Отиди на
Форум "Наука"

Питон погълна цяла бременна овца!


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

post-471-1158835120_thumb.jpg

Жителите на малайзийското селце Кампунг Джабор (Kampung Jabor) станали свидетели на необикновено зрелище. В края на миналата седмица служителите на пожарната били спешно извикани да преместят от пътя огромен питон с дължина пет метра и половина. Влечугото било погълнало цяла бременна овца в резултат, на което не можело да помръдне и останало на пътя докато успее да смели извънредно голямата порция храна, пише National Geographic.

Питоните използват своята сила, а не отрова, за да убият жертвите си. Приблизително веднъж седмично големите змии нападат жертвата си, сграбчват я и се увиват около нея, задушавайки я до смърт. След това питоните отварят широко челюстите си и поглъщат плячката си цяла.

Понякога, обаче изгладнелите влечуги не ”мислят” преди да похапнат. Това не е първия питон, който получава труден урок за опасностите, които крие поглъщането на жертви с огромни размери.

Например през юли в Айдахо на питон беше направена спешна операция, за да бъде изведено електрическо одеало от стомашно-чревния му тракт, а през октомври миналата година бе погълнат двуметров алигатор.

Питоните имат странен вкус. Понякога поглъщат бременна овца... друг път - електрическо одеало... или пък - алигатор.

Редактирано от Bathory
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

В новия брой на сп. "Българска Наука" ще имате възможноста да прочетете подробна статия за огромните змии...статията е доста интересна.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...