би се обяснило сегашното поведение ?
  15. Ако някой от руските съседи започне да им поставя условия ? Ако условията са неизпълними ? Нали, ракети от ядрена натовска подводница в акваторията на натовска Естония, Норвегия, Турция викаш по-бавно ще прелетят до Москва и Питер ... Можем да разглеждаме този конфликт геополитически (редовната дъвка на идеолози и русофили) ... Да си играем на надприказване и извъртане. Кой какво бил предупредил ,кой къде се разширил и кой кого подлъгал ... Можем и чисто от гледната точка на международните отношения - там нещата са сравнително прости и ясни. Можем и от чисто военна гледна точка с наличната ни официална информация - а там вече нещата стават отвратителни. Не се наслушахме колко Русия е изпреварила Запада с разни митични ракети, хиперзвукови оръжия и какви ли не фантасмагории. Реалността - ракети уж изстреляни от украинците срещу самите тях унищожават цивилни блокове. Десанти с хеликоптери - катастрофални. Информацията за Генерал Андрей Суховецки Путин и близки на генерала я съобщиха. Министерството на отбраната на Русия признава 498 загинали и днес 1600 ранени СЛЕД 7 ДНИ в битка с наркомани и бандеровци, които лично Владимир Путин в свое обръщение на втория ден на войната покани на преговори вместо президента (линкове има където поискате). Колко е процента на военните жертви, които обикновено се оповестяват ще оставя на хората които си спомнят да ме поправят. Че руснаците крият цифри, а украинците ги преувеличават - само в това може да сме сигурни, но работим с официални данни. Ако това не беше фарс и фиаско, ето какво се случва - пример с Израел. Високоточни ракетни удари по украински ПВО, казарми, нефтохранилища и всякакви важни цели. Демилитаризация без един загинал руснак и без сринати сгради и разхвърляни умрели хора. Слухове за отстраняване на началник щаба Генерал Василий Герасимов. Последна снимка аз видях с него и Шойгу като Путин вдигна стратегическите ракети в готовност на втория или трети ден (пиша от Япония имаме голяма часова разлика. Настъпваш в Украйна по начин, който предполага вече да е обезглавен Киев - с прави колони камиони, бтр и танкове, камиони за гориво и тн. Украинската авиация е неутрализирана, радарни системи извън строя - окупирал си Чернобил и ако са верни видеата обстрелваш ядрена централа в Запорожие - имам чувството че лично Путин командва този цирк. За една седмица въпреки оповестената информация за "специална операция в източна Украйна" фронта в Донбас леко е мръднал само. Навлизаш към Киев от границите на окупирана марионетна държава (Беларус), но все пак чужда страна. Къде е Кримския ефект, когато никой не убиваше, а Кримчани посрещнаха сравнително мирно зелените човечета ? Половината свят беше готов да признае, че въпреки това, там си е рускоговорящ регион и хората и да не бяха завзети от човечетата имат силни чувства към Русия. Санкциите не бяха тежки, никой не искаше да се занимава със Зеленски, Северен Поток 2 се строеше, Бойко, Орбан и сръбския дългуч-бивш националист се целуваха по устата заради Турски поток - идилия. Хората забравиха Абхазия и Северна Осетия, защото там и без това са пак рускоговорящи, Саакашвили търгна да ги неутрализира, накрая беше неутрализиран той. Днес Грузия не участва в санкциите срещу Русия, но е подала заявление за членство в ЕС. Кой и как ще оправи отношенията Русия-Украйна ? Путин може и да е велик в нечии мокри сънища, но и той ще си отиде от този свят, тогава какво правим ? Както Максим Кац попита в своето видео, Русия ще анексира ли Украйна ? Ако не, гарнизони ли ще държи за да я окупира безкрайно ? Светът кога точно ще признае такова държавно образувание вместо легитимния член на ООН ? Руската армия ще отстъпи ли от всички завзети територии от миналата седмица ако някак си се стигне до примирие и как Путин ще отговаря за жертвите след като са отсъпили ? Ако не отстъпят то втория въпрос излиза отново. Ако отстъпят руснаците, как ще стане така, че Украйна, макар и не в НАТО, но може би в ЕС няма да инвестира милиони в отбрана и оръжия и на практика без да е в НАТО ще е част от него ? С действията си Путин не ускорява ли заобикалянето на Русия от НАТО ? Ако Финландия и Швеция се присъединят ?
  16. При липса на инвазия и с оглед че според путинистката пропаганда украинците сами се бомбардират, стрелят се, избиват се сами... някак си руските миротворци са изгубили 600 човека в имагинерни битки с неонацисти. Украинците са се сдобили с огромно количество руско въоръжение и търпят тежки загуби, но като им гръмнат танка рисуват с блажна боя "Z" на него. Обличат украинци в руски униформи (купени от магазина, като тези които зелените човечета в Крим си бяха купили) и плачат пред камерите на най-голямото фейк шоу. Блажени са вярващите. ...
  17. След 2 дни е трети март. Как ще го отбелязваме ? Как ще празнуваме ? Миналото предполага благодарност към мнозинството освободители, настоящето буди само отвращение към потомците им.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...