Отиди на
Форум "Наука"

"Игра на тронове" - сериалът по т. I от "Песен за огън и лед"


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Направо съм изумен, че все още няма тема за този сериал. Смело мога да кажа че това е сериала който ми грабна вниманието до последно. Практически няма слабо място. Чудесна актьорска игра. Добре направени костюми. Интересен сюжет който е добре премислен. Най важното за мен, има доста сцени на открито (не е като сапунка при която хора си говорят в закрити помещения), но при това специалните ефекти са малко. На мен лично ми писна от филми с малоумен сюжет, но нафрашкан с каскади и спец ефекти, в тоя сериал е станало чудесно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да, хубав е, също и книгата. Има един проблем - че прилича на приказка, а всъщност не е много за деца. Но, докато се ориентираш, те вече всичко са прочели и видяли.

В момента чета втората книга от поредицата "Сблъсък на крале", но малко разбъркано, защото ми беше интересно какво става с Аря и изчетох само нейните глави. После започнах с Тирион и накрая какво ще разбера - не знам. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Да, хубав сериал. Изобщо, напоследък имаме късмет със сериалите. Аман от турски, латиноамерикански и маямо-нюйоркски глупости, както и от нашенски опити за "продуктово позициониране" :biggrin:

Ако на човек му се гледа хубав сериал, има си "Игра на тронове". А лично аз много се кефя и на "Борджиите" с Джеръми Айрънс.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И двата обаче чак до година ще им излизат вторите сезони.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
  • Потребител

Все ми се струваше, че темата е по-голяма и по-прясна, но това не е от съществено значение. Може и да няма толкова симпатии от форумата аудитория. 

Подучух, че Дж. Мартин ще пусне последната книга след приключване на сериала, затова ми се искаше да попитам дали има нещо вярно. 

Струва ми се, че с последния епизод остава усещане, че се подменя сюжетната линия, градена още от сезон едно, но не знам. Малко ми е объркано, долових ситуация, която не се е случвала - Аря и червената вещица Мелисандре, принципно не са се виждали и не е имало диалог помежду им преди. Ролята на Джон, някак си остана в сянката на сестра му, а това трябваше да е епичната битка, в която би трябвало да премери сили, в директен сблъсък с Найт Конг. 

Та някой запознат ли е, дали осми сезон е в синхрон с историята на Дж. Мартин?

Редактирано от БатеВаньо
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И 6 и 7 и 8 са различни от книгата. Мартин казва че в книгата сюжетната линия ще тръгне в друга посока и някой герой няма да умрат, или поне не както в филма. Но ще разберем със сигурност в края на годината или.... 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...