Отиди на
Форум "Наука"

Бихте ли поткрепили такава анти-комунистическа организация ?  

  1. 1. Бихте ли поткрепили такава анти-комунистическа организация ?

    • Да
      6
    • Не
      4


Recommended Posts

  • Потребител

Погледнете сайта на ДЕКОМУНИЗАЦИЯ и ми кажете какво мислите , бихте ли поткрепили техните идеи , вярвате ли на нещата изложени в сайта им , смятате ли че е нужна такава организация на България или може би на света ?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

След 17 годишна дистанция, въпросът е само исторически, но много важен. Фактите за този период, особено за началото му задължително трябва да са разгласени в достатъчна степен, равна на разгласяването на тези от нацизма.

Съответните изводи в историческото и обществено съзнание също следва да се направят.

За отговорности на конкретни хора вече е късно, това би било излишно. Имало е период, когато е трябвало да се търси лична отговорност на тези, които са извършили престъпления и са нарушили собствените си закони, но вече е късно.

За сметка на това нещата трябва да се тръбят, за да се знаят.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор

Да, за да се знаят фактите, те трябва да се разтръбят - в масмедиите, в учебниците, в литературата...

Антикомунистите най-сетне се сетиха, че съществува и интернет!

Жалко, че е много късно... Май изтърваха младите поколения, които се отвратиха от политиката.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, за да се знаят фактите, те трябва да се разтръбят - в масмедиите, в учебниците, в литературата...

Антикомунистите най-сетне се сетиха, че съществува и интернет!

Жалко, че е много късно... Май изтърваха младите поколения, които се отвратиха от политиката.

Така е. Но от друга страна фактите трябва да се знаят, най-вече за историята. Отвращението от политиката е факт, това може и да е свързано с това, че държавата така или иначе отива в по-голяма структура и се "разтваря", един вид, в ЕС-то.

Но за историята тайни и премълчавания не трябва да има.

Вече на никакви правителствени, политически и икономически организации в България не вярвам.

В много отношения си прав, но историческите факти са си исторически факти и е важно дали са верни а оценката им адекватна или не, а не кой ги казва.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Простотия на хора, които си нямат работа или са намерили начин да изкарват пари от това.

Пак гонитба на вятърни мелници. Сега комунизма, после може и демокрацията.

Няма такова нещо като декомунизация.

Има хора, коитовинаги ги е духал попътният вятър.

Сега се наричат демократи, преди това се наричаха комунисти.

Не са нито едното от двете.

И разбира се глупавата политика е те да се спасят, пък да обвинят политическата философия. Която никога не са изповядвали. Вие, уважаеми младежи, не сте станали свидтетели нито на комунизъм, нито на демокрация в България. Само по вестниците.

Тези, които тероризираха преди(а твърдо мога да кажа че тероризираните не са толкова много) сега убиват по улиците и жертвите им се множат. Преди поне имаше шанс да знаеш че може да те елиминират.

Не схващам откъде в хората, и то в младите хора има толкова глупава злоба? В друг форум в разговора установихме, че май малко хора са чели Маркс, а всички го коментират и са наясно колко е грешен!

Обаче вината не е в Маркс, а в хората, които се прикриват зад името му за да крадат, твърдейки че уж целта е всичко да е общо.

Точно на този принцип ако някой поп краде от църквата, вината не е в бог.

А прокламираната цел е глупава и обречена от самото начало.

Защо?

Поради простата причина, че тези, които най - много реват в момента от комунизма са тези, които най - много се облажиха от него и от процеса на подмяната му. Реално те са крадците, а насочват общественото мнение срещу някакъв кух и несъществуващ облак.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Всъщност, в България не е имало нито фашизъм, нито комунизъм. Имало е тоталитаризъм.

У нас твърде много се спекулира с термините, защото значението им или не се познава, или се пренебрегва.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност, в България не е имало нито фашизъм, нито комунизъм. Имало е тоталитаризъм.

