Отиди на
Форум "Наука"

Химия


Ime

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте ! Спешно ми трябва човек към който да задам някои въпроси. Въпросите определено не биха били сложни за човек, който разбира от Химия, аз от Химия и понятие си нямам. Предлагам заплащане при решаване на проблема ми. Моля да ми пише на ЛС човек, който претендира, че наистина има познания в областта. Гарантирам заплащане по договаряне.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител

Здравейте! Имам доста сериозен проблем,надявам се някой да ми помогне :help: Историята е следната:КАК МОГА ДА УСТАНОВЯ НАЛИЧИЕТО НА СОДАКАУСТИК В ДЖИБРЕ ЗА РАКИЯ?Имам съмнения,че комшията ми е сипал сода каустик в джибрето.Може да ви звучи смешно или като на филм,но преди седмица се опита да ме застреля с пистолет,а вчера като отворих кацата с джибрето видях ,че има образувана много бяла пяна и самото джибре е започнало да се разлага,беше се получила доста хомогенна смес, за разлика от другите бидони, където джибрето си стоеше на по-едри парчета. От този казан се получи най-голямо количество ракия. Има ли начин да се установи наличието на натриева основа в джибрето или в ракията? Моля за компетентно мнение ще съм благодарен на всякакви идеи и помощ. Моля посочете ми лаборатория за изследване на ракията. Най-близо мога да дам проба в Софийски регион.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здравейте! Имам доста сериозен проблем,надявам се някой да ми помогне :help: Историята е следната:КАК МОГА ДА УСТАНОВЯ НАЛИЧИЕТО НА СОДАКАУСТИК В ДЖИБРЕ ЗА РАКИЯ?Имам съмнения,че комшията ми е сипал сода каустик в джибрето.Може да ви звучи смешно или като на филм,но преди седмица се опита да ме застреля с пистолет,а вчера като отворих кацата с джибрето видях ,че има образувана много бяла пяна и самото джибре е започнало да се разлага,беше се получила доста хомогенна смес, за разлика от другите бидони, където джибрето си стоеше на по-едри парчета. От този казан се получи най-голямо количество ракия. Има ли начин да се установи наличието на натриева основа в джибрето или в ракията? Моля за компетентно мнение ще съм благодарен на всякакви идеи и помощ. Моля посочете ми лаборатория за изследване на ракията. Най-близо мога да дам проба в Софийски регион.

Дори и да има сода каустик, какво ти пука? Така или иначе, в ракията няма да я има.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

От ракия въобще не разбирам признавам, а и не се интересувам. Но чисто теоретично значима промяна на pH няма ли да промени свойствата на системата, в резултат на което допълнителните компоненти от които зависи вкуса на ракията да се съдържат в различно от оптималното количество? Всъщност някой може ли да каже от какво точно зависи вкуса на ракията? Сега се замислих че този въпрос съзнателно го отбягвам от години, а вероятно е важен.

Опасявам се да не е отровна ракията и да се изтровим ако я пием.А иначе ми е свидно да изхвърля 25л ракия в канала :post-70473-1124971712:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Зарежете вкусовите качества, щото вероятно, ако е пусната алкална о-ва в тоз бидон ракия няма да излезе. Тук си трябва технолог. Но защо реши, че е точно натриева о-ва? Да не е някакъв начин за прецакване на дестилацията? Признавам си и аз нищичко не разбирам от производството (е освен о-ните неща де ;)), предпочитам дегустацията ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Предполагам,че е натриева основа защото половината от бидона с джибрето беше разложено във вид на каша и имаше много пяна ,а другата половина беше нормална.Може и да е някаква киселина,което е малко вероятно защото по-трудно се намира сярна или каквато и да е киселина в такива количества.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...