Отиди на
Форум "Наука"

"Бате Левски" - заглавие на нов кючек


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Из вестник АТАКА

Циганската наглост преминава всички граници на търпението ни. Докато разни полуобразовани цигани се изявяват по телевизията и претендират за нови и нови права, които мургавото малцинство трябвало да притежава, техни нагли съмишленици решиха да се изгаврят с името на Васил Левски, създавайки едно кошмарно творение - кючек със заглавие "Бате Левски". Т.нар. оркестър "Буги" от Луковит вече е пуснал гнусния кючек "Бате Левски" в интернет. Песента дори има фенове и в нея се пее: "Един е Левски бабаит. Драска въстание с кибрит. Бате Левски ни остави. А само той ще ни оправи…" Смятам, че това е най-гнусната гавра с паметта на Апостола, която може да бъде сътворена.

Мургавите "музиканти" дори са си поставили цел и искат да издадат официално албум, за да зарадват своите почитатели и за да "взривят" българския музикален пазар.

От противния текст на песента става ясно, че само Левски може да ни избави от перманентната финансова криза. Той дори е призован да "стане" от гроба и да ни оправи държавата. В "Бате Левски" великият българин е представен като най-обикновен чиновник, изпълняващ задължения.

Смятам, че всички будни българи трябва бурно да се възпротивят на тази подигравка с паметта на националния ни герой. Редно е всеки, който се осмели да извърши подобна наглост, да понесе своята отговорност, а не да се бие по гърдите, заявявайки, че ще превърне гнусотията си в хит.

За съжаление, това не е нито първата, нито последната подигравка със светло име от българската история. Преди няколко месеца името на народния будител Паисий Хилендарски също беше послужило за "вдъхновение" на циганските свирачи. А съвсем наскоро и българският марш "Велик е нашият войник" се превърна в чалга гюбек.

Примерите са много, но адекватно наказание за хората, опетнили името на великите личности, няма.

Според мен тези издевателства над националната ни памет се нареждат плътно до поругаването на българското знаме от група цигани, случило се преди месеци. Докога ромите ще се гаврят с националните ни светини?

Найден Спасов, София

И сега какво правим? Докато си говорим високопарни приказки за интеграция ето какво правят мангалите, гаврят се с Левски.

post-70-038929800 1286355541_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Какво да се прави - фолклор. А линк към запис?

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Тоя път дори аз който мога да поема всякакви простотий ще се въздържа да изслушам песента.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ето една по-благородна ориенталщина объ оупокоениiа доушы:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ето малко истинска музика от пустинята:

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=8012

Няма нищо общо с циганските маанета. :puke::pain:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...