Отиди на
Форум "Наука"

Срамниот крај на Божидар Д.


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Явно в съседна Македония някои хора са много доволни ( някак злорадно) от оставката на Б. Димитров.

Димитар Чулев:

Ако го исполни своето ветување (а најверојатно „да“) и денес да поднесе оставка, бугарскиот министер без ресор, Божидар Димитров, ќе направи барем три добри нешта. Прво, ќе престане да се бламира себе си како приучен кустос на музеј, историчар аматер и политички дилетант. Второ, ќе престане да ја срами Бугарија пред другите членки на ЕУ кои во изливите на мудрост на министерот без ресор не можеа да препознаат европско однесување на официјална Софија. Конечно, оставката на Божидар Д. благородно ќе дејствува за проветрување на бугарско-македонските односи кои, ама ептен многу, ги „напнуваше“ токму тој.

„Ќе ни недостигаат неговите комични изјави за 1,4 милиони Бугари во Македонија, „бисерите“ од типот дека големата преселба на народите, тргнала од Бугарија кон запад, север, исток така што Бугарите ги населија и Голо Брдо и Пустец и јужна Србија и Косово… сосе Беломорска Тракија на југ. Или дека војниците на Александар во Авганистан се женеле со Бугарки, што е посмешно и од „Боже(ствен)ата комедија“ наречена „Десетте лаги за македонизмот“.

Од шефoт Бојко Борисов доби повеќе жолти картони, меѓу кои еден по заканата на Божо Д. дека ќе ја блокира Турција за ЕУ ако не и' исплати милијарди евра отштета на Бугарија за некакви бегалци од 1913 година. Домашната јавност и археолозите ги нарече „зае..ни луѓе“, бидејќи не му го прифатиле наводното откритие на моштите на Јован Крстител во Созопол. Ретко кој сериозен сакал да се изјасни по повод будалштините на академикот, кој до таа титула стигнал образувајќи се како соработник на поранешните комунистички тајни служби.

Тоа агентурно минато сега му пресуди на скандалозниот министер, кого премиерот Борисов мораше да го лустрира заедно со уште 40-ина топ-дипломати и бивши тајни агенти. За да го испере срамот пред светот...

Редактирано от fixxxsers
Link to comment
Share on other sites

Луно, луно, замльо македонска и за тебе требе да се тепаме !:tooth:

Предизвиканата оставка на Божидар Димитров, обаче е един срамен български акт, ярко демонстриращ, разделението и омразата, насадена от политическите партии, тук, у нас. Липсата на толерантност и търпимост, липсата на общонационални цели и път на развитие.:mad:

Редактирано от dedenze
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Македонците е нормално да злорадстват.

Божидар Димитров просто не трябваше да бъде назначаван за министър. Както и всеки друг агент на ДС. Не трябва да има агенти на ДС - президенти или посланици.

Ако бяхме приели един нормален закон за лустрацията, сега нямаше да се излагаме като кифладжии.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Македонистите злорадстват Михиов, не македонците. Разлика има голяма.

Приемам забележката.

Но уточнението е за вътрешна консумация. Истината е, че вече почти не останаха българи там. От 100 години бягат, нормално е.

Link to comment
Share on other sites

Михов, караш ме да пусна тема за ДС, въпреки, че малко зная. Стига политизиране, в целия свят има подобни служби. Почти всички дипломати сътрудничат активно на тях, включително и сегашният американски посланник . Не ми е ясно каква лошо има да работиш за националния си интерес ? Не смесвай целите и задачите на т.н. 6 -то управление на ДС, това е нещо съвсем друго. Не изхвърляй бебето с мръсната вода !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не изхвърляй бебето с мръсната вода !

Ако зависеше от мен, изхвърлям го, без да ми мигне окото!

Комунистическите държавни служби не работят за националния интерес, а за своя.

Жалко, че глупаците, дето изнесоха тежестта на прехода не могат да го проумеят. Е, още ще страдат, но главата им няма да уври. Жалко, че с тях и ние страдаме, и на нас ни объркаха живота.

И жалко, че същите тези глупаци допуснаха съвсем законно, чрез вота си да ни управляват ченгета.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Па те македонистите са мнозинството македонци.

Абе те може и да са прости, но и аз се радвам, че Б. Д. си отива. Много ни излагаше тоя човек и то далеч не заради фрустрациите на македонските братчеди.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Освобождаването на Б.Д. е позорно, защото предлога е известен не от вчера и дори премиера открито беше заявил, че не го смущава факта, че е бил в ДС.

Б.Д. е посредствен историк и лош политик, който вреди на външната ни политика. Факта, че е агент на ДС е още по ужасен. Защо беше необходимо неговото назначение? Няма да се разбере вероятно, но един от логичните отговори е-БУШОН.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Съгласен, че БД не е трябволо да се назначава, но не е бушон. Ако беше така щеше да изхвърчи при първата си издънка. А сега изхвърча, само защото няма как да се иска оставката на другите агенти на ДС. Но кой да мисли предварително?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Като цяло изненада никаква "копелето" на сърбо-комунизма - наречено македонизъм, съществува от две неща - антибългаризъм и любов към сърбия...

