Отиди на
Форум "Наука"

Великобритания ще обсъжда референдум за излизане от ЕС


Recommended Posts

  • Потребители

По принцип избягвам да пускам политически теми, но събитието което се задава може да промени тенденциите в европейската политика.

Великобритания ще обсъжда референдум за излизане от ЕС

При свикване на референдум гражданите ще избират между три варианта - Великобритания да напусне съюза, да предоговори условията на членството си, или пък да остане членка при сегашните условия

Дето се казва, които са ни завладяли и са се разпаднали. Та ето че и наскоро след влизането на България в ЕС, то и това крупно държавно обединение тръгна към разпад. Великобритания по начало влезе с неохота в ЕС и по правило отдава приоритет на връзките с бившите си колонии и най-вече със САЩ. Въпреки това резултатите от референдума на фона на бушуващата гръцка криза ще поставят на изпитание ЕС. Тъй че дори Великобритяния да остане в ЕС, то може да се очакватреформи в посока на ограничаване правомощията на съюзните органи по отношение на вътрешните работи на страните членки. Надмощието на евроскептиците при вота за европейска конституция в един относително добър за общностите период беше първия сериозен признак за криза на обединителния процес. При днешната икономическа криза един референдум във Великобритания за излизане от ЕС би засилил още повече центробежните сили. Наред с икономическата криза все по-нарастващо е недоволството от гражданите на съюза от все по-широките възможности общностите да се намесват във вътрешните работи на страните им, а и имиграционните проблеми също усложнавят и без друго напрегнатата ситуация.

Трудно е обаче да се каже, че всичко е предрешено. Защото от друга страна гражданите на съюза си дават сметка, че малките държавици в Европа все по-трудно ще се конкурират с мегадържавите САЩ, Бразилия, Аржентина, Китай и Русия.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Те бритите така и не въведоха еврото, така че наистина не виждам смисъл да членуват в организация, която явно не понасят. Ама пък така ще се превърнат в придатък на бившата си отвъдокеанска колония.:)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...