Отиди на
Форум "Наука"

НАУКА, ФИЗИЧНИ И ХУМАНИТАРНИ ЗАКОНИ В БИБЛИЯТА - Данаил Павлов Данаилов


freerunbg

Recommended Posts

  • Потребител

Данаил Павлов Данаилов София

НАУКА, ФИЗИЧНИ И ХУМАНИТАРНИ ЗАКОНИ В БИБЛИЯТА

Аз вярвам, че Библията е Божие Слово. Фундаменталните открития ще пребъдат, защото те са базирани на Словото на Бога. В Библията са описани случки, истории, епизоди, пророци от които си личи действието на непознати в този свят закони и реалности. При коректно безпристрастно тълкуване на Библията откриваме наличие на едно

ПАРАЛЕЛНО ИЗМЕРЕНИЕ /ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ/ на нашата вселена,която е видимия космос. Паралелното измерениие на вселената е наречена от предишните поколения “Oнзи свят”. Той е по-стар от нашата вселена, за която учените са съгласни, че има начало и ще има край. Двете измерения не са равни. В книгата Йов 38 глава 33 стих /Иов 38/33/ “Познаваш ли законите на небето? Установяваш ли неговото владичество над земята? “ Исая 46/10 “Който от началото изявявам края и от древните времена, нестаналите още неща и казвам:Намерението ми ще се изпълни...” Има цяла група физични закони, на които до сега не им е обърнато подобаващото им се значение (духовниците също не се интересуват от физика, а физиците не се интересуват от Библията).Аз пиша тези твърдения, защото съвременната наука не дава истинският пълен отговор за началото и края.До сега учените твърдяха, че най-бързо движещото се нещо е светлината(физичното явление).

ЧОВЕШКАТА ДУША МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖИ ПО-БЪРЗО ОТ СВЕТЛИНАТА! Според информация от научния свят при смъртта си тялото на човека олеква с 23 грама!Къде отиват те? В 90-ти Псалом четем: “дните на човека бързо преминават и ние отлитаме”.Човешката душа е вечна. Тя може да бъде възкресена, а може да бъде и осъдена.Човешката душа явно не яде познатата ни храна.Човешката душа явно запазва усещанията си, например: чувства, разсъдък, усещане на топлина и други.Исус Христос казва на разпнатия с Него разбойник:истина ти казвам, днес ше бъдеш с мен в Рая. “Тук Исус определя времето и разстоянието на пътуването - от Голгота до Рая. Къде се намира Той? В Библията пише, че Рая, т.е. Небесният град се намира след краините звезди на север(т.е. след полярната звезда).Книгата на пророк Исая 14:13 “небесата...Божиите звезди...планината на събраните богове... най-краините страни на север”.До там светлината ще пътува много пъти по хиляда години.Следователно човешката душа може да се движи много по-бързо от светлината.

ДРУГОТО “НЕЩО” ,КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖИ ПО-БЪРЗО ОТ СВЕТЛИНАТА, А ДОРИ И ОТ ЧОВЕШКАТА ДУША Е МИСЪЛТА. Има нещо като радиовълни - човешкият мозък е като предавател и приемник на тези “мисловни вълни”. В същност мисълта се движи мигновенно в пространството. В Библията има много примери как Бог реагира незабавно на дадено събитие. Също ако имате познати вярвящи и те ще ви дадат примери, че Бог може да реагира незабавно.Книгата Йов 26:7 “Простира севера върху празния простор; окача земята на нищо”. Йов 37:12 “светкавичният си облак, които според Неговото наставление се носят наоколо, за да правят всичко, което им заповяда по лицето на земното кълбо.”

БОГ ВИЖДА НАВСЯКЪДЕ, ВСЕПРИСЪСТВИЕ -Деяния на апостолите 17:28 “защото в Него живеем, движим се и съществуваме;както и някои от вашите поети са казали:Защото дори Негов род сме”. Има смаиваща революция на информатиката в “Онзи свят”.Дотолкова, че нито учени, нито фантасти-писатели са описали някъде. Човешкият мозък има смаиващи способности.Навсякъде по света има молещи се хора. Как Бог слуша и реагира на всички тях? Опитайте се да участвате в два разговора наведнъж! Тези, които го могат, стават за добри адвокати... а да участвате в три разговора едновременно? А в 30?? А в 1000 разговора едновременно??? Има възможност за мигновенно научаване на огромно количество информация, наука, чужди езици, всички форми на общуване и други - нещо като “информационно поле”, а сигурно и на добиване на умения и адекватно отреагиране. Първите описани случаи на телепортиране - преместване през пространството - са в евангелие от Иоан 20 глава 19 и 26 стих.

