Отиди на
Форум "Наука"

Странен кратер в Иркутска област


Recommended Posts

  • Потребител

Снощи видях този материал в новинарската емисия "Время" по руския Первий Канал.

Най-ме озадачи края, когато предлагат обяснението, че е кратерът е образуван от падането на "отломък от неутронна звезда или бяло джудже". :fool:

Също е интересен и терминът "Магнитное излучение" :read:

Някой чувал ли е за съществуващи летящи насам натам парчета от неутронни звезди? Нима руските учени напълно са полудели? Толкова ли е трудно да стоплят, че има доста плътни метални метеорити, за които тази мека скала не би била никаква пречка?

Или тези учени трябва да ги поканим да говорят по "Канал 2001" или да линчуваме журналистите от Первий Канал, защото вероятно още повече изкривяват думите на горките учени. :Oo:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз за това не следя и не вярвам на неастрономически медии. От време на време дават/пишат някоя глупост, за да си покачат рейтинга. Даже съм пуснал цяла тема в "Звездно общество" за периодичните изцепки на дира :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Наистина такива сензационни новини често се появяват в неспециализираните медии, трябва да се четат повече научни публикации от колкото такива статийки. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Наистина такива сензационни новини често се появяват в неспециализираните медии, трябва да се четат повече научни публикации от колкото такива статийки. ;)

Както писах и в други теми, във весниците и телевизиите все се появяват разни информаци за астероид, който ще ни удари след няколко месеца и години, но (за съжаление) никога не ни удря. Или една примерна новина от www.dir.bg:

http://it.dir.bg/2006/04/24/news101691.html

Обърнете внимание на:

"На борда на Прогрес ще има 2,5 тона товар: храна, вода, гориво и апаратура. Космонавтите ще получат 12 тона свежи плодове и зеленчуци, както и топено сирене."

Май на МКС ще правят консерви а? Представете си 12 тона СВЕЖИ плодове и зеленчуци за 2 астронавта. А май и на Прогрес капацитета му няколко пъти по-малко от 12 тона? Немога да спра да се смея :haha:

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Лично аз освен сайта на НАСА друго място за истински новини от този бранш незнам :post-20645-1121105496:

Сигурно на вас професори и др. в Университета ви ги казват ;)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...