Отиди на
Форум "Наука"

Моята собствена теория за Бога,дявола и края на света


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте на всички,аз съм ученик,но вчера ми хрумна една много интересна теория.Потърсих материали в интернет вечерта и оформих интересен материал-мисля,че доста от нещата си имат обяснение,надявам се да ви хареса!

Истината е една и според мен е неоспорима-Бога и Дявола са извънземен разум.Още преди милиони години,когато човекът още не е съществувал,Дяволът и Богът са подписали най-великия договор на всички времена.

Като представители на два различни по своите цели и намерения извънземни рода,двамата се споразумяли.Дяволът оставил на Бог планетата Земя,но при едно условие-когато злото в хората надделее над добрите дела,

тогава Дяволът ще се намеси и ще вземе своето.Това ще е момента на края на света,моментът,в който Бог ще е безсилен да спаси Земята.2012 няма да е годината на края на света-това ще е началото на една нова

епоха в човешкото развитие с идването на шестата раса в лицето на децата индиго и кристалните деца.На тази дата хората ще започнат да се осъзнават и ще разберат,че съдбата на планетата е в техните ръце,

както и съдбата на всички земляни.Превесът на добрите дела над злото ще спаси света и така няма да се стигне до идването на Дявола на планетата и до дена на Страшния съд.А дотогава Дяволът ще обитава

планети,близки до Земята,възможно е и да живее тук http://vbox7.com/play:9dfd57f9&al=1&vid=4620333 .И Бог,и Дяволът са висш разум,идващ от място извън нашата планета.Те не са всички извънземни-те

просто имат интерес към нашата планета.

Замисляли ли сте защо Библията ни кара да вършим добри неща?

Защо всички виждаме Луната само от едната й страна?

Как е възможно Иисус да възкръсне и възможно ли е това?

На какво се дължи невероятната дарба на Ванга?

Отговорът се крие в извънземните.

Християните изучават Библията като своя нормативна книга, която дава насоки за живота. В нея те откриват послание от Бога (словото Божие):

Защото всичко, що е било писано от по-напред, писано е за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда. (Послание към римляните, 15:4)

Библията е паметник на историята на човечеството. Тя е една от най-старите книги, в която по своеобразен начин е асимилирана и обогатена мисълта и мъдростта на древните Месопотамия, Египет и Гърция.

Всъщност Библията е знак от добрият извънземен разум,наречен Бог,че точно доброто в нас,хората,ще ни избави от края на света и ще ни помогне да живеем революционно.Основата е в нашето виждане и персонален

мироглед.Светото писание е писано от добронамерени извънземни,като целта им е да ни покажат правилния път за развитие на човешката раса без намеса на Дявола.

2007 година според “Кодът на Бибилията” е началото на Армагедон, който ще продължи до 2012 година.

Това е и последната година от календара на маите и границата в предсказанията на Нострадамус. Отвъд 2012 г. Земята ще е коренно различна.

“Кодът на библията” е компютърна система за откриване на кодирани и криптирани съобщения в свещените текстове чрез използване на специална програма. Неин създател е израелският математик проф. Елия Рипс.

Компютърът елиминира пространствата между думите и пресява единния текст на определени интервали, търсейки предварително зададени фрази или имена. Над 5000 са откритите досега библейски кодове, които

разказват с места имена и дати за Христовата смърт на кръста, Втората Световна война, Хитлер, холокоста, Хирошима, Колумб, Айнщайн, атомната бомба, краят на СССР, катастрофата на совалката :Колумбия”,

убийствата на Джон и Робърт Кенеди, атентата срещу израелския премиер Ицхак Рабин (1995 г.), атаките срещу Световния търговски център (2001), бомбените атентати в Мадрид (2004) и Лондон (2005), Антихриста,

глобалното затопляне и потенциалния атомен апокалипсис.Думата тероризъм присъства в един от библейските кодове до “световна война”, “трета”, , “атомен холокост”, “атомно оръжие”, “Йерусалим”, разкрива

американският журналист Майкъл Дроснин. Армагедон ще започне с терористичен акт срещу Йерусалим, убеден е той. Код от “Второзаконие” гласи “Атомен Йерусалим – Рамала – внезапно – анихилация – унищожение

– руини – поразен – дим – смърт – паника - терор – сълзи”.Досега в Бибилията са засечени 9 кода или матрици започващи с думата “Армагедон”, 15 кода, съдържащи израза “трета световна война”, 14 кода с

“атомна бомба”, “атомен холокост” или “код на атомната бомба”, 31 със “смърт”, 10 с “кръв” и 19 с “терор”.

