Отиди на
Форум "Наука"

insighting

Потребител
  • Брой отговори

    1022
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    9

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ insighting

  1. Има няколко предимства да учим от хора, които харесваме: мотивираме се да постигнем успех, усвояваме информацията по-ефективно, а хората, които харесваме, обикновено имат умение да представят сложни концепции по ясен и разбираем начин. Когато учим от някого, когото харесваме, изграждаме по-добра връзка за комуникация относно въпроси, по които сме затруднени да вземем решение сами.
  2. Не е бил изгонен. Едисон е работел по 20 часа в денонощието и не е усещал как минава времето. Докато Тесла недоволствал от това. С различни характери и различен морал, прилагат и различни методи. Вълшебникът от Менлоу парк притежавал тънко чувство за хумор, което Тесла не разбирал. Едисон бил много проницателен. Настъпил разрив между двамата заради $50 000, за които Тесла в кратък срок разработил 24 проекта. Само че не получил нито цент от Едисон, който по-късно след Великата октомврийска революция обявил конкурс за свой заместник. И не случайно един от стотината въпроси към кандидатите е бил: "Вашето отношение към СССР?" Защото именно отвъд Превала Едисон е уважаван и почитан от всички народи.
  3. И аз искам да се споразумеят по най-подходящ начин и да спре това кръвопролитие. Не знам защо и нас ни събират - тези, които сме учили Criminal Law преди 7-8 г. Уебинари, материали за споделяне в социалните мрежи, дискусии... Няма да участвам.
  4. Remember, I'm a much more diffident person than you are. As well as being much more spiritually arrogant. I hate competing unless I'm certain that I'm going to win. C. P. Snow Не забудьте, что я более робок, чем вы. И в то же время во мне больше самолюбия. Я не люблю бороться и не вступаю в борьбу, если не уверен в победе.
  5. Тайна ли? Отговарям му тук заради заключената тема на Р. Теодосиев 'Българска батальонна група'.
  6. <cite>Не е вярно уверението, че ние можем да си гарантираме сигурноста без НАТО, още помалко - да армията ни да победи настъпваща в България руска групировка.</cite> Вие напълно сте откачили. Каква руска групировка ще напада България? Чувате ли се какво говорите? Отдавна съм блокирала потребител Nik1, а продължавам да виждам постовете му. Пейчев, нова плоча ли пуснахте?
  7. Благодаря Ви за смисления отговор. Използвах логически модел reductio ad absurdum, след като изчетох няколко постинга с недоразумения. Въпросът е защо България трябва да се противопоставя на Русия?
  8. Добра начална стратегия. Отлично я разбрах! Ето: Заради топологията. А, да, май беше Бони или пони (от тъпата реклама). Поничка или пирожка? Само помпят гумите, ама в тях въздухът се нагнетява... Една набла има много хубави свойства. И... виждаме как всичко е свързано с интегралите, дето децата не трябвало да ги учат.
  9. Персонализирани импланти за лечение на хронична парализа https://fakti.bg/zdrave/651527-nadejda-za-paraliziranite-opitni-mishki-prohodiha-s-implant-v-grabnachnia-mozak
  10. Иначе казано това е задачка как детето да си завърти свободно столчето.
  11. Там има задачки за визуални възприятия. Тази специално е за пространствено мислене.
  12. Щото имал 18 крави. Обаче всички измрели без 8. Можете да си представите колко крави са му останали! И циклите се променили. Извинявайте, какво разбирате под 'печеливша страна'? Нямам кредити. Имам пет специалности. Плащала съм минимална такса към ВУЗ-овете. Имам и реализации. Какво още?
  13. Добре. Нека видим кой как се отнася към парите и кредитите. И каква роля има в това образованието. Колко от вас подкрепят и живеят с максимата 'Приятел в нужда се познава' и колко живеят според твърдението, че 'Честният човек не взема назаем'?
  14. Както на теория причината за бедността и социалните бедствия е развиващият се в геометрична прогресия растеж на населението (според малтусианството), когато увеличаването на средствата за съществуване върви по аритметична прогресия, така на практика се доказва, че има начин да бъде изхранено многобройното население. Въпреки това се намира коректив: епидемии, войни... Трагедия...
  15. Умножението и делението са с приоритет в такъв тип задачи. Ето още една: Намислете си едно число до 10. Умножете го по 2. Прибавете още толкова. От мене също 2. Разделете на 2. Махнете свойто първото. И получихте 2.
  16. Знаем. В икономиката всичко се движи в цикли по 18 години. В бъдеще счетоводители няма да има. Всичко ще се случва чрез софтуера. Ще има администратори, които ще получават наготово разни справки и анализи за секунди. Аз затова се преквалифицирах. Вече се развивам в областта на медицината. Поне тя е еднаква навсякъде. Счетоводството, правото, финансите, журналистиката... остават с натрупания опит и винаги мога да се върна към тях.
  17. Колко Неближен трябва да си? Как ще се отнесете към това, ако ви кажа, че последната група извънземни напуснаха нашата планета в 4.30 сутринта?
  18. Оксиморонно моят прадядо е направил "инвестиция", поемайки една немалка част държавен дълг преди 80 г. Как могат да ни ги върнат тези пари сега? Друг пример: насред гората е открит човешки труп в бански, шнорхел и водолазна маска. Езерото е далече, а морският бряг е на 100 км от мястото. Причина за смъртта? Жокер: Използвайте нестандартно мислене, за да решите двете задачи. Максимата на Де Боно: 'Не можеш да изкопаеш дупка на друго място, като правиш същата дупка по-дълбока'.
  19. То затова уличните шахти са с кръгли капаци, а не с квадратни. За да не им пропадне светът на тези с многото коняци, ако стъпят накриво.
  20. Някой спомня ли си, но без да гледа в Гугъл, името на единствената бактерия в света, живееща на дъното на Черно море? Едно време това го нямаше в учебниците, а ме заставиха да отговарям на въпроса по география.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...