Отиди на
Форум "Наука"

Всеки човек отделя два тона CO2 за година чрез храненето


Recommended Posts

  • Администратор

Хората са виновни за повече от 20% от годишните емисии на CO2 в атмосферата само заради производството и консумацията на храна. Това показва проучване проведено от Universidad de Almerнa (Испания), потвърждаващо за пръв път, че човешките екскременти допринасят за замърсяването на водите, основно с N2 и P.

Цялата новина в сайта Наука.БГ - http://nauka.bg/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=12475

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Следователно Greenhouse effect не съществува. Всъщност това е логично.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Естествено. Интересно, когато в зората на историята ни морето заля Ламанша и отдели Англия от Европа, колко парникови емисии имаше от иднустрията?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Щом 1 човек отделя два тона СО2, следователно 6 милиарда по два тона прави 12 милиарда вредни емисии на година. Какво е решението на проблема - трябва да намалим човешката популация.

С две думи - всички 'еколози', 'природозащитници' и пр. сволоч трябва да палят свещички пред портретите на Рузвелт, Сталин, Хитлер, Мао Дзедун, Пол Пот, Хо Ши Мин, Ким Ир Сен, Пиночет... и други неуморни дейци, опитващи се с регулирането на човешката популация да отдалечат това ужасно 'глобално затопляне' и да запазят екологичното равновесие на планетата ни. :bigwink:

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Шегата настрана, но човешката популация трябва да се регулира и държи в някъкви приемливи граници.

Кои са тези граници, какви методи да се прилагат и пр. са въпроси надхвърлящи моите интелектуални възможности, но е ясно, че така не може да продължаваме.

Наближаваме 7млрд., а ресурсите са ограничени. Алтернативите за енергия и изхранване не се развиват достатъчно бързо и ще се стигне до глобален конфликт.

За Парниковия ефект и Глобалното затопляне не сте прави да се базикате, защото няма начин да ме убедите, че изгарянето на каквото и да било не замърсява въздуха. Проблем е използването на нефт и въглища, горенето на пластмаса, газовете от кравешката(животинска) тор, ядрените опити и пр. Подобни промени на климата е имало и ще има, но е хубаво максимално да ограничим намесата си в тези процеси.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вижте сега, това с парния ефект на въглеродния диоксид си е доста ....хм преекпонирано. Диоксида е по-тежък от въздуха и даже да се издигне по някакви причини бързо пада в близост до земята, къде го "хапват" дървесата ;). Много по-голям проблем е изсичането на горите, които "преработват" диоксида до кислород. Съдържанието на въглеродния диоксид в атмосферата се изчислява на около 3*10 на 12-та степен тона. ако приемем, че населението на земята е 7 млрд. човека или 7*10 на 9-та, то ще получим, че в резултат на храненето на човечеството се отделя 1,4*10 на десета. Това прави под 0,5%. Е не е страшно чак толкоз ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здрасти!

Това за въглеродния двуокис сигурно е така.....

Но какво става с пръцкането, тоест въглеводорода, метана? Много е по-опасен. Защо?

Защото влиае много повече върху климатичните условия от колкото двуокиса. И.....и го има в ужасни количества замръзнало състояние на дъното на морето и в сибирската почва. Ако продължава затоплянето ще се освободи....

:vertag: :vertag: :vertag:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...