Има още нещо интересно около Библията-гениялният и математически дизайн>>>>>

Преди много години един велик математик на име Иван Панин направи някои впечатляващи открития относно библейската математика. Панин беше гений в математиката. Той беше признат за един от десетте мъже в неговата област по целия свят на времето си. През 1882 година той се дипломирал в университета Харвард. Малко след дипломирането си станал християнин. Знаел перфектно гръцки и еврейски език. Нито гръцкият, нито еврейският имат числа, но вместо това използват букви от азбуката си, за да представят цифрови стойности. Знаейки това, Панин започнал да замества цифрови стойности с букви, докато изучавал Библията. Докато изучавал заместените числа, той бил учуден от невероятно детайлният математически дизайн, който изпъквал пред него. Запленен, той продължил изучаванията си! Колкото по-дълбоко навлизал в Библията, толкова повече бил убеден, че математиката би могла да отключи някои дълбоки тайни в тази велика Книга.

Стих по стих, глава по глава, книга по книга, цялата Библия е написана със същия невероятен математически дизайн, който стои много над способността на физическия ум да го създаде. Този вид дизайн вероятно не би могъл да бъде завършен от човешкия ум.

Тогава Панин започнал да проучва спорните стихове в Библията. Стихове, които някои учени отхвърлят въз основа на твърдението, че някои „прекалено усърдни” преписвачи са ги добавили. Много библейски учени например отхвърлят пасажа Марк 16:9-20, защото смятат, че тези стихове липсват в някои главни манускрипти. Според изследването на Панин тези стихове съдържат същия невероятен математически дизайн.

Панин свидетелства, че неговата работа без съмнение доказва, че Библията е написана по разработен математически модел, който изключва всякакъв шанс или случайност. От тогава насам, до неговата смърт през 1942 година, Панин прекара времето си, доказвайки чрез математиката истинността на Библията. Всички знаем, че математиката е точна наука. Тя не може да бъде фалшифицирана!

Базирайки се на проучването си, Панин направи следните твърдения:

№ 1: Нито едно човешко същество не би могло да напише Библията!

№ 2: Математическият дизайн на самото Писание е бил извън досега на човешкия ум. Той бил награден от Фондация ”Нобел Рисърч” за математическото му проучване на Библията. За да подкрепи твърдението си пред Фондацията, той представил 43 000 листа с доказателства, съдържащи неговата работа! Твърдението му пред същата фондация било следното: „Святата Библия е непогрешимото Божие Слово!”

От Фондация ”Нобел Рисърч” му отговорили: „Колкото по-дълбоко навлизаме в нашите изследвания, ние намираме поразителни доказателства в полза на вашето твърдение!”

След това Панин отправил предизвикателство чрез нюйоркския вестник „Сън” към девет известни „библейски критици” по негово време публично да опровергаят неговото твърдение. Когато абсолютно никой не приел предизвикателството му, той отправил същото предизвикателство посредством всички водещи вестници по света, за да може всеки публично да опровергае неговото твърдение! Предизвикателствата бяха отправени преди повече от 60 години, но до днес никой не се е появил да опровергае тези твърдения.

Доктор Панин твърдеше, че математически” доказва, че всичките 66 книги от нашата Библия са написани от Бог! Независимо, че човешка ръка е написала думите в Библията, Бог е Този, който ги диктува! Нашата Библия твърди същото: „…защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога, движени от Святия Дух” (ІІ Петрово 1:21).

Още едно доказателство,че Бог е извънземно,е следната статия :

Лятото на 1357 година. Френският рицар Жофроа дьо Шарне показва за първи път в църквата на родното си градче Лири парче жълтеникава ленена тъкан с дължина 4,40 и ширина 1,13 метра. В средата му се виждат две изображения, показващи отпред и отзад гол мъж, чиято глава е отделена от тялото. Платното е обявено за свещена реликва - предполага се, че в него бил увит трупът на разпнатия Христос. След 6 десетилетия Маргарет, внучката на рицаря, го продава на херцог Луи Савойски. Минават векове. Светинята няколко пъти сменя собствениците си и в края на 1578 г. се озовава в църквата на Торино. Оттогава я наричат Торинската плащаница.

През 1898 г. в Париж е организирана международна изложба на религиозното изкуство. В нея участва и Торинската плащаница - представят я като зле съхранявана творба на древни християнски художници. Преди закриването на изложбата на фотографа Секондо Пиа е възложено да я снима. Той проявява негатива и се вцепенява: на тъмния му фон се появява портретът на Исус в цял ръст. Удивлението е обяснимо - тогава се е приемало, че възрастта на плащаницата е близо 2 хилядолетия, а фотографията е едва на 69 години! Кой и как е заснел свещената реликва?