У нас твърде много се спекулира с термините, защото значението им или не се познава, или се пренебрегва.

За тоталитаризъм по има мегдан да се говори. Макар че и това беше маска - първо де го лидера/лидерите - дядо Тошо беше мнного съмнителен лидер, особено през последните си години на управление, и второ имаш една чудовищна партия с над 1 млн членове при 8 млн жители, включително и без право на глас и членство. Дали тази партия реално е управлявала страната или по - скоро е парадирала с пълнеж и размер е под въпрос.

Факт е, че момчета без особени заслуги към партията, но близки до режима още веднага след "падането на режима" през "годината на промяната" 1989 хвърлиха партийните си книжки и започнаха честна търговия да кажем с подводници. Или с оръжие. Други пък още тогава - 1990 г. се нарекоха демократи и взеха по 10-тина милиона кредити(един апартамент, готов, тогава струваше 20-тина хиляди лева). Взеха ги с бизнес планове за кафенета. Не питайте за обезпечение и за връщане на кредити.

Истината е, че излишно се разпалват тея вражди и се говорят глупости за комунизма и демокрацията.

Реално промяна няма. С изключение на това, че през 1989 г. големите пожелаха по - бързо и свободно да си въртят парите.

Но не паднаха от власт. Няма и да паднат. Само бури в чаша вода създават, като войни с комунизма и с незнам си кой.

Фашизмът може да учи за висши и нисши и за жизнено пространство. Оттук вината е и на фашизма, той става престъпен режим.

Комунизмът е идеалният вид на демокрацията - всеки с всеки има равни права и получава минимум според нуждите си, максимум - според приноса си. Теорията за принадената стойност на Маркс.

Никъде в комунизма не пише: вземи, национализирай и след това прибирай.

Проблемът е, че докато комунизмът се осъществява от съвременни хора, те това ще правят. На практика ще крадат.

Сайтът и идеята е пълен бошлаф, веднага ще кажа защо.

Няма такова нещо като справедлив съд на тълпата. Тълпата, особено антикомунистическа или анти демократическа е една обикновенна футбулна агитка. Тоя е от "Левски", айде, бой, защо го бием не е ясно, ама нали на нас така ни става добре отвътре....

Същото е и това.

Ако дори и един от тея документи не е изсмукан от пръстите, мястото им е в съда.

Щеше да бъде в съда.

Където държавата можеше да съди престъпник, потърпевш или роднините му да съдят престъпник или държавата. Защото няма престъпник "комунизъм", това е пълна простотия, особено при условие че даже да не си го признават, роднините на повечето от вас са били я в БКП, я в ОФ, я в комсомол или нещо подобно. Престъпникът е конкретен човек, извършил криминално деяние или злоупотребил с положение - даже при "комунизма" законът забраняваше да се граби "народното"(разбирай държавното) имущество.

Докато тея "документи" се ширят из интернет, идеята е ясна.

Да се надъхва тълпата и общественото мнение. Да се поддържа агитката на любимият отбор.

И утре ревнат за някой - "дръж, кокал". Изяжте го, тоя е комунист.

Както ясно се вижда, за Дачо, а определено и за КГ125 комунист е обида. Той нарича едикой си комунист и го ругае, а ти защо наричаш хората комунисти, кой то дава това право и т.н.

И утре, като се каже за някой, тоя е комунист, ако е прокажен, по - добре. А дали е комунист, какво като е бил комунист и това прави ли го престъпник, никой не пита.

Щом е комунист, по презумпция е престъпник. Щом е комунист, по презумпция можем да му припишем всички тея ужасни деяния по точки, описани в нашия сайт. Виждал ли е Вълко Червенков наживо? Виждал е, значи е убиец, не е случаен. Нищо, че те може да са думи на вятъра, ние нали си им вярваме.