Исус е изцелявал всякаква болести и и всякаква немощ. Явно за Неговата медицина няма таини и невъзможни неща(Матей 10:29). Също казва: “А на вас и космите на главата ви са преброени.”

БОЖИЯТА СИЛА. Много пъти в стария завет Бог е наречен “Господ на силите”. Евангелие от Лука 22:69 “Но отсега нататък Човешкият син ще седи отдясно на Божията сила”.Не можем напълно да установим точно какъв вид сила (енергия) е, но е невъобразимо огромна и е управляема. Това е енергията, сътворила Вселената. Послание към евреите 1:10 “В началото Ти Господи, Си основал земята и дело на Твоите ръце е небето, те ще изчезнат, а Ти пребъдваш. Да! Те всички ще остареят като дреха и като наметало ще ги свиеш и те ще бъдат изменени. Но Ти Си същият и Твоите години няма да се свършат.” Вселената е създадена от разумна сила, няма случаиност.

ЗА ГОСПОДА ЕДИН ДЕН Е КАТО 1000 ГОДИНИ И 1000 ГОДИНИ СА КАТО ЕДИН ДЕН -Второто послание на Петър 3:8. За тези които обичат формули: 1 ден =1000 години и 1000 години=1 ден . ЯВНО ВРЕМЕТО МОЖЕ ДА ТЕЧЕ ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ПОЗНАТИЯТ НИ НАЧИН!

ДУХОВНИЯТ ЗАКОН НА БОГ Е ПО ВАЖЕН ОТ ФИЗИЧНИТЕ ЗАКОНИ! По Неговият закон човеците ще бъдат съдени за делата си!

Търсенето на учените на научни знания приличат на пипане в тъмно - често пъти утвърдени теории, при това фундаментални се сгромолясват, защото излизат нови знания. Господ казва, че Неговото царство не се клати и че Той е Пътят, Истината и Животът.

Това е резюме на по-подробно и пълно изследване, което направих на гореописаните физични явления и законът на Бог.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз вярвам....

За вярващи си има цял раздел, свързан с религията. В клуб Физика теориите се доказват с помощта на експерименти, а не на вяра.

При коректно безпристрастно тълкуване на Библията

Коректното и безпристрастно тълкуване ба Библията от вярващ, какъвто явно се явява авторът на статията, е невъзможно, тъй като той изхожда от субективни пристрастия.

Аз пиша тези твърдения...

Аз пък пиша други твърдения. Науката обаче не се интересува от голословни приказки, а от доказателства.

Това е резюме на по-подробно и пълно изследване, което направих на гореописаните физични явления и законът на Бог.

Ако това е резюме, значи качеството на българското образование е безвъзвратно спаднало.

Пак ще те насоча към раздел Християнство, понеже гледам се позоваваш на Библията, а не на Корана, където нещата за живота, Вселената и всичко останало са дадени по друг начин.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз пък мисля, че темата е доста повече паранаучна, отколкото дори раздел паранауки може да понесе, но няма да я затварям .. за сега..