До днес този въпрос няма приемлив отговор. Ясно е само едно - нито един древен художник не би могъл да сътвори негатива, защото той е почти изцяло невидим.

По темата "Торинска плащаница" са изписани тонове хартия. Проведени са безброй международни конференции.

Свещената реликва е фотографирана в различни части на спектъра

Изследвана е от физици, химици, палеоботаници, изкуствоведи, археолози, лекари, криминалисти и дори нумизмати. Всички са на мнение, че тя е древна и не е сътворена от художник.

Американският физик Джефри Картър изказва хипотезата, че изображението на Исус е резултат от радиоактивно облъчване на тялото му. Но откъде се е взела въпросната радиоактивност? Тя е резултат от възкръсването, което се съпровождало от ядрени процеси, предполагат някои учени. Според тях "...Спасителят напуснал гроба си в нова плът и започнал да се просмуква през затворени врати".

Потвърждение на тази хипотеза е фактът, че това, което не се забелязва на плащаницата с просто око, е видимо на фотографиите.

През октомври 1986 година папа Йоан-Павел II дава съгласието си за въглеродно датиране на свещената реликва - изследване, показващо възрастта на обекта. Резултатите са готови след 24 месеца. Те сочат с точност 99,9 процента, че тъканта на плащаницата е произведена в периода 1260-1390 г. С други думи, тя е фалшификат. Мнозина специалисти предполагат, че изображенията върху нея са дело на Леонардо да Винчи който сътворил нещо като първата фотография в света. Тази версия е представена особено интригуващо в книгата на Лин Пикнет и Клав Принс "Предизвикателството на Леонардо да Винчи - Истината за Торинската плащаница" на издателство "Мириам".

Джон Джексън, експерт по лазерна оптика от щаба на американските военновъздушни сили, анализира плащаницата със супермодерна технология на НАСА и установява, че възкръсналият Исус буквално се е изсулил от платното, с което бил увит трупът му. Важна подробност: плътността на Христовия образ зависи от разстоянието между тъканта и тялото, покрито с нея - линиите са по-ярки там, където платното било по-близо до плътта.

С други думи, трупът на Исус е облъчван, но не изотропно, т.е. от всички посоки, а само отгоре.

Физикът Тадеуш Трен от университета на Торонто обяснява: "В даден момент изтерзаното Христово тяло изчезнало, неговите протони и неутрони се разложили на пиони, мюони и електрони, които "бомбардирали" покрова и "нарисували" образа на Спасителя". Коя е причината за скорострелното разпадане на протоните и неутроните на по-малки елементарни частици? Намесата на извънземни същества, убедени са много специалисти и лаици. Според тях хипотезата "участие на пришълци от Космоса" обяснява чудесно възкръсването на Исус. Впрочем

как става това възкръсване

Според познатата на всички ни история Христос е разпнат на кръста в петък и е положен в гроб, чийто вход е залостен с огромен камък, пред който бди специална стража. Мнозина учени смятат, че сценарият оттук нататък няма нищо общо с църковния канон. Те твърдят, че събитията, залегнали в основата му, са описани в главата "Възкръсването на Христос" на произведението "Законът Божи", чийто автор е Преподобният Серафим.

В полунощ на събота срещу неделя "небето се отваря" и от него с огнена колесница на Земята слиза ангел в искрящи бели одежди.

Пришълецът пристъпва към камъка, преграждащ входа на Исусовия гроб, и той изведнъж се отмества. Ужасените войници се разбягват.

В ранното неделно утро Мария Магдалена и няколко други жени, приготвили благовонно миро, посещават мъртвия Христос, за да намажат тялото му с ароматната течност. "Делегацията" се втрещява: "онзи" камък е отместен. Сащисването е още по-голямо след констатацията, че божественият труп е изчезнал. Ангелът с искрящите дрехи успокоява посетителките: "Не се страхувайте от мен и не търсете Исус там, където бе положено тялото му, защото той възкръсна и се намира на друго място". Ужасените жени понечват да избягат, но

неведома сила не позволява да мръднат

Ето и финалът. От небето слизат още два ангела в искрящи бели одежди, заръчват на уплашените до смърт създания да не скърбят за Спасителя и да го почитат до края на живота си и се изпаряват яко дим.

Тълкувателите на "Възкръсването на Христос" смятат, че ангелите всъщност са пратеници на високоразвита вселенска цивилизация. Те се появяват на планетата ни, която отдавна наблюдават, за да спасят разпнатия Исус.

Ако всичко това е вярно, загадките, свързани с Торинската плащаница, тутакси отпадат. Отпада и мистерията, позната като възкръсване на Спасителя.

