Отиди на
Форум "Наука"

Лаптоп с ... котлон


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Авторите на необичайния концептуален модел са намерили още едно нетрадиционно приложение на познатия до болка на всички лаптоп - те са решили да комбинират сензорния дисплей на преносимия компютър с устройства и аксесоари, които обикновено сме свикнали да виждаме в кухнята - дъска за рязане и стъргане на различни продукти и четиристепенен индукционен котлон вместо традиционната клавиатура.

Подразбира се, че домакините ще използват хибрида между компютър и кухненска печка за едновременно готвене, бъбрене по Skype с приятелки и четене на следващата готварска рецепта.

Спорен остава въпросът, доколко подобен хибрид е функционален и използваем с оглед на пръските мазнина от тигана, парите при готвене и отделяната от котлона топлина, но идеята определено си остава оригинална.

http://www.kaldata.com/64300/Electrolux-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%BE%D0%BD.html

Тия наистина избиха рибата. Като се нагрее тигана с картофа ще изпържи и пластмасовия лаптоп). Отделно ще мирише на яхния и трябва да и мнооого внимателен да не изкипиш манджата).

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Е тези глупаци наистина избиха рибата. "Калдата.ком" не са посочили източник, така не се прави, но допускам, че дизайнепите на концептуални модели на каквото и да е (независимо за коя фирма работят)са пълни идиоти чиито досег с технологиите е единствено 3D софтуерът и кафеварката, от наука си нямат хал хабер, а от практичното са на 10 светлинни години разстояние. Имам и други примери за това.

Как ли ще се съчетае индукционен котлон в близост до процесор РАМ и особено харддиск? Идукционният котлон (ето идея за нова тема) е ефективен, но не повече от бързовар с открит реотан, а те мислят да го захранят с батерия па била тя и по-мощна.. Ми да земат да го окомплектоват и с инвертор 220V и с разклонител с 6 гнезда дето се храни от USB-то.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Тоест котлона е слабичък? Трябва сега да направят лаптоп с хладилник. 12 чеса на обяд, жега, вадиш от хладилника на лаптопа студена ракийка, пускаш си оркестър канарите, режеш си пак на лаптопа салатка ... идилия.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Слабичък ще трябва да е, ако приемем, че това нещо въобще работи. Или батерията е нещо непознато досега, а да оставим настрана и ограниченията от материалите и електрониката вътре (или на устройството като цяло). Най-вероятно според мен е нещото въобще да не е напускало виртуалното пространство. Просто идея, че нещо може да се създаде и да изглежда някак си. Да му мисли тоз дето ще го реализира.

P.S. Абсолютно! :good: Може да има и програма - нещо като чат бот дето да вдига наздраве, ако сам си пиеш

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Тази новина е като тази: "Японците ще строят пицария на луната", за справка: http://www.btv.bg/videos/novini/video/229935163-Yapontsi_shte_stroyat_pitsariya_na_Lunata.html

Така да се каже правиш впечатляваща глупост и си увеличаваш потока от зяпачи благодарение на медиите (включително интернет такива), които се вързват на представеното. А повече зяпачи, значи и повече прегледани реклами и следователно повече доходи.

Защо изобщо се вързвате да коментирате "изобретението". Аз предлагам изобретение лаптоп залепен към електрогенератор - по-добре работещ на спирт, за да не генерира вредни емисии във въздуха. Въпреки сумарното големите размери, то практичността на устройството е безспорна и така ще намери огромно приложение. Остава да намеря дизайнер, който да нарисува изобретението (защото без картинка някак няма как да тръгнат нещата).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...