Отиди на
Форум "Наука"

Големия космат брат'чед


Black Wolf

Recommended Posts

  • Потребител

Е за не го де - сещате се, нали? smokeing.gif Нашто момче йети, бигфут, саскоуч, алмаст, йерен, лешак и т.н. и т.н.

През последните 100 год. има стотици сидетелства на очевидци практически по всички кинтиненти, а за историческите сведения, отраженията в митологията и фолклора даже е излишно да споменаваме.

Разбира се, скептиците отричат всичко, дори биологичния метериал (косми, фекалии), които не могат да бъдат идентифицирани с нито едно от официално регистрираните животни.

Според мен съществуването на голяма космата маймуна не е нещо невероятно - в снежния човек няма нищо фантастично. Бозайник като бозайник. Знае се колко едри бозайници (при това смятани до този момент за легенда!) са открити през 20 в., а нови видове се откриват почти ежегодно.

От доста време комуникирам с хора от Русия, които твърдят (без да смятат това за някаква сензация или кой знае какво), че са го виждали...

Напоследък обаче се появиха сведения от Родопите, които звучат доста съмнително, да не кажа съвсем фантасмагорично. Става въпрос за публикацията в достатъчно несериозното "Списание 8". bigwink.gif

Работата е, че от територията на България досега не е имало никакви сведения, нито фолклорни, нито слухове...

Явно е изфабрикувана сензация.

Някой чувал ли е нещо - от познати, роднини или приятели от този регион?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това е много стара раса човеци, интелигентни същества, силни издръжливи, но се боят от хората, защото им напомнят за старите времена, когато са били изпозлвани за атракции и битки.

Първият такъв исторически документиран "Йети" е Енкиду, кръстен на бог Енки ("Епос за Гилгамеш"), който е трябвало да победи Гилгамеш, но пък стават приятели. Едър, космат човек, приятел с останалите животни, но с разум и интелект. Съвремен образ на това същество е Чубака от "Междузвездни Войни" (ако изобщо сте се питали защо пък Чубака е такъв космат и голям).

Понастоящем има много малко от тези същества и предимно в големите планини на континентите. Животът им е (бил) с продължителност средно около 2000 години. Могат да прекосяват големи територии, заради голямата им издръжливост. Имат знание един за друг и колко са останали.

Най-вероятно една тумба празноглави учени ще се изреди да ги мъчи с изследвания, ако хванат някое от тях, вместо да си оставят човекоподбното на спокойствие в планинските гори.

Мога да потърся точното инфо за тях, но ще отнеме време.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това е много стара раса човеци...

При положение, че съществуват. smokeing.gif

Животът им е (бил) с продължителност средно около 2000 години.

Това вече наистина е смешно... clap.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е, поне костенурките не са ти смешни, макар че съм убеден, че просто вярваш на това, че са ти написали, че костенурките живеят стотици години, ти едва ли си го видял, нали се сещаш. Съвсем отделни раса са (като същества), нямат много общо с човека, какъвто го знаем ние (освен човекоподобната осанка). ;)

Редактирано от adXok
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

адХок, както винаги прекалено категорично се изказваш за неща, които са меко казано фантастични. Как пък реши, че Енкиду има нещо общо с евентуална гигантска маймуна, или пък че 'йети-тата' живеят по 2000 години?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...