Отиди на
Форум "Наука"

Човек и сексуалност


dedenze

Recommended Posts

Пола на човека се определя от произволното съчетание на Х и У хромозомите в процеса на зачеване. Друг е въпроса с неговата сексуалност, тя се дължи на действието на хормоните, управлявани от хипоталамуса и хипофизата. Това са желези намиращи се в мозъка. Хормоналното състояние се определя от много фактори и влияния. Все още сме в началото на познанията, независимо от натрупаната информация.

Сексуалността и половото усещане се определя основно от съотнощението между женски и мъжки хормони основно – прогестерон и тестостерон. Двата хормона се синтезират в половите органи, но и на други места като надбъбречните желези, мозъка и др…. Затова независимо от външните полови белези, определящи ни на мъж и жена, те присъствуват и в двата пола. Важно е количественото им съотношение. Там е тайната и на сексуалната ориентация, която често може да бъде обратна и противоестествена, независимо от външните полови белези. Никой не е застрахован от подобно развитие, затова трябва да се проявява толерантност и разбиране.

Хормоните формират сексуално поведение още след 3 – 4 годишна възраст. Най- ярко е изразено по време на пуберитета. Появява се либидото и първите полови контакти. В този период умственото съзряване е недостатъчно, затова се явява, като един от най-романтичните и опасни за човека. Болестите, преждевременното забременяване, абортите и последващ стерилитет, са едни от опасностите. По- голямата е душевното опустошаване и приемане на сексуалните отношение като развлечения и спорт. В името на по-големи печалби се формира извратена представа за тях, въвеждат се храни, лекарства, съоръжения и машини за по-голямо удоволствие, реклами, филми и т.н….Огромна е и индустрията обслужваща комуфлажната и не естествена визия – силикони, татуировки, пиарсинг, облекла и пр….

Половият акт, при хората е интимно съчетание на привличане, нагон и либидо, харесване и любов, взаимоуважение. Най- големия полов орган е мозъка, без неговото участие, няма оргазъм и върховно удоволстие. За да се получи тази хармония партньорите трябва добре да се познават, да се обичат, да си имат доверие, да разчитат един на друг, да са едно цяло, да харесват едни и същи неща, да няма никакво насилие. Да но хормона, не иска да дочака такива съчетания. Така природата е създала маструбацията, за освобождаване на енергия. Добрия, хармоничен, сексуален живот изисква търсене и труд. Представлява и голяма отговорност, за другия, за последиците. Предназначението на секса не се заключава в удоволствието, това е сложна система за възпроизводство на човека. В тази система не могат да се завират безразборно химикали и технически средства, да се извършват съмнителни манипулации. Медицината дава много примери за ненормални и мъртвородени деца, вследствие на подобни действия.

Размери, честота, пози, методи …всичко е разрешено, когато е добре за двамата и няма насилие. По- способните в работа, наука и реализация на база лични качества , са по-добри и в сексуалния живот. Всеки трябва да е с ясно и отговорно съзнание за бъдещите следствия. Напоследък се наблюдава нарастване на фригидноста и особено на импотентноста, това са опасни тенденции. За това допринасят основно три фактора- обездвижване; заливане с ненормално порно и директно предлагане; стрес, липса на цел и сигурност в живота. Една от старите поговорки гласи " Гладен може, но кахърлия не". Патриархалният начин на живот до сега, вменява задачата, мъжът да може сам да издържа семейството си. Аз също така съм възпитан. Но след ликвидация на промишленото производство у нас, задачата става трудна с много неизвестни. Услужливо се появява псевдомедицината с хормонална и всякаква терапия. Аптеките са пълни с фалшиви и скъпи лекарства. Хормоналното лечение, особено на млади хора е изключително опасно. Няма безвредни хормонални препарати, към тях трябва да се прибягва само в доказан, краен случай. Не вярвайте на 100% в лекарските заключения и те са хора като всички нас – учили, недоучили.

Най-доброто лечение е връщане към природата, спорт, туризъм, риболов. Спокойствие, натурални продукти, положителни емоции,стремеж към реализация и победа, трайна връзка с умен и търпелив партньор- приятел, загрижен за вас. Човешкият организъм има огромни, неизучени възможности и се лекува по- успешно сам, не му пречете.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...