Отиди на
Форум "Наука"

Агджа обвини Ватикана за атентата срещу папата


Recommended Posts

  • Потребители

Когато съм гледал снимката на срещата на папата с Агджа в затвора, съм я озаглавявал "срещата на вярващия с търговеца". Агджа, макар и атентатор на снимката има излъчване на човек, който вярва в нещо. И на човек, който не вярва в добрите намерения на посетителя си. Папата изглежда като човек, който минава само за да вдигне имиджа си. Прилича на политик, който е гушнал малко дете за снимка, но бърза да го свали, че току-виж подмокрило скъпия му костюм.

Е, вече е ясно. Папата просто си е направил малко реклама. В сърцето му е нямало нито опрощение, нито покаяние за премълчаното и изреченото.

agdzha-papata.jpg

Агджа обвини Ватикана за атентата срещу папата

Агджа обвини кардинал Казароли

Със сигурност правителството на Ватикана стои зад опита за убийство на папата. Това бе решено от кардинал Агостино Казароли, който бе вторият човек във Ватикана, заяви Агджа.

По време на интервюто Агджа многократно настояваше, че задачата да бъде убит папата е била поставена от кардинал Казароли, който използвал своя агент "отец Микеле", за да бъде тя сведена на изпълнителите, пояснява испанският всекидневник "Ел паис".

Една новина, която ни връща към едно събитие от неотдавнашното ни минало, което продължава да трови и настоящето на България. Преди да почине Йоан Павел ІІ въпреки оправдателната присъда дадена от италианското правосъдие по делото срещу българите и въпреки лицемерното демонстриране, че въпросът за "българската връзка" е приключила отново отправи обвинения срещу България. Но ето че сега главата на схизматиците получи награда свише. Защото оръдието на неговата злоба се обърна срещу него и го изобличи като двуличник и измамник. Сега вече лъсна измамния образ на превъзнасаняия за лъжливо благочестие Йоан Павел ІІ. Това е пример как отстъпването от православието отваря вратата към грехопадението. И както някожашния пръв сред архангелите Сатанаил заслепен от своята гордост се срина в преизподнята, тъй и оня който седеше на някога първия сред патриаршеските престоли днес е изобличен. Омразата към социализма на Йоан Павел ІІ не само го тласна да подкрепя южноамириканските диктатори, но и го забърка в сегашния скандал, от който вече каквото и да се случи, ще излезе много по-омаскарен, от България.

Дали сега Агджа казва истината вече няма никакво значение. Защото се видя, че оня, заради чиито думи той в края на живота си продължаваше да злослови за "българска връзка", днес оплете Ватикана и самия него.

Редактирано от Galahad
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Да но папата се опираше на изказванията на същия Агджа за да хули България. Ако този път Агджа казва истината, това говори много лошо за хората, които раководят кат. църква, защото излиза, че са убийци. Ако Агджа е лъжец, значи Йоан Павел ІІ е станал ортак на убиец и измамник, което според Библията означава, че е същата стока.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...