Отиди на
Форум "Наука"

Българската фирма Орак Инженеринг създаде първия в света софтуер за космически туризъм


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Страната ни се завръща в космическата индустрия със система за управление на туристически орбитални полети

Българският разработчик на бизнес софтуер Орак Инженеринг е представил официално своето първо в света софтуерно решение за космически туризъм. Това е станало в рамките на международната конфeренция „Space Тourism & Travel Summit", посветена на космическия туризъм, провела се в София през миналия месец. Орак Инженеринг е партньор на събитието, което събира у нас водещи представители на световната космическа индустрия, частни компании за космически полети и със специалното участие на легендарния американски астронавт Стори Мъсгрейв (Story Musgrave).

Софтуерното решение за космически туризъм, представено от българската компания, носи работно наименование ORAK R6 DTA. То представлява версия на туристическия продукт ОРАК R6 Travel, чиято световна премиера се състоя на изложениетото CeBIT в гр. Хановер, Германия. Версията за космически пътешествия обаче е оптимизирана за управление на работата на компаниите за частни космически полети и всички останали участници по веригата в този нов и много перспективен сегмент. На практика, ORAK R6 DTA организира всички детайли около пътуването, включително - и наземната част.

Днес частната космическа индустрия и по-специално - околоземните туристически полети се открояват като един от най-перспективните нови икономически сегменти и все повече предприемачи се насочват към този пазар.

Всички потенциални клиенти трябва да бъдат записани в листи на чакащи, да преминат първоначални прегледи и инструктажи, да бъде планирано космическото им пътуване с всички туристически детайли около него. За тази цел е необходимо надеждно софтуерно решение, отговарящо на специфичните нужди на този нововъзникващ бранш.

Космическият туризъм, поне за сега, е услуга, предназначена за по-богатите хора, а те искат и много качествено съпътстващо обслужване.

http://www.pcmagbg.net/

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Наистина хубаво е, че някои българи се опитват да правят нещо нестандартно и същевременно переспективно. До момента космическият туризъм не е още стартирал, но и това може би ще стане в близко бъдеще (летелите до момента космически туристи са използвали да ги наречем държавни кораби, а не специално предназначени за целта).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...