За хората трябва да се съди по делата им. Също и за престъпленията, не по тъпи политически етикети. С тея етикети сме видяли не една безмислена гражданска война, ама комунисти, тутсита, либерали и какво ли още не щеш.

Дайте един от политическата класа, който да отличим като честен и съвестен гражданин и да застанем всички зад него? Махнете го от коя партия е, важното е политическата съвест.

Е, ако не можем ,замислете се.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Tъй, тъй, ама като имаше такъв, песента беше друга ...

E, нали вече казахме, че "комунист не е = престъпник".

Такъв е обаче активният комунист, този, който е убивал, пребивал, изселвал, отнемал имоти, а по-късно - нарушавал е самите закони на тоталитарната държава. Този, който просто е плувал по течението си е нормален човек, защото това става с нормалните хора.

Също и за "демократ", не е = крадец.

Сега ще ма прощаваш, Дзвер, ама далеч не само "демократите" взеха кредити от банките, напротив, направиха го червената посткомунистическа мафия.

Тука няма какво да се измъкват с "ама така всички ще ги нападате" и пр. Ресурсът на бълграската държава до около 97-ма беше в ръцете на бившите комунисти, открадна се и се приватизира много, това създаде след 1997 год. система на корупцията, която естествено плъзна и из ВСИЧКИ други партии и подкопа усилията на централната демократична власт нещо да позакрепи, да не говорим и че в редовете на същата имаше не малко "г-н десетпроцента".

Другото съествено нещо - да наричаш антикомунистите "футболна агитка" си е чист опит за дискретно принизяване. С манталитет на футболна агитка може да е всеки, вкл. антикомунистите и всички, но антикомунизмът по начало е белег за интелигентност, защото отрича една твърде порочна система, за чиято защита няма разумни основания /и затова защитата й бързо преминава в очерняне, принизяване, изместване/. Не върви някак да се каже, "не, бе, цялата собственост на народа трябва да се национализира, трябва да се нарече миналото фашистко" и т.н. и т.н.

А да не забравяме и друго - ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗНАСЯТ на справедливата оценка. Нищо друго не е от значение.

Опитите да се прикрива историята са много по-възмутителни от каквото и да е друго.

Интересна работа, ако в някой град има клуб за разкриване на римската история, няма да го наречете "футболна агитка", но когато иде реч за светая -светих - червените дела, о да, тогава да.

Така че, спокойно. Поради желанието на българсския народ бившите комунисти се интегрираха в новото общество, станаха сериозен фактор в него, крупни бизнесмени и пр.

Следователно, антикомунизмът остава само историческо изследване, както и по македонския въпрос, който също е производен на комунистите.

Е, аре сега и да не изследваме историята, защото някой си изтеглил необезпечени крадити от някаква червена банка!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Безмислен е тоя спор.

1. Всъщност сме от една страна на барикадата, но за разлика от теб аз не виждам хората в синьо или червено, баш като, хм... футболна агитка. За мен има значение кой какво е направил, а не как ще се нарече. Сините са бивши червени. Червените нарисуваха синьото. Както и да го наречеш, все е тая.

Нито Иван Костов, нито Петър Стоянов, нито Хубавото Наде накупиха половината слънчев бряг, златни пясъци, софия и т.н. с парите от заплатата си.

Нито пък Лилов или Луканов. Защо не и Овчаров и много други.

Бяха червени, станаха сини или останаха червени. От сини пък станаха розови, лилави, жълти, бозави.

Каквито и да станат, мизериите им са ясни. Цветът им няма значение и не е белег на интелигентност да лапаме по цветовете, които ни махат пред очите. За тях е важно да са отгоре, а не идеалите, които уж проповядват.

2. Това не е исторически клуб. По - скоро е истерически. Исторически е само дотолкова, доколкото и историята може да бъде пропаганда.

