Отиди на
Форум "Наука"

Космическа амеба – най-големия обект във Вселената


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Космическа амеба – най-големия обект във Вселената.

Учени откриха гигантска структура с големина повече от 200 милиона светлинни години. Гигантската структура има три разклонения.

Учени твърдят, че са открили най-големият обект във Вселената. Това е гигантска амебоподобна структура с големина повече от 200 милиона светлинни години, състояща се от галактики и газови мехури, пише Space.com.

Това струпване, което се състои от три разклонения (виж снимката), се е образувало приблизително два милиарда години след Големия взрив.

Фрагменти от обекта, носещи названието Lyman alpha, са фиксирани с помощта на таласкопите Subaru и Keck в обсерваторията Мауна Кеа (Mauna Kea) на Хавайските острови.

При това е установено, че галактиките, които се намират в гигантската структура са четири пъти по-тесни от обикновените. Някои от газовите мехури са с диаметър около 400 хиляди светлинни години, което е два пъти повече от диаметъра на намиращата се близо до нас галактика Андромеда.

Специалистите предполагат, че тези мехури са се образували, когато при раждането си звезди с огромна маса са изхвърляли газ. Това се е случило още в зората на образуването на Вселената.

Според друга теория, тези структури представляват своеобразни гигантски газови пашкули, които някога ще дадат живот на нови галактики.

http://www.bgfactor.org/

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Потърсих във форума, но не го открих този текст и го пуснах.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Добре, ако (част от) "моя" текст може да се интегрира в старата тема, направи го. Ако не е необходимо, изтрий тази тема!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...