Няма такова чудо като "македонизъм".

Ако имаше македонизъм, щеше да има и българизъм, и русизъм, германизъм, и холандизъм, и швецизъм итн.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Съгласен, че БД не е трябволо да се назначава, но не е бушон. Ако беше така щеше да изхвърчи при първата си издънка. А сега изхвърча, само защото няма как да се иска оставката на другите агенти на ДС. Но кой да мисли предварително?

Бушон за двукратна употреба, значи.

Във всеки случай се радвам, че почти никой не въздиша по него.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ми никакъв историк, не само никакъв, а провалил се политик (не защото е от ДС). Първо комунист, после ГЕРБ-ер (е не зная дали е член де). Да книгите са му четивни и има рационални зърна (ИМХО), но плявата е много повече.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Еньо, пак светиш. Поради това, че от горните не съществува само македонска нация, коректния термин е македонизъм.

А как да сме сигурни, че македонска нация не съществува?

Такива неща като народност, етнос, националност са въпрос на лично самоопределяне и ние с теб не можем да кажем коя народност или етнос съществува или не съществува.

Това е в правото единствено на самоопределящият се и България е подписала съптветната конвенция.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако някой си измисля желана националност няма право да краде име,история и какво ли още от другите.

И каква история са ни откраднали македонците?

Доколкото знам, нямат никакъв интерес нито към Ботев, нито към Левски.

Това е един народ освоободил се от гнета на "доброжелателите" по-късно от нас, който въпреки всичко има своето право на съществуване независимо дали това ни харесва или не.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Това, дето е позорно, е че агент Тервел, вместо да не го искат и за метач, са го слагали по разни отговорни постове като директор на НИМ, министър, ТВ-водещ. И като го пуснат по телевизията почват едни изцепки като призива да залеем Европа с качествена сперма. :doh:

Иначе ми е много интересно, защо се радват комунистите в изфабрикуваната от Коминтерна Македония, а не примерно турците, чието влизане в ЕС можеше да се постави в зависимост от обезщетяване на бежанците?

Македония не случайно е от най-изостаналите европейски държави, защото и там коминтерновските кадри имат голямо влияние. Атаките срещу Божо от македонистите са тъпи рекламни трикове на другар-комунист от другари-интернационалисти. Божо не е някакъв символ на съединистко движение, защото такова няма. Подкрепата на несвободната македонската преса не е случайна, защото Божо работи за обезбългаряване на Македония. В смисъл се действа за по-лесно получаване на бълг. гражданство на българи от Македония и по този начин хората с бълг. самосъзнание да се изнесат от тази държава. Но от друга страна е повече от ясно, че не се провежда някаква дейност за съединението на България с откъснатата от нея Скопска област. Да не говорим, че доносничество направи голяма реклама на шепа пиянки, които обяви за защитници на мокедонското мълцинство в България. Ама се отказаха, защото номера беше толкова плинък, че не хвана вяра.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Така че България може без македонизма, но македонизма неможе без България. Ей и вашта не е лесна!

Човече, това е гениално! Най-големият кошмар за един македонист ще бъде, ако в един момент България изчезне. тогава той няма да има какво да мрази. Тъй като идендитетът им се гради на основата на омразата към България.

Напоследък, обаче македонизма си намира нова хранителна среда - античките македонци, като общитеми впечатления е че те вече бият отбой по въпроса за Самуиловата држава (то и сърбите в лицето на С. Приватич им го начукаха) и по линия на "преродбениците" и ВМОРО. Все пак живеем в отворен свят, дето има една приказка - "интернетот е.. майката на идентитетот". Наистита и тяхната не е лесна.

По въпроса на Б.Д. - ами като видя пишман патриоти тип Б.Д., ВМРО, Атака или Сл.Трифонов, просто ми се гади. Този истеричен показен псевдопатриотизъм е вреден. И този псевдонационализъм има нужда от македонизма защото той е неговата хранителна среда. Като няма какво да кажем - айде да оплюем македонците, като сложим в един кюп и обикновения човек от Р. Македония и сърбокомунистическият елит (много често от влашки произход!)и в тези случаи на сърбокомунистите в Македония мед им капе на сърцето.

А иначе, на сърбокомунисти македонисти, въобще не им е лесно. Обречени са, също като нашите комунисти. Но като знаем колко трудно България се изтръгва от лапите на болшевиките, трябва да знаем, че в Р. Македония ще е три пъти по-трудно. Но нема къде да ходят.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Един авер разправяше, че най-хитро ще е всички да се пишем македонци. Тогава македонците щат-не щат, ще се пишат бугари, за да ни правят напук.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...