Засега няма доказателства в полза на хипотезата, че извънземни имат пръст в Христовото възкресение. Това обаче съвсем не означава, че те не са участвали в него.

Още египтяните са създали гениални постройки и са имали върховни постижения в областта на науката.Маите също.Просто е имало по-напреднали технологично за времето си цивилизации,които са общували пряко с

извънземните разуми.Доказателства за това обаче няма.Въпреки това има множество неща,които водят до извод,че най-вероятно маите и египтяните са имали връзка с извънземни:

Уникална находка на хиляда години открили мексикански археолози от Националния институт по антропология.

На полуостров Юкатанучените разкопали 11 подземни каменни храма, 100-метрова пътека и няколко пещери, в които открили следи, че са обитавани от маи.

Според древните предания на маите такива пещери служели не само да приютяват хората от лошото време. Те били и портали към други измерения.

Днес част от подземното пространство, което изследват археолозите, е наводнено, но се смята, че съществува някакъв изход, който може да преведе човек в друго измерение.

Според мексиканските легенди, той се намирал в подземен град на маите.

Интересното е, в много от подземните помещения археолозите открили човешки кости, което ги навело на мисълта, че за да преминат през подземния портал в друг свят, маите са извършвали жертвоприношения.

Фараонът Ехнатон, съпруг на Нефертити, която му ражда 6 деца и се смята за най-красивата жена на древността, бил извънземен. Такава теза развиват учени, цитирани от МИГнюз. Ехнатон, чиито останки са открити в далечната 1907 година, имал твърде издължено лице със змиевидно изражение, яйцевиден череп, силно изтеглена назад тилна част.

Вместимостта на този череп е 1.5 пъти по-голяма, отколкото при обикновените хора. Пръсти - като паешки крачка, стъпала като перки, огромен тлъст задник и женски гърди.

Учените обаче и досега не са 100% убедени, че останките принадлежат именно на Ехнатон. Този череп истински ме порази, заяви известният египтолог проф. Доналд Редфорд и обеща да го изследва най-подробно.

Ъруин Брейевман от Йейл смята, че фараонът е бил обезобразен от генетични отклонения. Той обаче открил едновременно проявление на няколко мутации: синдрома на Марфан, който удължава крайниците и лицето и прави пръстите като на паяк; синдромът на Клайнфертел кара организма да произвежда голямо количество женски полови хормони, което води до гинекомастия - поява на голяма женска гръд; синдромът на Фролих пък провокира складиране на мазнини по седалището и бедрата. А главата се издължила назад, тъй като в детството му рано се сраснали костите на черепа.

Поне два факта пречат да се приеме, че фараонът е бил просто един болен мъж. Тези синдроми не се срещат наведнъж, а поотделно се проявяват само външно. Мъж, страдащ поне от един от тях първо е импотентен с микроскопичен полов орган и второ е безплоден.

Ехнатон обаче, както свидетелстват историческите хроники, не бил нито едното, нито другото. Той имал внушително мъжко достойнство - нереално в съчетание с женските гърди и бедра. Държал огромен харем, имал две официални съпруги и повече от 10 деца. Само красавицата Нефертити му родила 6 дъщери.

Тутанкамон е син от втората му жена - Хия, за която се знае много малко. Освен това женствената фигура на Тутанкамон е сериозен довод в полза на това, че именно Ехнатон е бил негов баща.

Уфолозите пък смятат, че генетичните отклонения са резултат от експерименти на извънземни и по-точно гущероподобни същества, долетели от района на Сириус. Те се споменават от много древни народи, включително египтяните, шумерите и догоните. Разбира се извънземните едва ли са имали преки сексуални контакти с обитатели на Земята. По-скоро чрез изкуствено оплождане влагали свой генетичен материал в човешки яйцеклетки.

МАИТЕ-Тези тайнствени жители на американския континент през древността са постигнали невероятно развитие в математиката, астрономията, строителството, архитектурата и културата. Постиженията им са

изумителни и необясними поради факта, че маите не са познавали основните оръдия на труда като например металните сечива, не са използвали каруци или товарни животни, но са разполагали с най-сложния календар,

който предизвиква редица въпроси и теории до днес, включително и за края на света. Тоест, маите на се вписват в представите ни за примитивни човеци, живели преди повече от 3000 години. Тяхната култура и

цивилизация е била твърде развита за времето си, но остава въпросът на какво се дължат тези познания и умения и най-вече на какво се дължи мистериозното им изчезване?