3. Не защитавам ничии дела, освен моите. Но ако имате някакви - каквито и да е доказателства и действително сте честни и отговорни граждани, каквито другите не са, мястото на тея доказателства е в прокуратурата. Може и в международната прокуратура. А не в ръцете на вездесъщият съдия ЛИНЧ. Защото такива обвинения са това - в най добрия случай.

Та баста според мен, стига и с тая глупава тема. Няма да се разберем. Поне предлагам да няма политика, защото именно тя води до караници...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хубава игра на думи, но нищо истерическо няма.

От това що за държава е България днес нищо не води до това да имаме причина да укриваме фактите от миналото. Както впрочем и от нястощяото. Затова няма никакви емоции - историята не може да се скрива.

Фактите, за които иде реч - убийства отпреди 60 години и т.н. и т.н и т.н. са погасени по давност и никаква прокуратура не може да им реагира.

САМО ОБЩЕСТВОТО, което трябва да знае фактите, , пъй ако акъла му не стига д аги оцени, негова работа.

Май всичко е ясно вече.

От едната страна, но ти различно интерпретираш фактологията:):) И тези въпроси вече не са политически, а чисто исторически.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Библията казва:

"По делата им ще ги познаете!"

"Колкото едно дърво дава повече плод, толкова е по-наведено."

А Буда казва:

"Не е толкова важно, каква храна влиза в устата ти. По-важното е, какви слова излизат от нея."

"Само празната бъчва кънти силно при удар."

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Май някои не могът да схванат, че номера се изтърка. Преди 15г. можеше и да се вземе някой гласове само като каже, че е антикомунист ... но това вече е минало. Но разни съпрузи на секретарки на Партията, членове на Партиятау поетеси на Партията вече трябва да забравят, че е достатъчно да кажат, че са антикомунисти, за да получат власт и простор за крадене на воля.

Тези хорица май са позакъсняли с 20-30г. да станат антикомунисти. Поне аз не бих подкрепил такива мандраджийски партизани.

По този повод много ми харесват думите на юдейския цар Александър Ианей от динстията на Макавеите: "Не се страхувай от истинските фарисеи, още по-малко се страхувай от тези дето не са фарисеи; пази се само от тези дето не са фарисеи, а се представят за такива."

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Днес комунисти я има, я няма, има обаче посткомунисти. Днешните комунисти - това е мафията. Защото, както знаем, същността на комунизма е да ограби собствеността.

Т.е. - вече с антикомунизъм не се печелят избори, да. Обаче - нещата трябва да се схващат исторически. Днешните политически субекти не падат от небето, а имат генезис. Това едно, и второ -

дотук не схващам нито един смислен аргумент от днешната действителност, който да оправдае прикриването на фактите от след 1944 год. още по-вече да прави тези, които изследват това обект на подигравка. Историята си е история, тя трябва да се знае. Да не би някой днешен да го е страх от изводите, които ще последват за него от тази фактология, за концлагерите и диктатурата?

Че то тогава значи остатъците от комунизма са живи, което пък ще рече, че изнасянето на фактологията става още по-оправдано.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Днес комунисти я има, я няма, има обаче посткомунисти. Днешните комунисти - това е мафията. Защото, както знаем, същността на комунизма е да ограби собствеността.

Т.е. - вече с антикомунизъм не се печелят избори, да. Обаче - нещата трябва да се схващат исторически. Днешните политически субекти не падат от небето, а имат генезис. Това едно, и второ -

дотук не схващам нито един смислен аргумент от днешната действителност, който да оправдае прикриването на фактите от след 1944 год. още по-вече да прави тези, които изследват това обект на подигравка. Историята си е история, тя трябва да се знае. Да не би някой днешен да го е страх от изводите, които ще последват за него от тази фактология, за концлагерите и диктатурата?

Че то тогава значи остатъците от комунизма са живи, което пък ще рече, че изнасянето на фактологията става още по-оправдано.

Аве ква история, ве пич. Стига си кичил с приказки една гола пропаганда.

