Отиди на
Форум "Наука"

Азис Циганите са мързеливи


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Представям ви едно интервю на известният ромски певец Азис в което той разсъждава относно интеграцията на ромите дъвкана толкова време в форума. Нека се запознаем с мнението и на един от най известните роми у нас.

По традиция давам текста в копи пейст за да не се затрие. Ето го и оригинала за по любопитните http://www.blitz.bg/news/article/107370

Азис: Циганите генетично са мързеливи и не учат коментари/9

5 май 2011, 09:47

София, България

изпрати на приятел

Разпечатай

И аз пея, но нося марков корсет

"На циганите генетично ни е заложено да не учим, да сме мързеливи, да свирим и да пеем, и да носим боклука", коментира по бТВ поп фолк звездата Азис невъзможната ромска интеграция. И побърза да уточни, че и той пее, но в същото време носи марков корсет.

"Когато изчезнат гетата в Бронкс, тогава ще изчезнат и ромските гета във Филиповци", прогнозира той.

Кралската сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън не го вълнувала, макар че я следял. "По-важна ми е цената на млякото и може ли баба ми да си го купи. Ние не сме британци. Не ме вълнува британският принц с розовите си бузки и безличната му съпруга", каза Азис и допълни, че нищо бляскаво и лъскаво извън България не го занимава.

Въпреки това призна: "Също бих се омъжила за принца!"

На въпроса за очакваното наддаване на политиците в купуването на певци за предстоящите избори, Азис каза: "Не бих отказал да пея. Ако искат да изведат хората, трябва да се обърнат към нас. Хората, които можем да изкараме на площадите, друг не може".

"Започнах кариерата си с евангелистки песни, записах албум и тогава бях Васко", призна Азис и подчерта, че всеки е добре да има вяра, но на първо място трябва да говори български. Думите му бяха по повод враждата между християни и мюсюлмани в ромската махала в Пазарджик.

"Войната между исляма и християните няма да спре, но ходете на училище и се научете да говорите български!"

Баба му, известната врачка Станка, не обичала да гледа на хората от семейството, но когато Азис направил първия си светски албум и й го показал, тя рекла: "Да, бабо, ти ще си!" /БЛИЦ

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Не е глупав тоя момък. Такъв-онакъв, но знае какво да каже, за да се хареса на публиката си. Флиртува с най-простите, правейки се на извратен. Флиртува и с по-нормалните, правейки се на скромен и ангажиран. Малък Макиавели в чалгаджийския шоубизнес. Всъщност браво на него.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност това е частен случай, не виждам повод за някакви адмирации..

Всеки ден в градския транспорт например, срещам хора незнаещи български - дрипави, шумни, миризливи, все повече и повече. Поне в метрото ги няма за сега..

По-лошото е циганизацията на българите, раздела между образованите и необразованите.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...