зимното слънцестоене на 21.12.2012 г.,

когато е точният край на всички отброявания на древните маи

Този 5-и и завършващ период е започнал на 13 август 3113 г. пр.Хр. Маите са записали тази дата като 0.0.0.0.0. С нея започва писането на историята в съвременния смисъл на думата, първите цивилизации на

Египет и Месопотамия се зараждат, патриархатът набира сила като основна форма на управление. Може да се каже, че съвременните култура и ценности водят своето начало от този древен момент. Щом маите така

точно са отгатнали началото, защо да не им повярваме и за края? Последният отрязък от времето ще завърши отново с дата, отбелязана като 0.0.0.0.0. Това показва пълното завъртане по колелото на времето.

Този завършителен оборот носи енергията на предишните 4 цикъла от по 5200 години. С набиране на скорост от въртенето те са оставили своя отпечатък, влели са от силата на енергията, която ги е обуславяла,

за да бъде последният най-пищен, но и най-драматичен.Те виждат ерата на материализма, белязана със силно откъсване от природния живот и единението със Земята. Дават на тези крайни дни името „олин” - „ол”

означва съзнание. По този начин искат да ни предупредят, че от нашата съзнателност като пазители на Земята зависи развоят на събитията през последните години, оставащи до 2012 г., следователно зависи как

ще навлезем в новата епоха, започваща насетне.С края на своята календарна система маите не ни обричат на апокалипсис, а ни подсказват, че идва коренна промяна на съзнанието. Те говорят много за събуждането

на човешкия дух след дълъг период на духовна пустота и упадък, особено в последните 7 интензивни години от 2005 до 2012-а.

Шестата раса-Преломна за развитието на човечеството ще бъде 2012 година, обяви пред журналисти в Пловдив руският учен д-р Алексей Шадрин.Шадрин поясни, че предстоящият вибрационен преход през 2012 година

бил нормален и позитивен процес за Земята, тъй като се случвал периодично. При него се повишавала вибрацията на планетата и тя преминавала в ново еволюционно състояние."На хората ще им се наложи да се

адаптират към изменилата се планета и ние сме длъжни да им помогнем да преодолеят този период максимално безболезнено, казва д-р Шадрин, цитиран от БТА. Иначе рискуваме вместо благополучен еволюционен скок,

да се получи период на "тъмни векове" в човешката история, допълни той. Според Алексей Шадрин идва времето на шестата раса, така наречените хора "индиго".Особеност на този скок, който предстоял през

2012 година, била безболезнената замяна на сегашната пета реса с шестата раса. Терминът "индиго" се появил неотдавна, но хората, които го представлявали, съществували от самото начало от създаването на човешката раса.

Още един факт,който не е за изпускане е,че вождовете на много от древните племена са изпадали в транс след прием на различни растения и екстракти от тях с различни веществав тях.Едно от тях е DMT.

DMT-МТ е един от най-силните природни халюциногени, индолов алкалоид от групата на триптамините. Съдъжа се в много растения, в организмите на животни, но също и в човека (много малки количества), където

ролята му засега не е точно установена.Халюцинациите най-често са свързани с космическото пространство, планети, извънземни, чужди и непознати светове и същества, цивилизации от неизследвани части на космоса.

Възможно е възприемането на извънземни езици и послания, но преживявания в открития космос като цяло. В подобен стадий няма усещане или спомен за трип или взимане на някакво вещество, породило състоянието.

Това, което пътешественикът вижда и усеща е неговият свят.При големи дози приети венозно се забелязват халюцинации необясними с думи, до степен по-голяма от разширение до достигане размер на цяла вселена,

огромен космически екстаз. Част от тези преживявания се свързват силно с така наричани "духовни преживявания", силно променящи представата на човек за света, дори и след трипа. Описват се като достигане

на нещо по-дълбоко, разбиране на истинската същност на вселената, красота и усещане за хармония и цялост с нея.

DMT

60 доброволци в САЩ са инжектирани с ДМТ /диметилтриптамин/ - най-силното психеделично /гранично с наркотика/ вещество. Резултатите са смайващи и от 1995 г. преобръщат съвременната психиатрия. Сега те се издават и у нас в книгата "ДМТ - молекулата на духа", представена в книжарница "Буквите" на ул. Алабин. Автор е проф. Рик Страсман, психиатър в Ню Мексико, САЩ.

"Виждам тунел и в края му бяла светлина!", "Ето ги извънземните, те ме изнасилват!" - това са голямата част от предизвиканите реакции у 60-те доброволци на проф. Страсман. Инжектираното вещество ДМТ е предизвикало у тях известните предсмъртни видения, описвани от хора, изпаднали в клинична смърт. У други доброволци са осъществени срещи с извънземни форми на интелект.