Тея хора още са живи.

Щом имаш някакви доказателства срещу тях, че измъчвали или убивали, ами изправи ги пред съд. Никой няма да те спре!

Те не са история, някои от тях даже са съвременната политика.

И никой не иска да те спира.

Иначе това не е история, ами точно истерия или историйка. Тоз убивал, тоз грабил, ей го на, доказахме го.

Всички граждани искат точно това. Да се докаже кой е грабил, кой е убивал и да се осъди.

Ама не с празни приказки, както и правите.

Това, което ясно ти казвам: не използвай тея "документи" за да надъхваш хората. Това е грозна политика, тип "проскрипции". И никой не може да спре някой утре да обяви и честен човек за убиец по този начин и хората, свикнали вече така да им се подава информация, да го разкъсат.

Правиш ги обществено достояние по официалния начин. Хем хората ще разберат, хем престъпникът да получи заслуженото си пред закона, а пострадалият или роднините му ще бъдат обезщетени - по някакъв начин.

Официалният начин не е само в България, даже много съзници биха прирели таквиа действия като жест на добра воля.

Инак, ти самият ставаш престъпник. Подбуждането на такива реакции в обществото не е официално осъдено, но от морална гледна точка знаем къде стои.

А че любимите лидери са крадци и съучастници е безспорно. Обществена тайна е кои ръководеха финансовите пирамиди90-те години.

Смениха се всякакви възможни правителства. Как не се намери едно, дето да ги осъди?

Мутрите ли не знаят кои са? Или не виждат, че строят чудовищни палати без 8 ч. трудов стаж и с декларирана социална помощ като приход? За данъци обаче нашите любими управници ще осъдят тебе и мене.

И т.н. и т.н. И какво пълним ушите на хората с приказки за промяна и декомунизация?

Тая глупава история е баш посткомунистическа. По време на комунизма имаше "клуб на репресираните от фашизма"!

И там бяха всички, които по време на ВСВ са били в затвор, по една или друга причина.

Сега пак същаа работа. Всички, коиот за 45 години са били в затвор, даже и за изнасилване, се репресирани, защото първо това ги раебилитира и второ, комунизмът е нарушил човешките им права, лош адвокат са им дали или кой знае какво...

Аз пак ти казвам, утре чакам и клуб на репресираните от демокрацията.

Защото ми е ясно, че нищо съществено не се е сменило, освен имената. Основните промени идват от света около нас, не от самите нас...

Мисля, че много такава литература четеш. Според мен влез малко в реалността. Иди в някоя партия, поразбутай се за политика... После да говорим пак.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Tю-ю, кво толкова ги защитаваш тия комунисти? Чак ме пращаш в партии... То бива, бива, ама да пратиш човек в партия да върви - а, не. :P

I.

История е, именно и няма грам основание да го наричаш "пропаганда". Не ти изнася нещо от историята и хайде, пропаганда било.

Както има стара и нова история, така има и най-нова. Къде ще подредим тези събития, в новата или най-новата, това не знам. ОБАЧЕ ТЕ СА ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

Следователно, смесването им със съвременната политика няма грам основание, освен едно - ОПИТ ДА СЕ ПРИКРИЯТ ТИЯ НАИСТИНА ТВЪРДЕ НЕЛИЦЕПРИЯТНИ СЪБИТИЯ.

От това няма никакъв смисъл. Пак повтарям - клуб по римска история може, но по комунистическа не може?! От па да не може!

Живи, не живи, все тая. Това едно. Второ, и което прави страхвете ти някой да не пострада, то:

а/ чисто законово деянията са погасени по давност. За убийство давността е 20 години, за предателство /дето гражданите му викат национално предателство - също/, по-тежко от това няма.

б/ днес като гледам не само, че комунистите не са репресирани, ами и управляват политиката и бизнеса и даже вече не са комунисти, в голямата си част.

