Отиди на
Форум "Наука"

"Мюсюлмански братя" са изкупили почти целия Студентски град в София.


Recommended Posts

  • Потребител

Мохамед Фатим, един от ръководителите на организацията "Мюсюлмански братя" в египетския град Мансура, е инвестирал 3,6 милиона евро за закупуване на парцели за строеж в София.

Слави Трифонов се забъркал с египетски измамници след излъчването на документалния филм „Добре дошъл от България” - историята на двама египетски бизнесмени уж изгонени от страната ни с цел да се заграбят инвестициите им..

Оказа се, че египтяните всъщност са замесени в трафик на хора, както и с ислямската организация „Мюсюлмански братя”

В България живеят около 200 египтяни.

Някои са женени, други имат регистрирани фирми, а трети са докторанти или аспиранти с отпуснати стипендии от Европейския съюз.

Повечето от египетските граждани в България работят в арабски ресторанти, имат магазини или сервизи за ремонт на автомобили", пише вестникът.

Tези хора мечтаели да имат организация, която да ги сплоти и да им помага. Заради това преди две години 17 египтяни се събират и основават асоциация, която е регистрирана в Софийския градски съд.

След време нейните основатели и членове установяват, че около председателя витаят различни слухове и подозрения. Към него са отправени обвинения, че използва асоциацията като чадър за съмнителни и незаконни сделки в България и чужбина и че е установил връзки с измамници и мафиоти.

Шефът на асоциацията е забъркан в поръчителство за убийство, заради което е задържан в Централния софийски затвор за два месеца, а по-късно е освободен под гаранция и делото все още не е приключило", отбелязва "Ал Ахали".

Проверка на в. "24 часа" установи, че става дума за Мохамед Хасан, който бе поръчал заливането с киселина на бизнесмена Симеон Зарев, защото не му отстъпил собствен терен за строеж на (ислямски) мол в София.

Впрочем, киселинната атака е патент на "Братството" - още през 50-те години те са заливали с киселина египетските жени, които хвърлят фереджетата, а с бръснарски ножчета са режели устните им, ако са начервени.

Членовете на асоциацията, замесени в споменатите афери, тайно са организирали и спонсорирали филм, заснет в Кайро от екип на българското предаване "Шоуто на Слави".

Там се разказват историите на четирима египетски граждани, които имат забрана за влизане в България, защото представляват заплаха за националната сигурност на страната.

Тези хора бунят духовете в Кайро чрез различни медии, главно тв канала "Ал Мехуар" и списанието "Руз ал Юсеф". Но кои са тези хора и какъв е произходът на парите им?"

Мохамед Фода е пенсиониран адмирал от египетския флот и пристигнал в България с помощта на бившия дипломат в Кайро и зам.външен министър от правителството на Сергей Станишев Радион Попов.

Мохамед Фода основава съвместна фирма със сестрата на г-н Попов, бивш подполковник от българските тайни служби, в която тя има 20 процента.

Фода твърди, че е инвестирал 3 млн. евро в земи.

Според разследването на египетските журналисти второто лице, което не се вижда в кадрите, снимани около протеста пред българското посолство в Кайро, е инж. Мохамед Фатим, който принадлежал към ръководството на организацията "Мюсюлмански братя" в гр. Мансура в Египет.

Той е инвестирал 3,6 милиона евро в парцели за строеж в София.

Третият важен персонаж в историяте е Хадж Салах Али, който също инвестирал в земи.

Четвъртият - Уаел Нада, пристига в България през 2007 г. с туристическа виза, както и останалите.

Заедно с други двама откриват инвеститорска фирма и закупуват парцел в района на Студентски град.

Тези хора, наричащи себе си "инвеститори", са организаторите на драматичната” демонстрация пред българското посолството.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...