Възможно ли е, или ДМТ е халюциноген като много други? Или е вход към паралелна реалност... Шокиращите резултати от експеримента на проф. Страсман биват потулени от официалната наука. Психиатрията със замах ги определя като фантасмагории, породени от наркотик. Защо? Изненадата е, че ДМТ не е наркотик, а се произвежда от човешкия организъм!

Молекулите ДМТ чакат в една мъничка жлеза на мозъка - епифизата. Именно нея индусите сочат като седмата чакра, а западните мистици наричат "седалище на душата". Съвременната медицина с нежелание признава, че функциите на епифизата не са достатъчно проучени. Знае се, че тази жлеза в мозъка на земноводните има много близка структура до тази на окото. И затова я наричат "трето око". При човека тя е дълбоко скрита в мозъка и е в областта на фонтанелата. Именно тя редактира сведенията от петте сетива. Изследванията на проф. Страсман дават сензационни резултати. Молекулата ДМТ не се появява в човешкия ембрион още със зачеването. Тя сякаш "се спуска свише" точно в 49-ия ден след зачатието. 49 дни трае периодът между смъртта и новото раждане - обясняват тибетските мистици. Тогава духът прониква в зародиша и започва да се оформя човешко същество. В този миг започват и разликите с останалите биологични видове на Земята.

Проф. Д-р Връбка Обрецова, патобиохимик: ДМТ е братовчед на известния ни серотонин. А ние, лекарите, знаем, че сератониновите лекарства са най-модерните в психо-фармакологията. За мен проф. Страсман е извършил подвиг с клиничните си изследвания с психеделично /гранично на наркотиците/ вещество върху 60 доброволци. Питам се защо нашият организъм произвежда веществото ДМТ? Вероятно то помага на съзнанието ни да преодолява болката в критични моменти като раждане, предсмъртни състояния... И така духът да побеждава тялото. ДМТ е скрит в епифизата, която е в мозъка, но не е мозъчна жлеза, а ендокринна. Посредничи между нормалната сетивност и екстрасензорната - тази на екстрасенсите. И спомага за получаване на директна космическа информация.

Също така според мен и дарбата на ясновидците се дължи на намесата на висш извънземен разум.Чрез гадателите извънземните искат да ни накарат да вникнем в същността си и в това,че сме само една миниатюрна частица

от Вселената.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Здрасти

Оставям само тази тема, останалите се повтарят 1/1 с нея. Явно нещо е зациклил компютърът ти.

Що се отнася до теорията ти, според мен трябва да я преразгледаш. Въздействието на различните вещества върху психиката има малко общо с извънземните, които липсват по начало.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Е, ще поживеем, ще умрем, пък ще видим :)

П. П. Инак - добре дошъл във форума, хубаво е като пишат и ученици.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здрасти

Оставям само тази тема, останалите се повтарят 1/1 с нея. Явно нещо е зациклил компютърът ти.

Що се отнася до теорията ти, според мен трябва да я преразгледаш. Въздействието на различните вещества върху психиката има малко общо с извънземните, които липсват по начало.

КГ както винаги остър и справедлив.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Наистина похвално, но съм сигурен, че ще започнеш да надграждаш тази си теория. Имаш добър поглед, разбира се, малко първичен, но все пак е поглед.

Пожелавам ти един ден да се срещнеш с някого, който не е от нашата планета, макар и да я посещава от столетия и да е живал на нея повече отколкото е средния човешки живот.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Много по-добре е да се обърнеш към здравия смисъл и логиката. Извънземните са приключил въпрос дори в популярната литература.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това си е моя собствена измислена теория,не е казано,че трябва да е правдободобна и да отговаря на реалността.Просто трябва да се замислите за едно-краят на света или така наречения Апокалипсис ще си го направим ние самите-след по-малко от 1000 години земята няма да е това,което е.Сами си унищожаваме планетата,а и е твърде вероятно да има ядрена война,която ще е пагубна.

Ако се научим да бъдем добри и надявам се,някой ден да се изкоренят всички отрицателни качества в хората,ще живеем десетки пъти по-добре от сега и ще сме много по-щастливи.Всичко ще напредва с огромни крачки за минимално време.Технологиите ще прогресират както никога досега.Хората обаче са лакоми и нагли и едва ли ще доживеем 7 милиарда по цялата планета да се променят.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Супер. Наистина е готино, че си си измислил теория. Или че поне си я полуизмислил-полусъставил. С времето ще ти стане интересно да си я променяш и да си я правиш по-достоверна. Накрая може да се окаже, че си се хванал да следваш философия. Или физика :)

И не е вярно, че всеки го бива да учи. Някои цял живот не се научават как да учат ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Просто трябва да се замислите за едно-краят на света или така наречения Апокалипсис ще си го направим ние самите-след по-малко от 1000 години земята няма да е това,което е.Сами си унищожаваме планетата,а и е твърде вероятно да има ядрена война,която ще е пагубна.

