Отиди на
Форум "Наука"

100 000 лв. за тракийския език!


Recommended Posts

  • Потребител

Онзи ден четох една статия в Стандарнт, в която се казваше, че Института по тракология искал финансиране от 100 000 лв. за проучване на тракийския език. Та от министерството се учудили защо са им толкова пари, за нещо което се прави само с химикал.

Ето и статията в Труд

Държавният фонд за научни изследвания отредил над 100 000 лв. за проучване на тракийския език.

Това заяви на пресконференция министърът на образованието Сергей Игнатов. Тя бе предизвикана от информация в интернет, че според доклад на бившия шеф на фонда проф. Емил Хорозов, средствата в него са управлявани съмнително. Игнатов каза, че заради подозренията е дал документа на финансовия контрол. “Докато той не се произнесе, всичко, което се говори, са коридорни клюки на ниво секретарки в кафето на министерството”, отсече Игнатов.

Някой да знае нещо по въпроса! :biggrin:

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ей сега ще хукнат тракоманите с разработки под мишница към БАН :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

После още по 100К за изследване на всеки диалект и току виж някъде се пръкнал нов хотелски комплекс. Даже и името му може да е тракийско, изписано на непозната тракийска азбука. :doh:

Както са казали хората - Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

Редактирано от hristo_serafimov
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами то не е трудно да си представим за какво трябват. И като си представим, въобще не изглеждат много.

Значи, ще трябва поне екип от 10 души, които да получават месечно хонорар от поне 1 000лв, за да правят в работно време онова, дето би трябвало да го правят срещу основната си заплата без хонорар. До тук 10 000лв. на месец. За 10 месеца работа отидоха парите и ще трябват още, защото иначе от целия труд и харч нищо няма да излезе на бял свят - тъй да се каже, ще се получи една Станишева магистрала (сиреч къса магистрала, но по нея за заминали безследно много пари :tooth: ). Въобще не искам да споменавам колко ще са полезни няколко командировки на екипа до Хаваите, Лас Палмас и Лас Вегас, за да се проучи дали названията на тамошните напитки имат някакви тракийски корени. Най-вече тези на винена основа, защото Дионисий все пак е бог на виното. Тъй че Дянков въобще да не се стиска, ами да си има на ум поне още 500 000лв. за това родолюбиво начинание (в смисъл, че положението на нечий род ще се подобри много благодарение на този проект).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...