Отиди на
Форум "Наука"

"Зелена България през моите очи"


Recommended Posts

  • Администратор

Съвместен Конкурс на Програмата за малки проекти и Министерство на околната среда и водите за иновативни младежки идеи :

"Зелена България през моите очи"

Представяне:

Светът оставя природата на твоето поколение в трудно положение. Хората никога не са били толкова много, а земята и околната ни среда - толкова изтощени от нас - хората. Има ли решение?

Какво означава развитие? Можеш ли да си представиш развитие, което има грижата естествените потребности на човечеството от чиста вода, земя, храна и въздух да са задоволени и то за всичките 7милиарда човешки същества на планетата?

Потърси около себе си малките решения на сериозните глобални проблеми . Потърси някой или нещо, чиито действия са адекватен отговор на проблемите, които се изострят: променящия се климат, загубата на земя, ерозията, загубата на биоразнообразие, замърсяването на водите, свръх-консумацията или друг проблем по твой избор.

Отприщи фантазията си! Търсим оригинални, креативни, иновативни пътешествия към отговорите на въпросите по-горе. Основен критерий е проследяването на това как глобални проблеми могат да се решават локално и идеи, които могат реално да бъдат приложени.

Формат: видео, текст, фотография + текст или само фотография

Краен срок: 15.06.2011

награди: 6-ма участника в конкурса ще бъдат наградени с тридневен палатков лагер „Магията на Витата стена” през месец август в с. Здравковец, община Габрово, който ще включва различни атракциони, много игри, походи, приключения и забава. Всеки от участниците ще има възможността да покани своите родители или един приятел, с които да сподели наградата си. Ще бъдат раздадени още 6 поощрителни награди. Всичките 12 най-добри идеи ще бъдат представени на сайтовете на МОСВ, Програмата за малки проекти и на сайта на УзанаПолянаФест. Обявяването и награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 23 юли 2011 на Узана, по време на двудневния фестивал там - УзанаПолянаФест.

Условия за участие:

• всички материали трябва да бъдат изпратени на е-майл: MilenaI@unops.org

• в полето „subject” трябва да има следния текст: ZelenaBulgaria_UzanaPolyanaFest

• снимките да са в .jpg формат и не по-големи от 1 mb

• текстът да е написан на български език и на кирилица

• видеото – очакваме линк към качено на сървър видео или ъплоад в Youtube или Vimeo със заглавие: „ZelenaBulgaria_UzanaPolyanaFest_вашето име”

• във Вашия е-майл до нас задължително впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, възраст и къде живеете

Очаквайте писмено потвърждение за участието си в конкурса! В случай, че не получите такова в срок от 5 дни след като сте изпратили материала си, повторете заявката си за участие или ни се обадете на телефон 02 9532715.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...