Всичко ще напредва с огромни крачки за минимално време. Технологиите ще прогресират както никога досега.

Хората обаче са лакоми и нагли и едва ли ще доживеем 7 милиарда по цялата планета да се променят.

Не случайно съм удебелил последното ти изречение, което е част от отговора, на въпроса, който неминуемо един ден ще си зададеш: "Как сме се появили толкова раси на тази планета?"

А дали ще се променят... не, просто Планетата си има механизми за самопочистване.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това си е моя собствена измислена теория,не е казано,че трябва да е правдободобна и да отговаря на реалността.Просто трябва да се замислите за едно-краят на света или така наречения Апокалипсис ще си го направим ние самите-след по-малко от 1000 години земята няма да е това,което е.Сами си унищожаваме планетата,а и е твърде вероятно да има ядрена война,която ще е пагубна.

Ако се научим да бъдем добри и надявам се,някой ден да се изкоренят всички отрицателни качества в хората,ще живеем десетки пъти по-добре от сега и ще сме много по-щастливи.Всичко ще напредва с огромни крачки за минимално време.Технологиите ще прогресират както никога досега.Хората обаче са лакоми и нагли и едва ли ще доживеем 7 милиарда по цялата планета да се променят.

НЕ!

Може да мислиш, че е твоя, но си е компилация. Е изчетох я, но ми беше мъка. Предполагам, че си преоткрил нещо си (както аз формулите на Вийет ;)), ако е така твоя си е. Сега за края на света ;). Преди време стана на въпрос и щерка ми (тийнерджърка), спомена, за края на света и че знае кога ще умре (както и всички). Следваше сложно обяснение, което (много ясно) не я убеди.

Ако се научим да сме добри. КАК ииии КОЙ или кои?

Тази идея е преекспонирана в края на 50-те и в началото на 60-те.Тук може и малко по-късно.

Я един въпрос! Ти не си ли хора? Не си ли нагъл и лаком? Как (ей така) стигна до тоз ФУНДАМЕНТАЛЕН извод? КАКВО Е ЩАСТИЕТО? Не крещя подчертавам просто. Има много литература по въпроса.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз също смятам, че това е компилация.

Но има и друг съществен проблем. Това не може да бъде наречено теория.

Съществува утвърден научен подход за създаване на теории. Виж Карл Попър за повече информация.

Аз бих нарекъл идея ти - частна хипотеза, но дори и хипотезите трябва да отговарят на някои условия. Например трябва да бъдат съобразени с Бръснач на Окам и т.н.

Твърдението, че Бог и Дявол са извън земни създания, вкарва "теорията" в областта на неподлежащите на доказателство твърдения, които трябва да бъдат приети на доверие. А това обезценява идеите ти.

. . .

Та като заключение само мога да кажа, че нещо за да стане нещо теория, се изисква доста работа... Представяне на доказателства подкрепени с наблюдения, правилни логически изводи и т.н.

. . .

Пожелавам ти успех и се надявам един ден да прочета теорията ти - обоснована и завършена!

Поздрави Б.Б.

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Чудесно! Аз това имах предвид под "описание на света".

В началото научаваме кое какво е. Маса, стол, боичка и пр. Детето знае какво е боичка. То не може да я опише, но я познава и може да я посочи. По късно започват да се правят (пре-откриват) все по-дълбоки взаимовръзки между предмети, идеи, мечти и пр. Все пак ние живеем живота си според нашите си теории. Макар и в някои отношения той се случва според писаното в учебниците.

Ако всеки трябва да пре-открива връзките - в контекста използуван от сириус, ще стигне ли един човешки живот да бъдат открити дори някаква минимална част от тях?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Нека мисли момчето. Мен понякога ми е криво, че още като по-малък почнах да приемам нещата, както са си. Не казвам, че нямам илюзии и заблуди, просто някак още като ученик реших, че каквото и да има по света, не аз ще го променя. Което е жалко. По-добре човек да си помечтава от време на време. Как сме щели да станем по-добри и прочие. Това са хубави мисли като за ученик. Дори и да не са докрай оригинални.