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

:tooth:

ще ни трябва нов подраздел: божествени в пара-та

Ще предложа на админите да създадат такъв!:tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Това ме вдъхновява да напиша същото изследване за законите на Один базирани на Старата Еда :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Това ме вдъхновява да напиша същото изследване за законите на Один базирани на Старата Еда :)

Идеята не е лоша! Трябва да опиташ, аз ще ти помагам.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

Аз се уповавам на това,че всичкото Божие Слово е изпитано. Някой си наш пророк беше казал: прост народ - слаба държава.Има голямо непознаване на Библията - Словото на Бог. Така че първо Го научете и тогава давайте мнение."Всичко изпитвайте дръжте доброто."-Господ. Пазете се да не се намерите Богопротивници! До сега В Библията не са намерени твърдения, противоречащи на науката. Например: Направил е от една кръв всички народи.Човечеството е произлязло от един човек... Да си мият ръцете с течаща вода -лекарите са открили това преди двеста години.Няма друг духовен закон както законът на Бог,толкова съвършен.Ако сте изследователи,не можете ли да различите истинската картина от останалите?Безумие е за човека да отговаря преди да е чул-притчи. Откривателите на ДНК - двама англичани са казали, че да се самозароди живот е толкова вероятно, колкото Кралската печатница да гръмне и буквите като паднат да напишат Британската енциклопедия.Сътворението на небето и земята е от Бог и дори може да се каже, че сътворението е религиозен акт.Мястото на тази статия в паранауки ли е? Ако до сега сте изследвали тленни физични закони, нетленните закони по-маловажни ли са?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ей, аман от несвързани брътвежи. Ако не ти харесва форумът - никой не те кара да пишеш в него. Има си Двери.бг за такава цел. :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

freerun, нали си даваш сметка, че в Библията говори предимно еврейския бог или някой негов довереник (Исус съвсем не от тях). Повечето от така наречените богове в библията са човешка раса с доста по-напреднали технологии от тогавашните земни човеци и не са имали проблем "слизат сред нас" като "знатни човеци" в светли, сияйни дрехи, да се качват къмьв небесата по "небесни, светещи стълби" и т.н..

Да, дори еврейския бог е предлагал много всевалидни истини, но реалната цел е била отделянето на един народ, който да бъде инструмента за внедряване сред другите народи, за да се управлява Земята (хората на нея). Това е валидно в голяма степен и до днес, чрез така вменената богоизбраност, съответно небогоизбраност. Тогавашните събития нямат общо със сегашното състояние, макар че отзвукът им се усеща и до днес... 2000 години не са кой знае колко (макар че от гледна точка на човешкия земен живот от около 80 г. си е доста, но това е друга тема).

И в Библията също се говори, както за Духовния свят, така и за царствата на други светове (планети, слънчеви системи). Ако не си забелязъл например Сатана се споменава само три пъти в Библията. Веднъж в началото при историята в Райската градина, после при изкушението към Йов и накрая при Исус, когато той се среща с някакъв човек, също наречен Сатана... даже май по-скоро беше "Тогава Исус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола.". Доста интересна форма на изолация и разговор с мерене на възможности, предимно от техническо и духовно естество. Интересен "дявол". Разбира се, тук става дума за поредния представител или представящ се като бог човек, наследил мястото по родова линия на еврейския бог, който търси сметка от Исус (Емануил) защо е дошъл и каква е целта му. И до днес евреите знаят, че целта му е била да скъса тази нишка на зависимост от тези "богове", дошли да налагат волята си чрез избран народ върху останалите земляни... за власт, става дума. Затова и евреите тогава в лицето на фарисеи и садукеи, ненавиждат Емануил. Те знаят за какво е дошъл той на Земята. А това, че е Спасение е така, но чрез убеждения и идеи, а не чрез даване на рецепти, изпълняване на определени задачи.

Контактът с душата ти, ще те направи свободен от догми (религиозни, научни, икономически, социални, морални и прочие). :)

Формула няма, има вътрешно самоусещане.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Исус не разрушава закона, а изпълнява целта на закона даден чрез Мойсеи.Това, което написахте няма нищо общо с духа и истината в Библията.Сега е съд на този свят, според Божието Слово Библията. И ако нямате морални задръжки какво общо имате с Библията? И може ли да се разчита на вас?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Исус не разрушава закона, а изпълнява целта на закона даден чрез Мойсеи.Това, което написахте няма нищо общо с духа и истината в Библията.Сега е съд на този свят, според Божието Слово Библията. И ако нямате морални задръжки какво общо имате с Библията? И може ли да се разчита на вас?

