Отиди на
Форум "Наука"

Извънземните идат!


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Всички които познават моята любов към извънземните този път ще останат разочаровани, защото вместо за поредните всемирни спасители имам намерение да отворя сериозна тема за извънземните.

И така, моделирането започва оттам, че около Плутон, Юпитер, където и да е по близичко до земята е забелязан извънземен кораб. НАСА, астрономи и прочее го изследват и потвърждават, да това са разумни същества които идват към нас. Ще стигнат да кажем след месец, два, година, нещо обозримо. Каква би била реакцията на човечеството според вас при тази вест, какви социални процеси биха се развили. Аз нещата ги виждам така. Много хора ще изпаднат в отчаяние, идва края на света, всичко свърши, това беше. Задръжките ще паднат и ще започне дива вакханалия. Тия хора ще предизвикат може би някаква паника, ще крадът изнасилват, убиват, пият, шмъркат като за последно. Други пък ще са обхванати от еуфория, ето идват братята по разум, да ни направят по добри човеци, да възвисят нас добрите и справедливите и да низложат неверните, жестоки и зли гадове. Най вероятно много от тях ще станат жертва на всякакви гурута. Безспорно е, поне според мен, че има същински бум на гурута. Те вкупом ще се хвърлят да обясняват, че са предсказали това още преди н години, те са знаели и предупреждавали, и ето, че извънземните наистина са дошли. Част от тях ще предлагат спасение на душите само за ... долара в брой или с кредитна карта. Мисля си, че повечето хора все пак ще запазят спокойствие и ще изчакват какво ще се случи. Надявам се, че в подобна позиция правителствата по света ще успеят да запазят спокойствие и да съхранят социалния мир. Интересно, как ли би се отразила подобна вест на съвременните либерални идеи, на религиите, науката. Ами ако извънземните ни оставят артефакти които противоречат на физичните закони? Дали това би подкопало вярата в науката, били довело до разцъфването на всякакви самоуки учЕни.

Продължение. И така, идват извънземните, кацат някъде, седят тук няколко дни, естествено контакта е неосъщесвим, нито си знаем езиците (най грубо казано), нито нищо. Стоят няколко дни, приемат дарове във вид на земни артефакти, роза, диск с музика, печено агне, лаптоп и т.н., а в замяна ни дават свои артефакти за които и идея си нямаме как са построени и за какво служат, освен че нарушават известните ни физични закони и работят, излъчвайки примерно цветни светлини, показващи някакви звездни карти и други неща които си нямаме на идея какво са.

Реакциите от един такъв контакт какви биха били според вас.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами всеки ще се обърне към природата си и ще се почне една... Голямата част от хората според мен ще се опитат да се предпазят - ще търсят убежища за семействата си. Някои ще се отдадат на престъпления, което сигурно пък ще предизвика остри реакции и ще се стигне до стрелба. Част ще са фаталисти и просто ще си седят. Други, хахави кат мене, ще идат да видят какво е това колкото може по-близо. Ще има тотален бум на психози и суеверия. На места ще има неконтролируеми гневни изблици срещу различни индивиди, чести срещу властите. Индивидите ще са в по-голямата си част невинни, но ще пострадат или загинат. Отделни хора ще демонстрират неописуемо зверсвто.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

тея извънземни нали щяха да пристигнат преди половин година, яхнали някаква разпадаща се комета. Нещо май са се изтърсили от нея и сега едва кретат в периферията на Слънчевата система. Аматьори! :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чувал съм, че имало диамантени планети - ако извънземните идат от такава планета, ще ги помоля (пък и вие им кажете) да ми оставят малко от баласта си. Или от камъчетата за саксия или за аквариуми. После да ходят на м....та си. Майтап...

И все пак да не ги хвърлят силно :tooth:

Редактирано от каскадьора
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Има една много хубава повест на братя Стругацки: "Второто нашествие на марсианците". Мисля че точно ситуацията, отразена в книгата би станала.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Значи Дзвер, представи си ситуацията. Идват в хавай англичаните. Рибарска лодка вижда англичаните и докладва на вожда. Вожда го сплашва да си мълчи и праща свои хора да говорят с англичаните да внимават къде ще акостират, щото той крие това от своите хора. Отива пича при англичаните и какво? Те не говорят на един език, как ще се разберат? С ръце и мимики естествено, но за най общи неща, да, не, болка, удолствие. Едвали ще му стигнат мимиките да обясни нещо по сложно.

