Отиди на
Форум "Наука"

Българо-франкски отношения


Recommended Posts

  • Потребители

Момчета, хрумна ми нещо.:) Някакси е много странно, че българи и франки громят аварите, а не се срещат някъде и не спорят помежду си. Само го констатирам.

Ми малко са си на границата на достъпа едни на други. При Омуртаг май има малко хър-мър, но после - пак относително добросъседски отношения. Но пусни го в отделна тема да не спамим тук върху Спандьовите авари. Нещо "българо-франкски отношения" примерно :)

Спорят спорят , даже ги позаколват докато спят Алцековите Българи, добре, че се спасяват малко.:)

Пък за границата едно спорене пада.

Та се налага накрая Българите да влизат в Панонония и покорят.

А преди това има едно събитие отразено , когато Карл покорява хуните и пуска Българите, което загатва, че и те са се били там, но само загатва.

А за директен сблъсък не знам, може и да има .

Нашият форумен любопитник Щърбов се сети за отношенията на франките и българите. Ами добре - дайте да ги разчепкаме и тях. И така, имаме кървавата история с Алцек, после Крум и участието в разпределянето на аварското наследство, Омуртаг и славянските вълнения, Борис с Великоморавия и баварското духовенство, коментарите на Лиутпранд за българските пратеници в константинопол, Кведлинбургското сведение...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И така, имаме кървавата история с Алцек

Не ставаше ли дума за Алциок, дето май е по-различен от по-късния Алцек, дето уж е кубратов син? :post-20645-1121105496: Верно, че съвпадението е прекалено голямо, но изворите говорят за две различни личности и различни преселения, но това май е за отделна тема. :)
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Авитохол, давай каквото знаеш по въпроса, някой друг ще се включи и ето - може да се получи малък форумен лаф за Алцек, Алциок и франките. Ако излезем в нов офф-топик, ще отворим пак отделна тема и така.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...