разбира се, че може да се разчита на нас, но моралните ни ценности не се формират от разните му там свети писания. Други въпроси. :biggrin:

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

^ sirius ти го казва. Прочети внимателно библията и ще видиш, че дори Моисей не е разбрал кой точно бог му "се явява", прочети за благославянето от Валаам и ще видиш, че няколко (различни) бога с различно мнение относно това, което е трябвало да свърши Валаам... изобщо - ясно е, поне за мен, че става дума за човеци слизащи от небето и имащи разногласия по проблемите на землянните. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

^ sirius ти го казва. Прочети внимателно библията и ще видиш, че дори Моисей не е разбрал кой точно бог му "се явява", прочети за благославянето от Валаам и ще видиш, че няколко (различни) бога с различно мнение относно това, което е трябвало да свърши Валаам... изобщо - ясно е, поне за мен, че става дума за човеци слизащи от небето и имащи разногласия по проблемите на землянните. wink.gif

Подчертаното от мен.

??

Това последното е малко неясно.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

човека е подел старата песен за извънземни, които човечеството обожествило. И не е чел Библията, явно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не разбрах само,защо говори за "човеци(хора) слизащи от небето",а не за "извънземни слизащи от небето".Или е объркване или нещо различно.

Редактирано от Gloster
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Гледам че и тук имам изтрити постове.

Има едно изгубено знание (и съответно познание) за устройството на човека и вселената. В древните книги има запазени части от него.

Та според това знание, човека се състои от няколко "тела" или същности. Тялото е свързано с материята, мисловния апарат с "друга" материя и интелекта с друга. И интелекта с трета. Ако ние можем да работим с мислите и чуствата както с материята започват да се проявяват разни способности. Мислите не са дейност на мозъка.

Та от маймуни сме направени хора от такива развити човеци, владеещи всичките си същности.

С Адам и Ева започва "зомбирането" на хората и те загубват това знание. Моисей е проява на "зомбиращия" - направил е 3 религии, които сеят невежество и разделение...

Има писано по въпроса. Но намира само този, който търси. Или ако не търси, само ако може да го види, разграничи, да е способен да го намери.

Както и да е.

Нещо взех много яко да губя мерак да пиша тук.

Редактирано от sirius
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не разбрах само,защо говори за "човеци(хора) слизащи от небето",а не за "извънземни слизащи от небето".Или е объркване или нещо различно.

защото познанията на дрвените относно вселената били меко казано нищожни. Даже фантастите от 17-18 век пишат, за хора, населяващи други планети. Демек си мислят, че евентуалната извънземна форма ще е човешка.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз питах теб Гравити. Ти наистина ли не разбра това? По-ясно от това не мога да питам.

Преди да ме пратиш на речник, не се ли замисли.... ти погледна ли в речника преди да си напишеш забележката?

Та Те питах как Ти като чуеш/прочетеш нещо, различаваш кое е знание и кое мит. Ако случайно нямаш речник подръка.

Редактирано от sirius
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мислех, че питаш за смисъла на думите, извинявай, имал си предвид дурго, как се определя нещо конкретно дали е мит или знание. Зависи от конкретната ситуация. Но ако е нещо писано или казано преди много години (векове) и се разминава с познанието което имаме сега, то е най-вероятно мит. Ти как преценяваш дали нещо е мит или познание?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

митът е опитът да се обясни дадено природно явление /да речем/ без експериментална или научна обосновка, само въз основа на лични умозаключения, които силно варират в зависимост от умствения багаж на 'теоритика'. В зависимост от стадия на развитие на човешката цивилизация митът може да изкласи от проста приказка, разказана от находчива баба край огъня до стройна система от вярвания, осланяща се на поличби и подход при тълкуването им /които са погрешни, защото обясняват дадено явление без това да отразява същината на нещата/. :)

Когато въз основа на емпирични наблюдения, натрупано познание и логична обосновка се докаже, че произхода на гръмотевиците /примерно/ няма нищо общо с гнева на боговете, а се дължи на електростатични разряди в атмосферата, това вече е наука. ;)

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Римлянин,

бих го казал по този начин: "митът е опитът да се обясни дадено природно явление /да речем/ без експериментална или научна обосновка като не разбираш същността на описваното явление, замествайки я със своя собствена субективна интерпретация."

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...