Отиди на
Форум "Наука"

Докога Гърция ще паразитира на гърба на ЕС?!


Recommended Posts

  • Глобален Модератор
Словения взима заем, за да помогне на Гърция

Освен, че е принудено да вземе заем, Словения ще трябва да преразгледа и бюджета си Словения ще бъде принудена да вземе заем и да преразгледа бюджета си, за да може да участва в тригодишния план за финансово подпомагане на Гърция.

Общата стойност на помощта от ЕС и МВФ е 110 млрд. евро, а дялът на Словения, която е член на еврозоната от 2007 г., е 384 млн. евро.

Ще съберем необходимите средства за спасителния план за Гърция чрез издаването на ценни книжа или заем на международния пазар, който ще даденм на Гърция с 1% по-висока лихва, заяви министърът на финансите Франц Крижанич.

Словения трябва да се включи с 384 млн. евро в международния пакет от мерки за помощ на Гърция, като първите 144 млн. евро са тази година.

Освен това словенското правителство ще трябва да преразгледа бюджета си и да внесе специален проектозакон в парламента, за да може да участва в спасителния план.

Никоя от страните, които участват в плана за спасяване на Гърция, не трябва да понесе загуби от това, подчерта Крижанич.

Министърът добави, че действията на ЕС и МВФ са необходими, за да се избегне ефект на доминото, който може да доведе до по-голяма криза.

вести.бг

Няколко въпроса:

Как може един малък работлив народ като словенците, който изкарва парите си с усилена работа (а не чрез стачки и протести по цяла година) да се налага да взима заеми и да дава стотици милиони за да могат ония мързеливи плужеци на юг да могат да получават 15 заплати и пенсии без да работят?!

И всяка година ли Гърция ще поглъща по 100 милиарда помощи от ЕС, които да отиват за сиртакита по таверни и 14 пенсии, щото до момента въпреки колосалните помощи там нищо не се е променило?!

И последен въпрос - като влезем в Еврозоната и ние ли ще трябва да ги издържаме тия паразити?!

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 462
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Глобален Модератор

Отговор: Така е, когато и в международните икономически отношения се въвеждат социалистически принципи. Гърците сега протестират, защото искат да вземат и тези пари, без да се проведат икономически реформи. Впрегнали са чак Микис Теодоракис, който на 80 и кусур години се сети сега да проповядва някаква смес от комунизъм и национализъм, само и само да не се наложат в Гърция пазарните реформи, които уж се изискват от нея, за да й дадат пари.

Що се отнася до действието на Словения, най-верочтно финансовият й министър е обвързан с някакви финансови мафии и схеми и просто на гърба на народа си ще получи от цялата тази работа някоя и друга комисионна. Защото аргументът му, че ако Гърция не се спаси това ще повлече голяма криза не е точно верен и не точно Словения ще спаси Гърция.

Какво излиза? Излиза, че една читава икономика ще гарантира парите за Гърция и вероятно ще се задъха от това, т.е. банките-заемодатели ще имат обезпечен, а не "гръцки" заем. Който дава заема - на него е човек министъра. Съд за този, а не министерско кресло.... Гърцки номерца в една читава държава.

Ей така беззащитните по някакъв начин страни стават жертви за години напред. Така се случва в Латинска Америка в някои страни, така се случи и в БГ с дълга преди няколко години.

Икономическата реформа в Гърция няма да се осъществи, защото срещу нея са всички, цялото население. Следователно и тия пари ще бъдат изпапани.

Гърция трябва да се остави да потъне, за да може да впрегне позитивните си ресусри и да се стабилизира и реформира. Иначе ще продължи да нахалства на гърба на цяла Европа.

Да, като влезем в еврозоната, и ние ще трябва :)

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, като влезем в еврозоната, и ние ще трябва :)

Струва ми се, че е крайно време и ние да почнем да протестираме. Най-малкото защото сме по-бедни от гърците и би трябвало да е точно обратното.

Иначе Гърция наистина до голяма степен завлича целия район със себе си. Врътката е следната: редица държави се налага да взимат заеми сега за да ги дадат на маляците, а Гърция после ги връща на германските и френските банки, които вече са се прецакали да инвестират в тая скапана държава, а те така прехвърлят дълга върху държавите от Централна и Източна Европа.

Ама това вече ще е невиждан абсурд да откажат реформите въпреки че са взели пари за тях и искат още! Върховно нахалство, което ЕС безмълвно търпи. Това не мога да си го обясня просто. Ако от ЕС се налага да им дават по 100 милиарда всяка година както е тръгнало, скоро съюза ще се срине.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Европейският съюз е един Съветски съюз под прикритие.