При извънземните е по лошо. Нямаме нито общ език, нито мимики, нито общи неща (хавайския вожд може да подкупи англичаните с храни барем, а ние с какво ще подкупим извънземните). И като се изпомпят извънземните в село горно нанадолнище какво правим? С армия отцепваме района? Тия работи няма как да се скрият.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Реакциите са ясни!Веднага ги каня в къщи,вадя едно шише пърцуца един брус сланина!Няма да ги оставим гладни и жадни!

само да не се окажат алергични към данайските ти дарове:)))

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Щом те идват тук, значи че ще да са далеч по-развити технологически от нас, досега ние едва 1 апарат успяхме да изкараме от Слънчевата система и то безцелно реещ се из космоса. Така че е възможно тяхната мисия да е изследователска, т.е. интерес към космическата география и аборигените, но може и да е завоевателна - търсене на ресурси, поради изчерпването им на тяхната планета и прилагането на сила за добиването им в случай на съпротива от страна на аборигените, възможно е и просто да минават от тук използвайки Земята просто като пътна станция за по-далечна цел и да нямат никакъв интерес от нея, както и от контакт с нас. Но ми се струва, че здравият разум (води се че и двете раси ще сме разумни същества ;)) би трябвало да предполага да заемем отбранителна позиция и да бъдем готови да отвърнем на евентуален удар, като от подобни съображения ще бъдат водени и те. Така че дори и първоначално и двете раси да показват приятелско отношение, със сигурност ще има огромно напрежение. Може да има и друг сценарий - напълно приятелско отношение едни към други, но при контакта едните предават бактерии на другите, които са пагубни за техните организми и без да искат ги погубват. Това вече се е случвало в историята на нашата планета - европейските вируси срещу американските индианци (имам предвид, че те са дийствали и в случаите, когато бели не са искали да избиват червенокожи) и тн.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

* * *

но може и да е завоевателна - търсене на ресурси

* * *

Господстващото мнение е, че Земята не е най-подходящия източник на ресурси. Необитаемите спътници на Юпитер и Уран са значително по-богати на суровини, материали, дори водни запаси и т.н.

С. Хокинг смята, че подобни срещи нищо добро няма да донесат на земните жители. Като пример, той посочва историята на америките и Африка. Най-добре за човечеството е извънземните да стоят извън слънчевата система.

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Дзвер, какво значи няма да ни кажат? Представи си, че летяща чиния примерно с размери километър на километър кацне край някое българско село в полето. Бай Иван ги вижда, звъни на жена си, приятеля от хоремага бай Пенчо, дъщерята в София, кмета. Кмета звъни в полицията, на своята рода, приятели. До вечерта новината се е разнесла като пожар. Пристигат екипи на телевизии, бате Бойко с хеликоптера, може би американския посланник.

Даааа, те са от по развита цивилизация, с това обясняват всичко по фантастичните филми и романи. Щи заврът в ухото някоя джаджа и извънземния заговаря на английски. Да, ама не. Защо ние не разбираме песента на китовете или на делфините? Това са литературни хватки за да стане филма.

Как си представяш ти следния сюжет на филм. Идват извънземните. Тотално различни. Опитите да им светкаме с фенерчета или говорим се провалят, те ни говорят със светлинни пиктограми, магнитни вълни или нещо което даже незнаем какво е, защото влиза в разрез със законите на физиката. Постояват тук една седмица, пък по живо по здраво си тръгват. Къде ти тук виждаш драма? Къде в този сценарий ще има актьорска игра? Затова се измислят джиджафки чрез които извънземните мигом проговарят на правилен английски, и при това знаят нашите идиоми, стилове на изразяване, въобще освен езика мигом изучават и нашата култура.

Това са неща от научната фантастика, не от научното моделиране. Според мен нито нито ние ще сме в състояние да осъществим контакт, нито те. Може би ще трябва техния кораб да стои тук години преди те да проговорят английски. Първоначално ще си говорим само с да и не, и едвам след още няколко години, а може би деситилетия ще можем да им кажем "Ела в оримака да пием по ракия" и те ще ни разберат. Нашите учени години, а може би десетилетия, ще си бият главите тоя артефакт как работи и за какво служи, и след като е очевидно че нарушава законите на физиката къде бърка нашата наука.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Затова се измислят джиджафки чрез които извънземните мигом проговарят на правилен английски, и при това знаят нашите идиоми, стилове на изразяване, въобще освен езика мигом изучават и нашата култура.