Така че, няма чак такава страшна връзка със съвременността. Никой няма да пострада.

II.

Опитвайки се да ""затвориш устата", образно казано, да обосновеш липсата на право да се говорят и пишат тези неща, сравняваш две несравними неща - клубовете на АБПФК отпреди 1989 г. и днешните организации. АБПФК беше организация на привилигировани от властта лица, тя беше организация за привилегии. Създадена, организирана, подкрепяна от властта.

Днешните такива исторически организации са ЧАСТНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ и от дейността си нищо, освен атаки не печелят..

III. Хайде нека да не слагаме в един кюп криминалните и политическите затворници. Едно е някой да е убил някого, ДРУГО Е ЗА НАПИСВАНЕТО НА ЕДНА ПИЕСА ДА ЛЕЖИ 3 ГОДИНИ В ЗАТВОРА.

За написването. Нито е публикувана, нито е показвана. Лежала е в едно чекмедже, и съседът - "слушалка" на ДС случайно я видял.

Чл.108 от Наказателния кодекс на НРБ:

"Който разпространява фашистка или друга антидемократична идеология се наказва ......"дъра-дъра до три години затвор.

Повтарям, за написването на една пиеса с антисъветско съдържание.

И ТИ ИСКАШ ТАКИВА ФАКТИ ДА СЕ КРИЯТ?!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
дотук не схващам нито един смислен аргумент от днешната действителност, който да оправдае прикриването на фактите от след 1944 год. още по-вече да прави тези, които изследват това обект на подигравка. Историята си е история, тя трябва да се знае.
Историята не е само убитите от Народния съд, но и че Елена Костова е била партийна секретарка, Петър Стоянов е писал книга за социалистическото семейство, Блага Димитрова стихотворения възхваляващи, БКП, Димитров и българо-съветската дружба; че имотите на царското интенданство са собственост на държавата и се стопанисват от държавно ведомство, а не принадлежат на човека, който е упражнявал функциите на този орган... Управлението на Т.Живков не е само дефицит на банани и цветни телевизори, но и как с 20 лева се плаща за месеца ток, вода, телефон и парно (като "запечатване на радиаторите" е непознат израз).

Половината истина си е чиста лъжа. Тъй че творците на полуистини стават само за майтап. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Историята не е само убитите от Народния съд, но и че Елена Костова е била партийна секретарка, Петър Стоянов е писал книга за социалистическото семейство, Блага Димитрова стихотворения възхваляващи, БКП, Димитров и българо-съветската дружба; че имотите на царското интенданство са собственост на държавата и се стопанисват от държавно ведомство, а не принадлежат на човека, който е упражнявал функциите на този орган... Управлението на Т.Живков не е само дефицит на банани и цветни телевизори, но и как с 20 лева се плаща за месеца ток, вода, телефон и парно (като "запечатване на радиаторите" е непознат израз).

Половината истина си е чиста лъжа. Тъй че творците на полуистини стават само за майтап. :laugh:

Така е, но и за ТОЧНАТА ОЦЕНКА на всичко това. ТОЧНАТА, а не злоупотребата с нея. Снощи без да искат по "Сите българи" /макар да имам забележки към това предване, а и тоя човек защо не ползва литературния език и не каже "ВСИЧКИ"/ без да искат изложиха някои известни, но не дотам, докъдето трябва, и недооценени факти от 09.09.1944 г. - по едно време стана толкова тягостно, че водещия напразно се опитваше да разведри нещата .....

ПП

1/ За това, че тока и парното не са по силите на всички днес алтернативата Тодор Живков/днешното време няма да ни даде обяснение, а само ще ни обърка още. За днешния ни хал е виновна посткомунистическата мафия;

Правилното противопоставяне би било - Белгия, Испания, Гърция/ България през и след комунизъма.

2/ Имотите на интендантството са държавни. Което Борис и Фердинанд са купували с лични пари е частно.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...