Не виждам какво ще се промени към по-добро, ако проявим принципност и оставим Гърция да потъне - поддържането й на изкуствено дишане е голяма несправедливост - но просто това е една съвършено очевидна за всички несправедливост, докато хилядите други несправедливости, които евроатлантическата интеграция ни натресе, просто ти стават ясни само ако си вътре в нещата.

Кардиналното и принципното решение е едно - да си признаем грешката и да напускаме по най-бързия начин потъващия кораб.

Не знам какво още трябва да стане, за да прозрем, че евроатлантическата интеграция е път за никъде.

Предпоставянето на някакви идеологически ценности над здравия разум винаги е зло.

Шенгения и Еврозоната ни се сервират като новите национални идеали, в името на които трябва да търпим лишения.

Не ги ща.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Що се отнася до действието на Словения, най-верочтно финансовият й министър е обвързан с някакви финансови мафии и схеми и просто на гърба на народа си ще получи от цялата тази работа някоя и друга комисионна.

Нашият Бойко Борисов също е запретнал вече ръкави и зове да помагаме на гърците.

"Братският гръцки народ на нас ни е съсед и във всички случаи ще бъдем

на позиция да се помага максимално на Гърция, за да имаме стабилен съсед"

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел преди заседанието на европейските лидери от Европейската народна партия и на Европейския съвет.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ние от доста години подпомагаме Гърция ефективно, защото десетки хиляди българи работят там, вместо да работят у нас и да помагат за нарастване на нашия БВП(брутен вътрешен продукт).Така че може да засилим помощтта си с още работна ръка.Освен, че Б-я ги подпомага с работна ръка, също оказва помощ и в сферата на сексуални услуги - знаем какви са задълженията на хилядите българки там, работещи като слугини в частните домове, а това не е само пране,чистене и подреждане :tooth:

Редактирано от Зитко
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

България когато потъна през 1996 никой не си мръдна пръста. Та от къде на къде ще помагаме на мързеливите лапачи. Нека потънат и те, пък щом е отживелица ЕС, да се разпада и той, няма да седнем да плачем и за евробюрократите, я.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Върховно нахалство, което ЕС безмълвно търпи. Това не мога да си го обясня просто. Ако от ЕС се налага да им дават по 100 милиарда всяка година както е тръгнало, скоро съюза ще се срине.

България когато потъна през 1996 никой не си мръдна пръста. Та от къде на къде ще помагаме на мързеливите лапачи. Нека потънат и те, пък щом е отживелица ЕС, да се разпада и той, няма да седнем да плачем и за евробюрократите, я.

Защото ЕС реално е Germany-France Ltd. Немците и французите (банките им) дадоха огромни суми на гърците да ги разиграят на Балканите и си затваряха 20 години очите за кражбите и злоупотребите им. Сега Гърция рухна, но ако бъде оставена да потъне, това означава огромни загуби за френско-немските банки. По тази причина всички държави в ЕС сега са изнудвани да спасяват.... френско-немските банки.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Германия и Франция са моторите на Е икономика, затова никой не ги съди, но за ситуацията около Гърция имат не по-малка вина. Ограниченията които налага ЕС върху годишната инфлация са пагубни за икономика, като гръцката. При положение, че Г и Ф генерират огромни бюджетни излишъци, то то е за сметка на по неконкурентните икономики в еврозоната.М оже би затова най-големите кредитори на Гърция в момента са точно Германия и Франция.

............................................няма време - отивам на плаж. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

защо е толкова голям поклона на славяните за гърците - и не се ли чувстват неудобно при такива големи поклони кой би застанал в удобна позиция - истината е, че европейците спасяват Гърция, защото тя има късмета да заема първия банков банкрут в рамките на евросъюза. Вторите - тоест ние- няма да бъдем толерирани.

А защо точно ние - просто е - имаме 30 % внос на гръцки банкрутирали капитали.

Редактирано от didukaimos
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
  • Потребител

Гърчолята винаги са си били и ще си останат едни мърди! Ако има серсеми да им дават по пет зелника, византийците не са виновни (за съжаление)!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това не е авторско мнение, но ми харесва:

До скоро имаше изкупуване и поглъщане на компании, сега вече е на мода изкупуване и поглъщане на държави. В монета Гърция няма изход и ще бъде погълната от Германия, Вече имат достатъчно опит с ГДР :)

Проблема е че Трише се опитва да пречи, за да донесе поне някакви облаги за Франция :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Няколко въпроса:

Как може един малък работлив народ като словенците, който изкарва парите си с усилена работа (а не чрез стачки и протести по цяла година) да се налага да взима заеми и да дава стотици милиони за да могат ония мързеливи плужеци на юг да могат да получават 15 заплати и пенсии без да работят?!