Иначе за логическия бръснач е вярно. Хубаво е дори най-частната хипотеза да се стреми към логическа завършеност. Това дава по-голямо лично удовлетворение от измислянето (или компилирането) на фантазии.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ааа има много примери от този тип в IT бранша. Основателят на DELL е учил до трети курс, Бил Гейс също не може да се похвали с особено висока степен на образованост, но това не им пречи да са добри бизнесмени. Те може би имат усет да усетят дефицита на даден пазар и съответно да го запълнят, но това каква връзка има с научните открития?

. . .

Аз не мога да се сетя за някой учен работил през последните стотина години, който да е направил значимо научно откритие без да е запознат с научните хипотези и/или теории, разработени от предшествениците му.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Нека мисли момчето.

. . .

Разбира се, нека мисли! Трябва да се мисли.... Колкото и шаблонно да звучат подобни изявления..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Разбира се, нека мисли! Трябва да се мисли.... Колкото и шаблонно да звучат подобни изявления..

Прав си, другарю, че се изказах като врял и кипял (и вече спрял да мисли) апаратчик :D "Ние навремето сме мислИли, сега път на младите, те да му мислАт!" :P

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Прав си, другарю, че се изказах като врял и кипял (и вече спрял да мисли) апаратчик :D "Ние навремето сме мислИли, сега път на младите, те да му мислАт!" :P

Честно казано ... аз извИзирАх моето писаниеь за "требването от мислеьнето", а то неволно получило се двусмислие..:P

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

***

Но ако се отдадем на една тясна дисциплина, оставаме слепи за огромната останала част.

Времето на енциклопедистите е отминало.:-))

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Уви, уви, Богданов е прав.

Изобщо, това ирационално недоверие към научното познание може и да звучи възвишено, но всъщност е вредно. Разбира се, човек вече не може да е чак енциклопедист, но все още може да бъде добър и полезен тесен специалист, както и прилично информиран любител (та дори понякога почти ерудит) в някоя област извън тази, в която работи.

Разбира се, зависи на какво викаме "реализация". Моята представа за реализацията е бачкане по серия интересни частни проблеми, по които съм стабилно подготвен. Отделно от бачкането - да имам и свободно време за едно-две хобита, които съм си създал и пак са свързани с четене.

Друг може да си представя реализацията като свободно прехвърчане от цвят на цвят, без задълбочаване в частни проблеми. Уважавам това. Задълбочеността и широтата на погледа винаги ще се противопоставят. Самият аз съм понякога изкусен от широтата, но все пак пътят ми по-скоро е към задълбоченост. Тъй че ако някой успее наистина да реализира потенциала си по начин, различен от моя - добре, това е чудесно, но просто не е за мен.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И е дошло бремето на бастуните... Не го ли пише в същия учебник?

Приятелю, колега Сириус,

Нека да бъдем над дребнавите заяждания - толкоз характерни за Интернет общуването.

Поздрави Б.Б.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Уви, уви, Богданов е прав.

Изобщо, това ирационално недоверие към научното познание може и да звучи възвишено, но всъщност е вредно.....

Въпреки развитието на науката, интересът към ирационалното и недоверието към научното познание си остават неизменни още от древността. И дори и са вредни за обществото, за отделния индивид може да са икономически доста полезни. Много народ просперира с окултни чудесии, астрология, нетрадиционна медицина и прочие.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Въпреки развитието на науката, интересът към ирационалното и недоверието към научното познание си остават неизменни още от древността. И дори и са вредни за обществото, за отделния индивид може да са икономически доста полезни. Много народ просперира с окултни чудесии, астрология, нетрадиционна медицина и прочие.

Права си :biggrin: Значи ако сме пичове на място, правим един форум БГ-паранаука с платен достъп, обещаваме отговор на Въпроса за Живота, Вселената и Всичко останало (с платен достъп) и правим пачки. А за реклама с важен вид обясняваме, че Мистерията е Тайна, която е Загадка, всъщност може би дори Нещо Незнайно...

Ай сиктир, ненавиждам този дивашки обскурантизъм. Требе си здрав академизъм, научно-популярни книжки и симпатяги в бели престилки да джуркат зеленото желе в епруветките, а после чичовци с лули, карирани сака и цайси да пишат дебели томове с кожени подвързии. Аз в това вярвам, колкото и в Евангелието. Всичко друго - на боклука :tooth:

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Въпреки развитието на науката, интересът към ирационалното и недоверието към научното познание си остават неизменни още от древността. И дори и са вредни за обществото, за отделния индивид може да са икономически доста полезни. Много народ просперира с окултни чудесии, астрология, нетрадиционна медицина и прочие.

Обява във вестник:

Лекувам със помощта на квантова енергия.

:w00t:

. . .

Освен да пуснем реклама:

Лекувам хемороиди с тунелен ефект!

. . .

Основателят на сциентологията беше казал

* * *

Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...