Отиди на
Форум "Наука"

Първите европейци са били канибали


Recommended Posts

  • Потребител

Новооткрити останки от древни хора доказват, че са се ядели помежду си.

РИМ - Част от първите жители на стария континет са били канибали. Останки от десет тела на древни хора от вида Хомо антесесър, за които се подозира, че са се изяждали помежду си, са открити наскоро в пещарата Атапуерка в Испания, пише италианският в. "Република".

Хомо антесесър е живял преди около 800 000 години. Според учени той е предшественик на хайделбергския човек, който пък се смята за пряк прародител на неандерталеца.

Първите останки от Хомо антесесър са открити през 1994 и 1995 г. в пещера в областта Гран Долина в Северна Испания. Там са намерени части от 6 човешки тела. Много от костите са разрязани или чупени насилствено, вероятно с древни каменни сечива, открити около тях, установили специалистите.

Подобни останки от други десет тела са открити наскоро в същата местност. Те потвърждават хипотезите, че Хомо антесесър е бил канибал, обясняват учените.

Тези наши прадеди не са единствените, които се изяждали един другиго. Учените съобщавата за доказателства, че канибал е бил и австралопитекът, живял приди около 3 млн. години. Изяждането между древните хора по принцип е било честа практика, смятат палеонтолозите.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...