И всяка година ли Гърция ще поглъща по 100 милиарда помощи от ЕС, които да отиват за сиртакита по таверни и 14 пенсии, щото до момента въпреки колосалните помощи там нищо не се е променило?!

И последен въпрос - като влезем в Еврозоната и ние ли ще трябва да ги издържаме тия паразити?!

"+" и от мен!

Харесва ми стила ти..:)!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Когато пътувате по хубавите гръцки пътища, когато виждате от двете страни на пътя разработени стопански площи, когато си купувате плодове и зеленчуци в България, но произведени в Гърция, кога купувате от "Лидъл" в България на цени по-високи от тези в "Лидъл" в Гърция, когато срещнете български гастарбайтери дето ходят да робуват на гърците, когато четете за майки (па макар и ромки) дето си продават децата в Гърция ... замислете се кой е по-добре, кой ще затъне още повече и кой ще се оправи.

Когато пътувате по 5километровата Станишева магистрала или по разнебитени български пътища, когато гледате пустеещите и буренясали ниви, за които обаче някой получава субсидии (макар обикновено от ЕС да ги спират защото видимо се касае за злоупотреби), когато виждате, че все повече близки и познати напускат България завинаги, когато виждате рушащите се разграбени заводи и фабрики, когато гледате оредяващите магазини и сергии по пазарите ... замислете се кой е по-добре, кой ще затъне още повече и кой ще се оправи.

Но това е българинът - радва се, че му гори къщага, защото така може да се подпали и плевнята на съседа.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Когато пътувате по хубавите гръцки пътища, когато виждате от двете страни на пътя разработени стопански площи, когато си купувате плодове и зеленчуци в България, но произведени в Гърция, кога купувате от "Лидъл" в България на цени по-високи от тези в "Лидъл" в Гърция, когато срещнете български гастарбайтери дето ходят да робуват на гърците, когато четете за майки (па макар и ромки) дето си продават децата в Гърция ... замислете се кой е по-добре, кой ще затъне още повече и кой ще се оправи.

Когато пътувате по 5километровата Станишева магистрала или по разнебитени български пътища, когато гледате пустеещите и буренясали ниви, за които обаче някой получава субсидии (макар обикновено от ЕС да ги спират защото видимо се касае за злоупотреби), когато виждате, че все повече близки и познати напускат България завинаги, когато виждате рушащите се разграбени заводи и фабрики, когато гледате оредяващите магазини и сергии по пазарите ... замислете се кой е по-добре, кой ще затъне още повече и кой ще се оправи.

Но това е българинът - радва се, че му гори къщага, защото така може да се подпали и плевнята на съседа.

Напълно си прав, друже.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

гърците си поживяха много добре последните 30г. и харчеха повече отколкото изкарваха ...

в конкретния случай те обаче са по-скоро жертва на гигансткия кредитен балон формиран от западноевропейските държави, САЩ и Япония ...

в никакъв случай не са първопричина ...

истината е че западния свят живее на кредит от края на 70те ... и се опитва да поддържа изксутвено ниски и лихвите и инфлацията ...

невъзможна комбинация ...

естествено слабите звена по веригата гърмят ...

това, което се пропукса за пореден път във всички подобни дискусии е, че в момента не се спасява гърция, а френските и немските банки и че предстои да видим много по впечатляващи фалити и сътресения на държави, които в момента се тупат в гърдите и поучават гърция, а всъщност са в много по-лошо финансово състояние ...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Можеха да вземат кредитите от този балон и да ги влагат разумно, да стоят на краката на икономическите принципи и да станат балканский тигър. А не да лапат. Вината си е тяхна.

Дали предстои да видим или няма да видим впечатляващи фалити е спорен въпрос. Много по-вероятно е да не видим такива фалити, защото който е пред фалит вече се видя.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Наскоро изкарах 10-на дни там. Вярно, че става въпрос за Комотини (старата Гюмюрджина), провинциален град, не го сравнявам с Атина или Солун. А и самите гърци не броят Беломорска Тракия за Гърция. Отделно, че в Комотини гърците са малцинство - пълно е с турци, наши българи-мохамедани (казвам наши, защото, макар и трудно, разбирам родопския им диалект), и така наречените понтийски гърци (пристигнали от необятния СССР през 90-те, и говорещи руски, даже младите, родени вече в Гърция). За пътищата, спокойствието и умното застрояване няма да говоря - каза се достатъчно.

От друга страна - не знам как работи частния бизнес там. Заведенията и магазините са полуотворени :) В смисъл, един магазин работи през седмицата три дни от 9 сутринта до 12 на обед, два дни от 6 привечер до 9 вечер. Събота и неделя е ясно - нищо не работи. Обясняваха ми, че почивали следобед (или предиобед) щото било горещо :) Разлика в температурите в сравнение с Пловдив имаше, но не повече от 1-2 градуса.