Това са неща от научната фантастика, не от научното моделиране.

Те самите извънземни са си неща от научната фантастика ;) така че по принцип сериозно моделиране по такава тема не може да има, освен ако не зададеш строго определени параметри. Например инвейдърите са хуманоиди, еди колко си по-големи/силни/интелигентни/ от нас, или по-малко, дишат живеят на основата на Въглерода/кислорода/силиция... оръжията с които разполагат са..., ресурсите които им трябват са..., физичните закони които владеят по-добре от нас са... и още купища такива ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Кмета на Горно-нанадолнище получил депеша, че извънземните идат и хукнал да предупреждава населението. Вуте го питал: "Добре, де, как изглеждат тези извънземни за да ги познаем и да не се объркаме?". Кметът му рекъл, че са такива едни с зелени дрехи , червени лица и облещени огромни очи, и го предупредил, ако ги види да стои мирен, да се представи учтиво. Вуте наритал добичето и продължил към нивата. Орял си той там и чул шум в храстите. Приближил се. Кво да гледа - малко зелено човече с червено като домат лице и очи като портокали. Вуте срамежливо позаритал буца пръст и кротко казал : "Я съм Вуте и орем". Извънземния нищо. Вуте пак: "Я съм Вуте и орем"... Нищо. На третия или четвъртия път, извънземното с пуфтене и бършене на пот от челото проговаря: "Я па съм горскио и серем".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ще го гледам - умно.

Все си мисля, че едно такова събите ще има невероятен ефект въху човешката психика. Светът ще тръпре в очакване и ще се появят всякакви теории. NASA ще да си върне огромния бюджет, а и много други страни ще обърнат очи, към космоса. Може дори да се случи нова космическа надпревара.

Така или иначе, хората ще се опитат да установят контакт още от момента в който забележат извънземния кораб. Извънземните ще бъдат "бомбардирани" от опити за съобщения посредством какви ли не способи, от високотехнологични джажи до подръчни средства и телепатия. Това може да доведе до приемането на първия световен закон - никакви опити за връзка с НЛО-то, иначе -(в зависимост от местоположението) затвор, разтрел, обезглавяване, кастриране, бой с пръчки и т.н.

Поставени ред такъв глобален проблем, хората може да позагърбят някои различия. Китай ще построят за една седмица цяла флотилия космически кораби (от многото все един ще излезе читав), за да се пресрещне НЛО-то и да бъде установена връзка, много преди да е достигнало до земята.

Редактирано от В.Павлов
Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Потребител

Май отдавна са тука , интересното в клипа на НАСА е след 4:45

Редактирано от JImBeam
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Нещастни неверници !!! Треперете !!! Те идват и ще въздадат справедливост !!! За неверници като вас няма място в новия свят !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Нещастни неверници !!! Треперете !!! Те идват и ще въздадат справедливост !!! За неверници като вас няма място в новия свят !!!

Ей тия извънземни се задават по кината:

http://www.ironsky.net/

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Не са тука, там са :biggrin: Защо от черен Космосът стана син?

Предполагам защото пада слънчева светлина странично в-ху стъклото на обектива. Явно не е засенчен.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Реакциите са ясни!Веднага ги каня в къщи,вадя едно шише пърцуца един брус сланина!Няма да ги оставим гладни и жадни!

И не ми се мисли кво става като стигнете до темата "Ти мене уважаваш ли ме?"

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето малко пояснение относно клипа :

"Космонавти от совалката "Атлантис" може би са заснели НЛО през 2006 г. Едва сега обаче видеото бе разпространено в интернет.

Клипът е направен с камера, която е била разположена на корпуса на "Атлантис" и е имала за цел да наблюдава на самия кораб и на окръжаващата среда, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

Кадрите с предполагаемото НЛО започват на петата минута от видеото (4:45).

От разговора между космонавтите и наземния оператор става ясно, че двете страни нямат едно мнение за обекта сниман с камерата.

Изказва се предположение, че това са само отблясъци върху лещите, но космонавтите не се съгласяват.

Като цяло, получените кадри не дават ясна представа що за обект е попаднал в обектива на камерата.

Допуска се, че това може да е космически боклук, но същевременно възниква въпросът как е образуван този триъгълник, изглеждащ като неслучайно създаден."

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Ако са отблясъци и ако съм прав в предходния си пост, отблясъците ще се виждат само където "космосът става син"

Има няква вероятност да е касм боклук.

Случайно може да се образува триъгълник ама...

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...