Отиди на
Форум "Наука"

Авария от втора степен в белгийска АЕЦ


Recommended Posts

  • Потребители

http://www.focus-news.net/?id=n1504283

... инцидент от второ ниво се случи в белгийска АЕЦ

19 март 2011 | 10:11 | Агенция "Фокус"

Брюксел. В петък в атомна електроцентрала в белгийското селище Дул се случи инцидент, на който е присвоена втора степен по международната скала на ядрените инциденти, предаде РИА Новости.

Проблемът бе свързан с водната помпа в четвърти енергоблок на централата. Според съобщението на енергийната компания „Електрабел” неизправността своевременно е отстранена. Инцидентът не е повлиял върху функционирането на атомната централа, нито върху здравето на служителите в нея или на жителите в селището.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ами то и в Германия стават какви ли не шашми. През юни 2007 г. гръмна трансформатор в АЕЦ Брунсбютел. Оправиха го и пак гръмна. Сред населението в района имаше паника и съмнения, че има скрито-покрито.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

Най-сериозният инцидент в Германия е от трета степен (1975г. пожар на 5 от 6 предпазни системи в единия енергоблок на АЕЦ Грайфсвалд, ГДР). Официално обявен през 1989 г. Реакторите в АЕЦ Грайфсвалд са от типа на козлодуйските блокове 1-4 (двете централи са строени по едно и също време), съветска техника от 60-те години - всички такива на запад от Русия са спрени.

Най-сериозният инцидент в западната й половина е от втора степен (1977 г., късо съединение предизвиква аварийно спиране на реактора в АЕЦ Гундреминген, последвано от помпане на голямо количество вода в реактора и наводнение на енергоблока).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...