А как работят държавните предприятия и институции, не ми се мисли...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Няколко въпроса:

Как може един малък работлив народ като словенците, който изкарва парите си с усилена работа (а не чрез стачки и протести по цяла година) да се налага да взима заеми и да дава стотици милиони за да могат ония мързеливи плужеци на юг да могат да получават 15 заплати и пенсии без да работят?!

И всяка година ли Гърция ще поглъща по 100 милиарда помощи от ЕС, които да отиват за сиртакита по таверни и 14 пенсии, щото до момента въпреки колосалните помощи там нищо не се е променило?!

И последен въпрос - като влезем в Еврозоната и ние ли ще трябва да ги издържаме тия паразити?!

Словения е един от окръзите на Австрия. Икономически.

Няма да поглъща. Ако ще с кръв ама ще им свият дисагите....

За сега няма да влезем. Имат си достатъчно дриплювци. А пазарът и така и инак е отворен за тях.

:post-70473-1124971712: :post-70473-1124971712: :post-70473-1124971712:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето една хубава статия, за това какво и как се е случило в Гърция:

http://www.vanityfair.com/business/features/2010/10/greeks-bearing-bonds-201010?fb_ref=social_fblike&fb_source=home_oneline

На кратко ше цитирам само някои акценти от статията:

  • The Greek people never learned to pay their taxes .... because no one is ever punished. It’s like a gentleman not opening a door for a lady.
  • When Papaconstantinou arrived here, last October, the Greek government had estimated its 2009 budget deficit at 3.7 percent. Two weeks later that number was revised upward to 12.5 percent and actually turned out to be nearly 14 percent.
  • The Ministry of Agriculture had created an off-the-books unit employing 270 people to digitize the photographs of Greek public lands. The trouble was that none of the 270 people had any experience with digital photography. The actual professions of these people were, like, hairdressers.
  • Add it all up and you got about $1.2 trillion in debts, or more than a quarter-million dollars for every working Greek.
  • The national railroad has annual revenues of 100 million euros against an annual wage bill of 400 million, plus 300 million euros in other expenses. The average state railroad employee earns 65,000 euros a year.

Статията е дълга (7 страници), но е доста интересна. Приятно четене. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

На хитрягите обаче им оптуснаха парите.

Може всичко един театър да е, че са бедни, за пари.

А ние се показваме, че сме стабилни и няма пари нищо, че сме голи и боси , това кой го гледа, важно е да има чифте пищови, те и на гол тумбак може да се носят.

Редактирано от miroki
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Сега, дългата обедна почивка, която е често срещана на тази геогр. ширина, но е най-популярна с названието й от Испания - "сиеста" наистина е заради горещините. Значи работния ден пак си е 8 часа, но не примерно като у нас от 8 до 17ч. (с 1 час обедна почивка), а от 6 до 10 и после ОТ 16 ДО 20ч. Но нашите социкономисти, дето знаят само как се обират мандри им е трудно да го схванат и затова дрънкат глупости по медиите.

Точно в Гърция парите отпуснати от Европа са вложени много добре, докато у нас са присвоени. И разликата с България е очевадна. Въпросът не е само че са отпускани пари, но и че там са вложени по предназначение, а тук са отишли за апартамент на Гоцевия син на пъпа на Париж. Ясно се вижда и че напредъка на Гърция е сегашен, а не си е от някакво старо развитие. От по-стария масов транспорт - влаковете, т.е. онова дето се е правило преди светлата година 1944, там нещата са доста по-зле отколкото у нас. Но що се отнася до по-новия транспорт - шосетата, там са на светлинни години преди нас. Та ясно си личи, къде парите на ЕС са усвоени и къде присвоени.

Но в гърция наистина е направено много в областта на транспорта, земеделието, туризма, комуникациите. А за чиновническия щат в Гърция, как да кажа. Може да не е като в някои други държави в Европа, но като се види, че техните адм. сгради са със сравнително скромни размери, а в нашите селца кметствата са с размер за цяло министирство, лесно може да се сметне къде се пилеят по-неразумно парите.

Може по-напредналите държави в ЕС да критикуват Гърция, ама нека ние първо ги стигнем, че после и да се ежим. Ясно е, че тъй като ходим да им слугуваме, ни се е паднал случай да позлорадстваме и гледаме да го направим докато може на максимално, защото е ясно, че ние пак ще овесим носове и ще продължим да им слугуваме.

Пък то си имаме и една хубава поговорка: "Юнак вино пие, бунак лозе копае".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мдааа...Ще се копа....

То добре, че беше Бай Тошо, да има сгради на кметствата, че иначе, не искам да си представям, още щяха да са налице фургоните.

Та това , че ги има е добре. Лошо е като ги няма.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...