Отиди на
Форум "Наука"

Закон за всемирното статично разширение


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте форумци и болни мозаци ( с мили чувства)

Предлагам ви една тема за размисъл :)

Представете си че Етера, в който се намира материята, се разширява.

При което не би могло да се разбере с никакъв опит дали системата се разширява или е статична.

Вселената е своеобразна частица, в своя матерялна вселена където времето (обратнопропорционално на масата) тече много бавно.

Частиците в нашата вселена са в максимални размери защото към тях има закон за разширение в зависимост отразмерите към цялата вселена :bigwink:

Ако си представим, че една такава алтернативна вселена съществува:

Веднага ми хрумва как можем да обясним 3 малко неразрешими проблема в наща вселена.

1. Виртуалните частици - "нема нема и изведнъж ги има, след тва пак ги нема" мммм даааа... много мъдро :tooth: ужким имаше закон за запазване на енергията, а както знаем частиците са енергия Е=м.с2

Ако модела който прилагам е възможен, възможно е и това да е една матерялна вселена която да се свежда до 3 те модела (вселена безкрайно разширяваща се, свиваща се в себе си, или запазваща се) вероятно след това ще включат и моя модел :)): . Та ако приемем че е така, матерялната ни вселена е съставена от частици-вселенки които се разширяват (чрез етера, отделно от отслабващата гравитация). Виртуалните частици са вселенки които се свиват до началната си фаза, НО може да има възможност за обратен закон на свиване на етера, откоето да последва безкрайно свиване (естествено без да може да се забележи в вселено-частицата). Така закона за запазване на енергията остава в сила :).

2. Тъмната материя - "бе трябва да я има ама не можем да я намерим" ми как ще я намерите ако е в процес на безкрайно свиване - има маса но размерите са и прекалено малки, за да се долови някак. При това се получават малки двоици троици н-тици които обикалят една около друга защото достигат скорост която не им позволява да продължат да се приближават (това го казвам за да не кажете, че ще станат черни дупки - което са следващата точка)

3. Черни дупки - " Има ги, там са , но ... " Черни дупки се получават при компресиране на материята при което се обръща закона им за разширение, вероятно като се компенсира глобалното разширение. Черните дупки също са в процес на безкрайно свиване, но в следствие на взрива се насочват в една точка, където са близо една до друга. Както знаем, гравитацията се дели на разстоянието на квадрат, разстоянието като е прекалено малко дори малка маса може да стане с огромна гравитация ;)

Мога да предложа още едно но не знам дали светлината се подчинява и как се променя в променен етер. Можеби червеното отместване се дължи точно на това.

P.S. От това също следва, че черните дупки са течни :)

P.P.S. Моля ви давайте идеи, и разисквайте сериозно :P, не че се взимам на сериозно но ще е интересно да вложим малко въображение :)

Редактирано от aleksandar
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Уви, друже, тука мозАци няма. Научи поне правописа на първо време. Пък после ще си говорим за 'течни' черни дупки и течен алкохол, импрегниран в сиво мозъчно вещество. :bigwink:

:laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Знаех си че единствения коментар ще е за правопис ...

И като е толкова важен коментара ти, кажи ми дали има друго значение ако сложа "А"

Редактирано от aleksandar
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...